Dit is voor onder je kerstboom
Dit is voor onder je kerstboom
19 december 2022 

Dit is voor onder je kerstboom

Dit is voor onder je kerstboom

Vandaag is 20 december. Toeval wil dat ik de aanloop naar kerst πŸŽ‰ jarig ben. Wie jarig is, trakteert! Dit is voor onder je πŸŽ„ kerstboom.


Hoeveel jaar ik word, da's niet zo boeiend.
Maar omdat het de twintigste is, heb ik wat leuks voor je voor onder de kerstboom.

Over kerst gesproken, weet jij al wat je gaat eten?
Ja wat gaan wij eten met de kerst?

Wat we precies gaan eten, is voor mij niet zo belangrijk.
Veel belangrijker is wat ik met wie ga eten.
Het liefst heb ik mijn hele familie -mijn dierbaren -een beetje bij mij.

Mijn moeder hield van oesters.
Dus we beginnen met een oestertje.
Naah vooruit dan, een oestertje of twee, drie, vier, vijf, zes.

Haar moeder hield van kip, daar werd ze compleet wild van.
Dus we doen we na de oesters een salade met sinaasappel- dragondressing, granaatappelpitjes en wat verse plakjes met liefde bereide, langzaam gegaarde plakjes kip.

Mama's vader die hield van roomboter.
Toen hij lastvan zijn maag kreeg, adviseerde de huisarts oma om minder vet te koken.
Dus kocht ze geen vlees, maar vis.
Dat lekkere slibtongetje bakte ze in een half pakje roomboter.
Opa schepte eerst wat kruimige aardappels op zijn bord die hij daarna prakte.
Vervolgens schoof hij de vis opzij-vond hij niet te hachelen- en schonk ruimschoots de roomboterjus over de aardappelen.

Het hoofdgerecht gaan we dus bakken in roomboter.
Nou ja, vooruit dan, half om half met olijfolie.

Mijn vader hield van een groot stuk vlees.
Een mooi stuk wild.
Everzwijn, reebout of een hazenrug of zo.

Zijn moeder hield van hete bliksem.
Maar dat vind ik minder geschikt met de kerst.
Dus ik maak een compote van appel en cranberrycompote.

De vader van mijn vader die hield van een peertje na het eten.
Dus ik maak stoofpeertjes die ik zachtjes stoof in rode port met een pijpje kaneel.
Voor het frisje doe ik er een stukje gember in.
Na een half uur drie kwartier is het kookvocht ingekookt tot de helft.
Doe ik er wat maΓ―zena doorheen.
Daar haal ik die peertjes doorheen.
Leg ik ze op een gouden bord.
Het glimt je tegemoet als een keutel in de maneschijn.

Je kunt een diner niet lekkerder afsluiten dan met chocolade.
Daarom ik maak chocolademousse met een verse framboos erop.
Doe ik een glaasje Ximènez sherry bij.
Die twee samen is als een Siamese tweeling.
Fietst er een hele kudde engelen over je tong heen.

Kerst is ook cadeautjes onder de kerstboom.
Daarom heb ik een cadeautje voor jou.

Korting 20% op al mijn dienstverlening.
Geldig tot en met eenendertig december twaalf uur.

Trek je later aan de bel.
Pis je naast de pot.
Weg korting.

Klik op Dit jaar nog een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek voor die 20% korting.

Ik wens je een hele fijne kerst met al je dierbaren.
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen