Hoe schrijf je je geboortedatum op je CV?
Hoe schrijf je je geboortedatum op je CV?
10 juli 2023 

Hoe schrijf je je geboortedatum op je CV?

Hoe schrijf je je geboortedatum op je CV?

Ben jij als sollicitant een 👵 oud 👴 fossiel? Hoe schrijf je je geboortedatum op je CV? Zo solliciteer je sterk 💪 met elke leeftijd!

Hoe schrijf je je geboortedatum op je CV

Ligt jouw carrière al met één been gestrekt in het graf?

Ben jij ouder dan 50 jaar? Reuze sneu, maar dan ligt jouw carrière al met één been in het graf! Kun je een reuze leuke foto hebben, maar je motivatiebrief en CV gaan naar de begraafplaats der sollicitanten. 

Je curriculum vitae wordt dan door de selecteur als mortuus vitae aangevoeld en dient als brandstof voor jouw crematie als sollicitant. 

Gedraag jij als sollicitant als een oud fossiel?

Er zijn veel manieren om je als sollicitant crematiewaardig te gedragen. Krijg je een echt plakje cremacake en word je definitief afgeserveerd met een bakje pleur op koffie. 

Kijk jij op je pasfoto als een rouwende Golden Retriever met hondstrouwe kijkers en hangzakken? Je pasfoto zou je curriculum vitae moeten opfleuren, maar zo bezorg je de selecteur grafstemming en krijg jij weer zo'n afwijzing gemaild met standaard graftekst. 

Zo gaat jouw sollicitatie snel in rook op

De snelste manier dat je sollicitatie in rook opgaat is om in je motivatiemail fossielige zinnen te blaten: "Naar aanleiding van de advertentie . . . bla bla bla ... Da's zo'n zin waarbij ik ineens het korset van mijn oma ruik en word ik echt niet blij van. 

Hoe jouw sollicitatie de lezer uitnodigt om je sneeeééél uit te nodigen? Be original! Laat in je CV 5 concrete feitjes weg. Step it up! Daarna laat je met opzet 10 feitjes weg. Dat maakt de lezer super nieuwsgierig, mag je raden waarover ze vragen stellen? Zo heb je de regie van het sollicitatiegesprek in handen, hoe lekker is dat?

Genereert jouw motivatiebrief + CV witte of zwarte rook?

De oudste sollicitatieprocedure ter wereld vindt plechtig plaats in Rome tijdens een katholieke gangbang, waarbij de kardinalen solliciteren naar de functie van Paus. Elke sollicitatieprocedure is een beetje mythisch. Je weet immers nooit, of ze eigenlijk al stiekem iemand op het oog hebben, zodat ze nooit een oogje op jou krijgen?

Bel dus altijd voordat je aan het schrijven slaat. Krijg je ze niet te pakken of kramen ze bla bla uit, bespaar je dan de moeite. Is er juist wel een klik? Dan krijg je xtra info: verwerk dit in je motivatiemail. Wedden, dat je dan geen zwarte, maar witte rook uit de schoorsteen genereert?

Hoe schrijf je je geboortedatum op je CV?

Niets is zo nutteloos voor de uitoefening van je functie, dan je geboorteplaats. Laat dit dus weg!

Laat ook je geboortedatum weg. Schrijf gewoon je leeftijd op. Weet je wat de grap is? Mijn leeftijd van 59 jaar oogt jonger en vitaler dan mijn geboortejaar 1963.

Zo solliciteer je sterk met elke leeftijd!

Weet je wat jouw sollicitatie met elke leeftijd super sterk maakt? Als je beseft wat je levensopdracht is. Als je die eenmaal weet, dan weet je ook welk werk wel en niet bij je past. Ook weet je dan meteen waarom dat zo is. Dat is het geheim van mijn klanten en en waarom ze hun baan een 9 of een 10 geven.

Als het tijdens het sollicitatiegesprek niet klikt, kun je dat gewoon zeggen en dan beëindig je het gesprek. Dat deed één van mijn klanten. Twee weken later zag ze een super leuke baan en daar werkt ze inmiddels al een half jaar en ze is dik tevreden. 

Ben jij de regisseur van je loopbaan?

Wil jij ook jouw loopbaan regisseren? Maak dan een afspraak voor een gratis regiegesprek in Heerenveen of in Nieuwegein. 

Krijg je koffie of thee en een verkoelend water met een bubbeltje. Gaan we bespreken hoe jij aan de touwtjes trekt in je loopbaan. Klik op 

👉 Mag ik een gratis regiegesprek Bodo, zodat ik de regisseur van mijn loopbaan word? 👈 

Ik ontmoet je graag,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen