Heb jij no go hobbys in je curriculum vitae?
Heb jij no go hobby's in je curriculum vitae?
15 mei 2023 

Heb jij no go hobby's in je curriculum vitae?

Heb jij no go hobby's in je curriculum vitae?

Heb jij no go ⛔️ hobby's in je curriculum vitae? Een sollicitatie 🤝 is een rituele paringsdans in de 🎞 etalage. Zo is je CV op zijn 🙋‍♀️ best 🙋‍♂️!


Heb jij no go ⛔️ hobby's in je curriculum vitae?

Veel sollicitanten realiseren zich niet, dat hun hobby's voor selecteurs opknappers of juist afknappers zijn. Hobby's zijn energiesuckers of energieboosters als ze de selecteur juist inspireren. 

Op veel CV's staat 'lezen', 'koken' of 'tuinieren'. Sorry beste sollicitant, daar zakt mijn steunpanty van af! Da's net zo suf als tv kijken. Om een tipje van de sluier op te lichten: maak van 'tuinieren' iets als 'Dahlia's kweken'. 

Dat doet wenkbrauwen rijzen. Zo val je op, word je gehoord en gezien en dat is wat je wilt toch? Moet je je wel even een uurtje verdiepen in enkele Dahlia soorten, anders ga je af als een gieter. 

Een sollicitatie 🤝 is een rituele paringsdans in de 🎞 etalage

Een werkgever doet zich net wat beter voor dan de werkelijkheid, dus jij mag dat ook doen. Als in de vacature staat dat je dynamische collega's krijgt, kun je in werkelijkheid opgescheept worden met een fossiel die zich nog 2 jaar voortsleept tot aan het pensioen. 

Maar ja, dat jij wellicht aan het herstellen bent van overspannen zijn of als je relatie net uit is, dat hang je ook niet aan ieders neus. Een sollicitatie is als een rituele paringsdans in de etalage. Iedereen kijkt toe en beide partijen showen zich van hun beste kant.

Energie gevende hobby's

Toen ik op de HEAO zat, heb ik zelf met studiegenoten een studentenvereniging voor de HEAO in Den Bosch opgericht. Elke sollicitatie vragen ze daarnaar. 

Ik ben als jochie van 25 aan een wereldreis begonnen, vertrok naar Egypte, kon er via-via een baan als reisleider krijgen en heb er 2 jaar met super veel plezier gewoond en gewerkt. Elke sollicitatie vragen ze daarnaar. 

Ik speel improvisatietheater. Als ik op het podium sta, mag ik je graag ontroeren of de slappe lach bezorgen. Het laat zien, dat ik van humor houd, van spontaniteit, dat ik lef heb en een echt mensen-mens ben.  Elke sollicitatie vragen ze daarnaar. 

Mooi meegenomen is, dat het me enorm helpt bij het op een relaxte manier maken van filmpjes voor mijn werk. Op deze manier ben ik regisseur van mijn loopbaan en hoop ik jou aan te zetten om ook de regisseur van jouw loopbaan te zijn.

Welke hobby's zet jij in je curriculum vitae?

Heb je meerdere rondreizen gemaakt? Vermeld dan ook de landen waar je bent geweest. 

Houd je van koken en nodig je regelmatig vrienden uit om samen te eten? Vertel van welke keuken je houdt. Wedden, dar de recruiter daarmee kan linken?

Doe je aan sport? Vertel welke sport, waarom en wat deze sport je allemaal oplevert. 

Zit je bij een netwerkclub of bij een vereniging? Je snapt `em nu vast wel. 

Zo ben je op je 🙋‍♀️ best 🙋‍♂️!

Je kunt een vakantie wat oppimpen en er een wereldreis van maken. Een jaar werkloosheid daarvan kun je mantelzorg maken, waarbij je voor je ouders gezorgd hebt. 

Soms kun je het beste ontwapenend eerlijk zijn. Als je partner of één van je ouders is overleden of je hebt een burned-out gehad, dan gaat het licht gewoon eventjes uit. Vertel dat gewoon. 

Tranen van inspiratie in je loopbaan

Da's trouwens mijn core business: het begeleiden van veertigers en vijftigers die afknappen op het werk dat ze doen of deden. Vaak is er meer aan de hand. This is the moment! Dit is het moment, dat je ziel aan jou vraagt om eindelijk eens die deur open te doen. 

Onder je grootste afknapper, onder je grootste verdiet of onder je beroerdste ontslagkwestie zit namelijk je mooiste, je grootste en je sterkste drijfveer. Die maakt je in je werk en in je sollicitatie onoverwinnelijk. Vandaar, dat ik je 95% sollicitatiegarantie geef, zodat je daadwerkelijk je droombaan scoort. 

Ben jij de regisseur van je loopbaan?

Als je wilt, neem dan even de tijd en schrijf je hobby's van de afgelopen 10 of 25 jaar op. ga er echt eventjes voor zitten. Schrijf ook op wat deze hobby's voor je betekenen en welke talenten ze van jou laten zien. 

Zelf speel ik improvisatietheater. Als ik op het podium sta, mag ik je graag ontroeren of de slappe lach bezorgen. Het laat zien, dat ik van humor houd, van spontaniteit, dat ik lef heb en een echt mensen-mens ben. 

Mooi meegenomen is, dat het me enorm helpt bij het op een relaxte manier maken van filmpjes voor mijn werk. Op deze manier ben ik regisseur van mijn loopbaan en hoop ik jou aan te zetten om ook de regisseur van jouw loopbaan te zijn.

Wil je snel uitgenodigd worden om te solliciteren?

Wil jij geen wegwerp-CV's meer maken? Wil jij uitnodig-CV-s maken en snel uitgenodigd worden om te solliciteren? Stuur me dan even een mailtje. 

Ik heb een compleet pakket voor je klaar liggen met de volgende onderdelen:

  • Je CV
  • Je motivatiemail
  • Je LinkedIn-profiel
  • voeren van winnende sollicitatiegesprekken. 

Wil jij de regie over je loopbaan voeren? Klik op Ja Bodo wil je me helpen met het maken van een uitnodig CV?

Ik ontmoet je graag,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen