Referenties loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratie.

Wat zeggen ze over Bodo?

  • Zachte kracht met humor
  • Wat ben je intens betrokken
  • Unieke liefdevolle helende heldervoelendheid
  • Vlijmscherp vanuit een oprecht en betrokken hart
  • Liefdevol en vertrouwelijk sla je de spijker op zijn kop
  • Hoe confronterend ook, ik ben blij dat ik je vertrouwd heb en dat kan
  • Scherp, slaat de spijker op zijn kop, geeft ruimte, humor en confronterend uit het hart.
  • Ik overlaad je steeds met complimenten, wat doe je het goed! To the point en de onbelichte stukken laten zien
Personal Coaching met Mirthe op wo. 13 jan. 2021.

Warm, betrokken, relaxed, ging makkelijker prettiger dan ik dacht. Cijfer: 9.5.

Klik op De casus van Mirthe.

Personal Coaching met David op za. 23 jan. 2021.

Ik kreeg, waarvoor ik kwam: helderder zicht op ene keuze in mijn loopbaan. 

Wat een talent trouwens om snel en gemakkelijk bij mijn ziel te komen. Smaakt naar meer. Cijfer: 9.

Masterclass 'Curriculum Vitae' op vrijdag 20 nov. 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  9,4. 


Irma: een 9. Wat een cadeautje, echt een uitje zo tijdens Corona. Wat mooi hoe je de diepere betekenis aanstipt van een Curriculum Vitae en hoe je duidelijk kunt maken wie en wat je echt bent.

Marco: een 9. De verdieping die je in deze masterclass aanbrengt spreekt me erg aan. Ik heb me niet eerder gerealiseerd, dat mijn CV nogal blauw is. Ik ga er groene elementen aan toevoegen.

Helen: een 10. Ik dacht eerst: 'hoe stop ik smoel en bezieling in een CV. Nu snap ik `em.

Bart: een 10. Je bent echt bezield Bodo, dat merk ik aan alles en dat draag je ook echt uit. Ik heb net een loopbaantraject achter de rug, maar ik heb spijt als haren op mijn hoofd. Als ik dit eerder had geweten, had ik liever een traject bij jou gevolgd. 

Marije: een 9. Ik dacht eerst dat het een webinar was, not dus. Ben toch maar gegaan. Je humor spreekt me erg aan.

Buddy: een 9. Ik houd opbouwende kritiek, nou dat viel hier reuze mee, had wel pittiger mogen zijn. Fijne interactie.

Andrea: 9. Eerst had ik niet in de gaten dat het in Heerenveen is. Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel moois in één simpele masterclass te stoppen, dikke complimenten hoor!

Severine: een 10. Wat Ik wilde je zó graag ontmoeten, wat een fijne positieve energie en een super praktische tips, die vind je echt niet op Google. Ik had eigenlijk maanden geleden al een traject bij je moeten volgen, dat had me mega opgeleverd.

Training 2: 'Soul Power Training op di. 10 en wo. 11 nov. 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een     ? 


Dolinda: een 9. Dit is super intensief en ik krijg er mega waardevolle energie van. Dat ik juist wat meer afstand moet houden, dat is echt een eye-opener voor me.

Alita: Gisteren begonnen we luchtig en vandaag was zwaarder. Wat er uit de opstellingen kwam wist ik ergens wel, maar het wordt nu tastbaar. Ik geef nooit cijfers.

Emile: een 7. Het lijkt wel of ik hier bij de psycholoog zit in plaats van bij een sollicitatietraining. Een goede tip is om werk te zoeken bij een werkgever met minimaal enige warmte. 

Dominique: een 9. Wat een waardevolle inzichten, ze zijn goud waard. Ik heb me nooit eerder gerealiseerd, dat ik mijn warme hart ook op het werk mag laten kloppen. Voortaan ga ik werk en privé niet meer strak gescheiden houden.

Yvette: Er is veel zwaarte in mijn achtergrond. ik ben blij met je Bodo. Ik geef geen cijfer; dat zou afbreuk doen.

Marja geeft haar traject een 9,5

Bij het intakegesprek vroeg ze me: “denk je dat het nog goed met me komt?”

Ik zag een pracht van een warme persoonlijkheid, plenty energie en een dijk van een CV.

Tuurlijk komt het goed, for sure for 95%.

Ze keek me sceptisch aan.

In haar achterhoofd hield ze rekening met een soort van prépensioen. Want ja, 56 jaar hè?

Zal wel voor een ander weggelegd zijn dacht ze.

Presentation Power Training op di. 3, wo. 4, do. 5 en ma. 16 nov. 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  9,6. 


Evelien: een 10. Deze keer vond ik de opstellingen erg pittig. Het moest van ver komen. Maar het was nodig!

Martineke: een 10. Hoe doe je dat Bodo, het is zo spot on! Wat krijg je de vinger snel op de zere plek en wat lucht dat op!

Rob: een 9. Ik ben nu 58 jaar en twijfelde of ik nog wel een baan kan krijgen. Er zit nu een baan aan te komen!

Mirjam: een 10. Door wat ik heb meegemaakt was het fundament onder mijn voeten weggeslagen. Dat voel ik nu elke dag weer groeien. En ik voel het leven weer terug in me stromen. Hoe waardevol kan een training dan zijn?

Abel: een 9. Ik heb per definitie een hekel aan mezelf presenteren en elevator pitches. Daarvoor een punt aftrek haha. Verder meer dan ok hoor, want zelfs ik heb nu een sterke pitch kan me presenteren.

hoe-een-loopbaan-door-de-coniferen-piept

Hoe een loopbaan door de coniferen piept

Wil je alsjeblieft voor me opschrijven wat je de afgelopen 20 jaar allemaal hebt gedaan?

Het werd een compleet en goed gevuld curriculum vitae.

Het is een klassiekertje. Zij doet het gezin en hij doet het inkomen.

Hoe meer materiële voorspoed er kwam, hoe ongelukkiger ze werd.

Ze voelde de afstand tussen haar man en haar groeien en ze voelde aan haar water, dat het niet meer goed zou komen.

Eigenlijk voelt ze zich wat schuldig.

Hester over schurend met een warm hart

Bij het intakegesprek vroeg ze me: “denk je dat het nog goed met me komt?”

Ik zag een pracht van een warme persoonlijkheid, plenty energie en een dijk van een CV.

Tuurlijk komt het goed, for sure for 95%.

Ze keek me sceptisch aan.

In haar achterhoofd hield ze rekening met een soort van prépensioen. Want ja, 56 jaar hè?

Zal wel voor een ander weggelegd zijn dacht ze.

Masterclass 'Curriculum Vitae' op zaterdag 24 okt. 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  8,0 


Emile: een 8. Hier moet ik eerst even heel goed over nadenken. Voor mijn gevoel had er meer uit mogen komen.

Louise: een 8. Ik vond je te veel aan het zenden Bodo. Je stelligheid en je directheid stoort me.

Audrey: een 8. Omdat ik een christelijke achtergrond heb, moet ik er eerst even op kauwen. En toch wil ik er meer van!

Alita: geen cijfer. Spiritueel ben ik al een heel eind, maar niet iedereen in deze groep is even ver. Ik geef nooit cijfers.

Ilona: een 8Ik snap nu je aanpak Bodo, die is echt anders dan gemiddeld.

Yvette: een 8. Ik ben er klaar voor en wil mijn ziel nou eens ontmoeten, schrijf je me in voor de volgende training?

Karen: geen cijfer. Eigenlijk had ik meer uit deze masterclass willen halen. Maar ik weet niet hoe je dat moet doen.

Professional Power Training op di. 6, wo. 7, do. 8 en di. 27 okt. 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  9,2. 


Evelien: een 10. Je hebt de angel boven tafel gekregen. Nu kan ik de batterij weer opladen en mijn koers is ook duidelijk!

Marley: een 7. Hoera ik heb een baan gevonden, en dat terwijl ik 60 jaar ben, dikke complimenten. Omdat ik mijn loopbaan nu op orde heb, kreeg ik geen loopbaanopstelling. maar wel heb ik de kracht ervan bij anderen ervaren.

Martineke: een 10. Ik ben manager en P&O-er geweest. I've been around zeg maar en heb menige training gehad. Maar dit is echt heel andere koek. Hier komt alles bij elkaar en Bodo brengt het naar je essentie. Ik geef niet snel een 10!

Rob: een 9. Best grappig, dat mijn loopbaankoers voor anderen zo duidelijk is, daar heb je dus echt een ander voor nodig.

Mirjam: een 10. Wat heb ik veel gedeeld met jullie en wat lucht dat enorm op. Ik voel me dichter bij mezelf en gemakkelijker in mijn vel zitten dan ooit. Ja en mijn koers is volstrekt helder, dus gewoon vet bingo deze training!

Abel: een 9. Achteraf gezien heb ik de afgelopen 5 jaar geen handige loopbaankoers gevaren. daar moet ik nu de zure vruchten van plukken. Gelukkig heb je me een way out laten zien.

Hester over schurend met een warm hart

Ze is kritisch.

Pakweg 45, 2 leuke kids, prima opleiding, sterke werkervaring bij banken, mooie foto op haar CV.

Ze wil op een andere manier verder.

Niet meer gewoon HBO-productiemedewerker.

Het ergste is nog dat dan je gewoon handjes bent en daarmee super vervangbaar.

Een proces zegt namelijk geen dankjewel tegen tegen je.

Dat zeggen alleen klanten.

Of de mensen aan wie je -net als Hester- leiding geeft.

On top of that geven ze complimenten.

Dan voel je dat je waardevol bent.

Training 4: 'Professional Power Training op di. 18, wo. 19, do. 20 en ma. 24 aug. 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  9,8. 


Hester: een 9. Oeps, de middelvinger naar God, het leven en mijn ziel? Ben geschrokken van de boosheid in me. De komende maanden ga ik geen baan zoeken en eerst mezelf op nr. 1 zetten en troep opruimen. 

Marja: een10. Wat was dat confronterend toen bleek dat ik een sprintje naar de dood aan het trekken was. Er heeft een ommezwaai in me plaats gevonden: ik sta weer aan de goede kant van het leven, ben krachtig en ik sprankel.

Pascal: een 10. De opstellingen hebben me verpletterende inzichten gegeven; ik ben kampioen in mezelf dwars zitten. Nu snap ik de bron daarvan en kan uit een ander vaatje tappen. Dit is zielsmatig volwassen worden. 

Lucille: een 10. Mijn opdracht is levenskunstenaar zijn? Zag ik echt niet aankomen. Mijn beroeping eigen ondernemer zijn? Wat `n eye-opener! Nu vallen veel kwartjes op hun plek. Al die jaren stroomde m'n energie niet, nu borrelt `t aan alle kanten. 

Douwina: een 9,5. Dacht dat ik hier op leiderschapstraining zat. Wat blijkt? Ben smoordruk iedereens sloofje te zijn. Heb ik ook nog 1 voet op `t gaspedaal en 1 voet op de rem. Nu ik de oorzaak weet, ben ik krachtiger, creatiever en onafhankelijker.

Elsbeth: een 10. Ik houd van veiligheid, er zijn weinig trainers voor wie ik me open opstel, maar jij krijgt het voor elkaar. Er zit een maagbandje om mijn ziel. Omdat mijn ouders zo kritisch waren kan ik moeilijk tegen complimenten. Nu groei ik weer.

Irma: geen cijfer. Wat heb ik veel lieve briefjes van jullie gekregen dat jullie me moedig en krachtig vinden, dat doet goed. 

Marja: een 10. Wat is er veel energie weggelekt door te lang op routine te draaien. Ben nu minder aan het pleasen en dat gaat vanzelf. Wat een fijne groep, iedereen kan zichzelf zijn en vult elkaar aan.

Ydo is topsporter.
Sympathieke gast, bloedje fanatiek.

Zijn leven is heel overzichtelijk.

Gewoon winnen, want verliezen is voor stakkers.

Stel een doel, work hard, play hard, win hard.

Simpel toch? Zijn vorige baan had een verrassing in petto: hij mocht vertrekken.

Maar ja, als je gewend bent te winnen en nu ben je aan de verliezende hand, hoe pak je dat aan dan?

Nu heeft hij de toekomst waar hij van droomde. 

Hij heeft zijn innerlijke rust terug. Een dikke 10 (17-08-20).

Training 3: Personal Power Training op di. 21, wo. 22 en do. 23 juli 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  9,6.


Hester: een 9. Wat een schat aan inzichten deze 3 dagen. Wat ben ik goed in het wegstoppen van pijnlijke dingen en in stoïcijns de andere kant uit kijken. Zonder deze training had ik niet zo dicht bij mezelf gekomen.

Marja: een10. Het is fijn om bij mijn ziel te zijn, want daar zit de rust die ok zoek. Ben geschrokken hoe snel ik eigenlijk boos en ontevreden ben, hoe handig ik ben om maar niet volwassen te hoeven worden en om de verantwoording af te schuiven.

Pascal: een 10. Bodo drukt op het juiste moment de puist goed hard uit. Als denker heb ik deze training juist gevoeld hoe hard mijn moeder kan zijn, en hoe afwezig mijn vader kan zijn. Ongelooflijk hoe elke opstelling jezelf en alle anderen helpt.

Lucille: een 10. Wat een perfecte opbouw van deze 3 dagen en wat is er veel vertrouwen. In stapjes leer ik nu met mijn ziel een andere route te nemen. Minder ontkoppelen en meer doorvoelen. Deze 3 dagen klopte gewoon alles.

Douwina: een 10. Dankzij de veiligheid kon ik naar mijn gevoel komen en dat doe ik niet zo snel. Ik ben nu meer ontspannen en heb mijn sprankel terug. Wat heeft Bodo een lef om ook opstellingen te begeleiden die letterlijk over leven en dood gaan.

Elsbeth: een 10. Ik heb dat bijna niets is wat het lijkt, soms is het eigenlijk zelfs omgekeerd. Ik mag minder analyseren, minder dramatiseren, meer voelen en directer zijn. Wat heb ik veel bij anderen gestekkerd (ingeplugd) en anderen bij mij. 

Irma: een 8. Ik heb me de hele tijd veilig gevoeld en dat heb ik niet zo snel. Eindelijk heb ik de liefde en warmte van mijn ouders gevoeld en hun erkenning. In mijn eentje had me dit nooit gelukt. Onvoorstelbaar hoe helend een groep kan zijn.

Marja: een 10. Iedereen krijgt meer dan voldoende ruimte. Wat is er onvoorstelbaar veel vertrouwen in deze groep, dat heb ik elders nog nooit meegemaakt. Hoe Bodo elke opstelling begeleidt: ik ben zo verbaasd over zijn trefzekerheid.

Masterclass Curriculum Vitae op zaterdag 11 juli 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  8,6. 


Rob: een 9. De informatie die je geeft is praktisch. Soms is het onverwacht, zo van hé, daar had ik nou echt niet aan gedacht. je geeft cursisten de ruimte om op onderwerpen in te gaan en dat is fijn. Ik voel me vertrouwd, daardoor ben ik opener dan anders.

Willy: een 8. Je raakte me met het stuk over ziel en bezieling, da's waar het echt om draait en waar mijn coach (en vele anderen denk ik) me niet mee in contact kan brengen. Die worsteling moet je dan zelf doormaken. Jij voelt het haarscherp aan en dat maakt je echt uniek. 

Timothy: een 9. Bodo je communiceert eerlijk, open en  direct. Je zegt waar het op staat. Bovendien vertel je dingen die je niet op internet tegenkomt.

Martineke: een 8. Je kunt aan alles merken, dat je er erg ervaren in bent Bodo. Ik ben dat ook, maar heb toch veel van je opgestoken. ja en wie gaat er nou op een mooie zonnige zaterdagmiddag minnen zitten? Dan ben je super gemotiveerd. 

Eva: een 9. Het gaat over veel meer dan je CV. Er is geen shortcut voor CV's en dat wordt nu pijnlijk duidelijk. Er komt veel meer gevoel bij kijken, dan ik eerst dacht. 

Jelle: een 9. Ik realiseerde me, dat ik eigenlijk veel meer vragen heb, dan alleen over mijn Curriculum Vitae. Fijn trouwens om ook de verhalen van de anderen te horen.

Kees: een 8. Het is prettig, veilig, interactief en goed bestede tijd, waar ik graag 2 uur voor op en neer kom rijden. 

Evert: een 9. Dit is een goed bestede middag. Dit pluk je niet even snel ergens van internet vandaan.

Training 2: 'Soul Power Training op di. 7 en wo. 8 juli 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  9,7. 


Hester: een 9. Wat bijzonder om mijn ouders weer te mogen ontmoeten en vrede te krijgen met hun onvolmaaktheden

Marja: een10. Wat kan Bodo goed aanvoelen, op de juiste momenten stil zijn en soms gewoon de puist uitknijpen. 

Pascal: een 10. Wat confronterend en wat mega veel inzichten. Ik ga leren om leegte te accepteren.

Lucille: het is erg confronterend: een 7. Maar ik ga er enorm veel aan hebben. Daarom toch een 10.

Douwina: een 10. Hoe krijg je zo veel moois in 2 dagen gepropt? Ik zou het wel willen filmen en telkens terug kijken.

Elsbeth: een 10. Ik heb nu mijn ouders helemaal kunnen aanvaarden. Deze 2 dagen voelen als een zegen. 

Irma: een ? Ik voel me veilig, helemaal gehoord en gezien. Het is niet uit te drukken in een cijfer.

Marja: een 10. Wat ik niet goed vond is ... chips, dat eerst naar het negatieve kijken is ingesleten. Wat heb ik veel ontvangen!

Masterclass 'Bezieling in 1 Dag' op vrijdag 26 juni 2020.

Gemiddeld gaven de cursisten een  8,9. 


Hester: een 9. Heb vandaag veel cadeautjes mogen ontvangen.

Marja: een 9. Wat is er veel aan bod gekomen: het lege midden en de optellingen.

Pascal: een 10. bevestiging dat ik best wel extravert kan doen, maar eigenlijk introvert ben.

Lucille: een 9. Wat super leuk, dat ik mijn gele communicatiestijl nu ken

Ivette: een 9. Wat een warm bad vandaag. En wat een rake familieopstelling als afsluiter.

Douwina: een 9. Eindelijk ga ik mijn creatieve kant meer ruimte geven. 

Judith: een 7. Met mijn hoogbegaafdheid werkt dit voor mij niet, omdat ik te lang moet wachten.

Elsbeth: een 10. Ik was de hele dag heerlijk ontspannen.

Irma: een 7. Met 10 cursisten vond ik hete en grote groep en ik zal veel in mijn hoofd.

Marja: een 10. Confronterend hoor, dat hemelse heen- en weertje. Veel energie gekregen. 

Bob wordt 58 jaar en heeft 4 sollicitaties lopen

Het ging steeds wat minder. Ik had er 3 banen voor nodig om te beseffen: genoeg is genoeg!
Ik moet het anders aanpakken dan ik tot nu toe deed.
Wat ben ik hiervan in korte tijd enorm opgeknapt!
Ik ben heel kritisch, maar geef het traject toch een 9 en mijn baan ook een 9 (01-06-2020).

Teambuilding in Nieuwegein maart en april 2020

Dit team beoordeelt de dienstverlening met gemiddeld 9,2 

4 Vrienden zijn ruim 3 jaar geleden een onderneming gestart. Er is onder elkaar enig gedoe ontstaan. Hoe dit op te lossen? Zijn begonnen vanuit vriendschapsbanden. Besloten is om de bedrijfsactiviteiten te beëindigen, omdat deze niet echt winstgevend zijn. De persoonlijke banden zijn nog goed en dat is kostbaarder dan de onderneming.

Eduart

Het liep compleet anders dan ik dacht. Zonder jou hadden met 3 gesprekken nooit gestaan waar we nu staan. Hier ben ik super blij mee.

Bob

Ik had 3 scenario's verwacht: best case, wordt case en most probably case. Waar we nu staan is nog beter, dan the best case. Je maakt de goede inschattingen, bent heel geduldig en wai ik knap vind is hoe je het onderliggende gevoel naar boven haalt. Ik geef je een 9+.

Koen

Ik zag allemaal apen, beren en demonen op de weg. Wat ik bij je zag, vind ik heel bijzonder. Je bent helemaal in het hier en nu, kent geen voorbehoud, je doet je werk vanuit je gevoel, je schept een vertrouwde sfeer en bent toch heel direct. Heb met stijgende verbazing naar je zitten kijken. Dankjewel!

Abel

Ik had een langdurig en slepend proces verwacht. Het ging zo veel sneller, efficiënter en vooral veel leuker dan ik had gedacht. Ik geef je een 8,5 / 9. 

Lieneke

Ik kende jou al, omdat ik een paar jaar terug trainingen bij je heb gevolgd. Het team viel helemaal uit elkaar en alles was eigenlijk stuk aan het gaan. Er is gebeurd waar ik op hoopte. Ze hebben 3 jaar met elkaar samengewerkt, niemand is buiten de boot gevallen en de vriendschappen zijn gebleven. Dat is goud waard. ben super blij!

Masterclass: Bezieling in 1 Dag (za. 7 maart)

Debby
Geen idee wat te verwachten. Heel bijzonder! Ik kijk nu heel anders naar mezelf. 
Stefan

Fantastisch Bodo aan het werk te zien en jullie samenwerking Rijna.

Inmiddels zit ik met mijn ziel op mijn netvlies gebrand. De laatste keer dat ik dat had was nadat ik een totale zonsverduistering had gezien. Die corona -net `n engeltje dat door de lucht vliegt- heeft nog jaren op mijn netvlies gezeten. Dankjulliewel!

Daniëlle
Totaal nieuw dit, waanzinnig die energie! Goh wat is de ziel belangrijk in alles, ook in je werk.

Masterclass: Bezieling in 1 Dag (za. 7 maart)

Nanda
Heel verschillende mensen vandaag met zo veel punten van herkenning. Super leerzaam! 
Jelte
De ziel op no. 1 ipv het verstand is niet iets wat ik dagelijks doe. Ik voel rust. Fijn om deel te nemen aan een groep en aan anderen te geven.
Ida
Ik heb 2 keer een moeder gerepresenteerd en beide keren voelde totaal anders. Heel bijzonder hoe `t allemaal werkt. Fijne open groep en super sfeer.

Masterclass: Bezieling in 1 Dag (za. 7 maart)

Madelon
Ik was best zenuwachtig. Ben nu beter gegrond, zit beter in mijn lijf en heb meer zelfvertrouwen.
Suzanne
Bijzonder hoe iedereen alles op zielsniveau haarfijn aanvoelt. Lof voor de gecreëerde sfeer, Ik kon bijtanken, ben opgeladen.
Dolinda
Ben aan het herstellen van burn-out. Het is zo fijn om mijn ziel op te kunnen laden vanuit "this is the way it's meant to be". 
Al jaren lang zitten me emoties me zo hoog, terwijl ik eigenlijk een rustig iemand ben. En ik snap niet waarom ik best vaak boosheid voel, best vaak aangevallen ook. Heb een poos bij een psych gelopen, maar dat heeft weinig geholpen.Ik bleef er namelijk over denken en praten, maar ik ging het niet anders voelen.

Nu wel! In één sessie is het duidelijk geworden. Ongelooflijk hoe je boven tafel heb gekregen wat er nou eigenlijk aan de hand was. je hebt dat met een opstelling zeg maar door mijn ziel heen beglazen, waardoor het in mij een andere plek heeft gekregen. Er zijn veel kwartjes gevallen, ik ben weer bij mijn rust, liefde en veiligheid. Echt een dikke aanrader en een dikke 8,5 waard!

Karin Eggens.

Masterclass Regie in 1 Dag (14 feb. 2020)

Veel op te ruimen. Door de opstelling snap ik de impact van het overlijden van mijn moeder en dat ik sindsdien op slot zit. 

Eva

Vijf jaar geleden heb ik hier al een jas uitgedaan. Het traject is één van de mooiste dingen dat me is overkomen. Ben nu toe aan de volgende stap. Als ik wat ballast opruim kan ik sterker leidinggeven. 
Douwina
Stevig aan het denken gezet. Door persoonlijk ongemak heengegaan. Geleerd dat ik niet langer alles met mijn ouders moet delen, maar mijn eigen plan moet trekken.
Joris
Dacht dat het niet sterk kunnen zijn bij mijn moeder wegkomt. Ben verbaast dat het met mijn vader te maken heeft. Mijn dochter is een beest haha, ze laat me zien wat ik nog mag leren. 

Ans

Masterclass Regie in 1 Dag (14 feb. 2020)

Ik kreeg geen response op mijn CV en LinkedIn profiel. Ik weet nu wat ik fout heb gedaan (au) en durf zelfs te pitchen in een filmpje. 

Dolinda

Gezien, dat ik met mijn familie uit een chaos kom en hoe groot de invloed van mijn achtergrond is. Nu snap ik waarom ik snel moe ben. 

Alexandra

Heftig hoor zo'n opstelling! Maar ik heb nu wel veel meer rust. 

Ellen

Promotion Power Training (10, 11 en 12 feb. 2020)

Ik heb meer geleerd dan in de afgelopen 10 jaar. 
Broer

Een CV en LinkedIn-profiel maken die echt uitstralen wie en wat je bent daar gaat veel tijd in zitten. je hebt me precies het duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had. 

Janke

Je hebt me geholpen om de pintjes op de i te zetten met mijn CV en LinkedIn-profiel.

Anke

Nooit geweten dat er een hele wereld schuil gaat achter een foto op je CV. Heb nu een perfecte foto en deze meteen op LinkedIn geplaatst hoppa!

Niek

Mirjam Torenbeek schildert naakten en staat zelf meer dan naakt

Bodo is hartelijk. Zijn humor en empathie maakt de soms best confronterende en diepgaande inzichten lichter verteerbaar. Hij is eigenzinnig en zijn trainingen zijn dat ook. Zijn neus vliegt rechtsreeks af op daar waar het knelt en hij helpt je te 'ont-knellen', zodat je je weer vrij voelt. 
Ik geef zijn training een 9 en mijn baan een dikke10! (10 feb. 2020)

Personal Power Training (28, 29, 30 jan. en 7 feb. 2020)

Wat zit ik lekker in mijn hoofd, ik ga een nieuwe groef aanmaken: 'gevoel'!

Ik snap nu dat als je moeders overlijden niet helemaal tot je kunt nemen, dat je dan het leven ook niet helemaal tot je kunt nemen. 

Ik kan nu gaanLEVEN!

Alinda

Wat een emotionele training zeg! Eindelijk kan ik de boosheid naar mijn moeder loslaten. Nu voel ik mededogen. Daardoor kan ik nu zowel haar als het leven omarmen. 

Janette

Wat een eye-opener dat ik alles gewoon goed aanvoel. Ik moet mezelf alleen wat meer tijd gunnen. 
Zonder deze training had ik met een half jaar in een burn-out gegleden. 

Nu snap ik mijn energie-lek en kan ik de batterij weer opladen. 

Pieter

Je praatte meteen over de ziel. Ik dacht 'laat maar kletsen'. Het is je gelukt. Zelfs deze dye-hard denker is nu bij mijn ziel haha. Nu weet ik aan de binnenkant welke afslag ik moet nemen, dat heb ik nooit eerder zo helder gevoeld. 

Bob

Personal Power Training (28, 29, 30 jan. en 7 feb. 2020)

Zonder jou had ik tegen mijn gehoorbeschadiging blijven vechten tot ik er dood bij neerval. 

Je hebt me laten zien dat ik eigenlijk luister met al mijn zintuigen. 

En als iemand uit zijn nek kletst, dan zeg ik gewoon dat mijn gehoorapparaat even uit staat. 

Of ik vraag of ze `em even willen lenen haha. 

Sarah

Confronterend om te zien hoe ik over mijn verdriet heen gewalst ben en daarna de automatische piloot aangezet heb. Ga ik nu ontdooien, haha? Oh ja, je humor vind ik soms net te ver gaan.

Paula

Een unieke, bijzondere en leerzame training. Bodo wat heb je veel kennis en kunde. Je kunt merken, dat je `t zelf niet uit een boekje hebt, maar dat je je eigen onderwerpen echt doorleefd hebt. 

Ydo

Hoe doe je dat Bodo, dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn incl. de stomme fuck-ups die iedereen heeft?

Zonder jou had ik nog 10 jaar in mijn baan blijven voortmodderen. Nu ga ik gewoon mijn ontslag indienen omdat ik meer waard ben. En oh ja ik heb mijn energie terug!

Ineke

Ze staat in de krant met haar eigen praktijk: Hilly Polstra!

De trainingen van Bodo hebben mij de laatste inzichten gegeven die ik nodig had om mijn pad naar het starten van een eigen praktijk zichtbaar te krijgen.
Niet dat ik wist dat dat de volgende stap zou zijn. Ook dat werd pas duidelijk door de begeleiding van Bodo. En man, wat ben ik daar blij mee!

Ik geef het traject een 8 en mijn baan een 9 (20-01-2002)

Presentation Power Training (21, 22 en 23 jan.)

Je weet zo'n veiligheid te creëeren ,dat ik hier dingen verteld heb, die ik nog niet eens aan mijn familie heb verteld. Dat lucht zo veel op, dat ik langzaam weer de oude word. 

Corrie

Er is een hele andere wereld voor me open gegaan. Ik ga nu niet meer alleen met mijn hoofd naar het werk, maar ook met mijn gevoel. 

Emil

Als ik deze training niet had gedaan, dan had ik nog 7 jaar doorgemodderd. Ik sta nu mijn mannetje. 

Janke

Ik zag als een berg tegen deze training op, maar ik vond het gewoon leuk! Je trekt mensen uit de comfortzone Bodo en dat werkt als een trein. 

Niek

Die oefening buiten op straat; ik dacht you're kidding. Dat ik dat toch gedaan heb is een graadmeter. 

Liselotte

Ik had grote twijfels. Je hebt me in laten zien dat ik alles stuk denk en beredeneer. Zonder deze training had ik geen stappen voorwaarts gezet. 

Anke

Errit de Vries geeft zijn nieuwe baan een 10

Ik zocht een andere aanpak. Geen standaard invullijstjes, want ik ken mezelf best goed. Heb een boost nodig en diepgang. Het sollicitatiegesprek was daardoor `n makkie. Ik geef het traject een 9 en mijn baan een 10 (6-01-2020).

Sanne de Jonge heeft haar droombaan gevonden

Je aanpak is to the point en je houdt echt rekening met hoe iemand in elkaar steekt. Je bent er ook altijd buiten de trainingen met tips, mails en whatsapp. Ik zag bij jou veel zelfverzekerde mensen en nu ben ik dat zelf ook. Ik geef het traject een 9 en mijn baan ook een 9 (16-12-2019).

Personal Power Training (13, 14, 15 en 18 nov.)

Er is veiligheid gecreëerd, zodat ik mijn kwetsbare kanten durf te laten zien.

Pieter.

Dit is een heel stuk de goede richting in. Bodo heeft de lef om e.a.a. juist wel te zeggen.

Niek

Er zijn erg veel kwartjes gevallen. Het maakt de onderstroom duidelijk. 

Broer

Inmiddels ben ik bij meerdere opstellers geweest. Wat me opvalt is de integriteit van Bodo.

Anke

Ik durfde echt 100% mezelf te zijn!

Emile

Heb meer tranen gelaten dan ik wilde, maar veel duidelijk gemaakt.

Janke

Marianne Bertens kan in haar werk zichzelf zijn

Ik heb mezelf gevonden, heb mijn zelfvertrouwen weer terug en ben er met Bodo en de andere deelnemers sterker uitgekomen. Ik weet nu wat mijn talenten zijn en wat ik te bieden heb. De inhoud van de training geef ik een 8 en mijn baan een 9 (21-10-2019).

Masterclass Regie in 1 Dag (11-10-2019)

Het werken met de alwetende energie van opstellingen is top, net als de begeleiders-combi van Bodo met Rijna.
Esther
Bodo stelt duidelijke en verhelderende vragen en geeft veel sturing. Dat werkt perfect samen met de warmte van Rijna.
Albert-jan
Ik kan nu achter me laten wat niet bij mij hoort. Ben klaar met strijden en vol met energie en om mijn leven te leven.
Nanouk

Promotion Power Training (8, 9 en 10 okt. 2019)

Ik kreeg geen response op mijn CV en LinkedIn profiel. Ik weet nu wat ik fout heb gedaan (au) en durf zelfs te pitchen in een filmpje. 
Sanne
Ik vond de fotoshoot top. Heb nu de perfecte foto voor CV en LinkedIn. Ik ben nu zeg maar digitaal uit de kast gekomen.
Doutsje
Weet nu exact hoe ik met mijn CV snel uitgenodigd word en hoe ik met mijn LinkedIn-profiel hoger in de rangorde kom. Je neemt trouwens lekker ruim tijd voor iedereen.
Moniek
Niet geweten dat CV en LinkedIn zó belangrijk zijn om de juiste baan te vinden. En nu weet ik hoe ik sneller gevonden word.
Johan

Professional Power Training (24, 25, 26 sept., 7 okt. 2019 )

De oefening met bestek en het 'heen en weertje' vind ik top!
Sonja
De te kiezen richting is duidelijk en ik ben wijzer.

Fijn is een kleine groep met mensen die dicht bij je staan, waardoor veel besproken wordt. 

Marko
Wat je zegt is zo vreselijk waar! Het vertrouwen, de echtheid & betrokkenheid zijn goud waard. Alles is bespreekbaar.
Moniek
Ben bevestigd in mijn kernwaarden. En de bevestiging dat mijn koers klopt. 
Johan
Ben blanco naar deze Masterclass op 21-09-19 gekomen. Deze bijzondere dag kreeg `s-ochtends een onverwachte wending. Dat was confronterend en nodig, heb dit als erg positief ervaren. Smaakt naar veel meer. Cijfer: 9, Danny.
Heb deze Masterclass op 21-09-19 ervaren als prettig, vertrouwd en open. Na al die jaren een grote doorbraak mogen meemaken. Eindelijk is de onrust weg en ik heb weer vertrouwen in de toekomst. Deze Masterclass is een cadeau waar je de rest van je leven kunt genieten. Cijfer: 9, Sarah.

Personal Power Training (17, 18, 19, 30 sept. 2019 )

De rust en de humor van Bodo maken de training uniek! En zijn absolute respect voor elk individu en diens omstandigheden
Paul
Het is een pelgrimstocht soul-searching. Veilig, emotioneel, vol humor, confronterend, dankbaar.
Cheryl
Wat je zegt is zo vreselijk waar! Het vertrouwen, de echtheid & betrokkenheid zijn goud waard. Alles is bespreekbaar.
Moniek
Complimenten voor de bevlogenheid van Bodo, creëren van veiligheid, het groepsproces en zijn enorme grote humor
Niek

Presentation Power Training (10, 11, 12 sept. 2019 )

Dit is zo anders dan ik gewend ben. Ik vaar nu meer op mijn buikgevoel en dan gaat het meer vanzelf. Eerst kon ik alleen denken met mijn hoofd, nu kan ik ook denken met mijn buik.
Michel
Er is voldoende veiligheid om me bloot te geven. Sta steeds weer versteld van de inzichten die ik hier krijg. Bedankt voor de lach en de traan. 
Cheryl

De ongedwongen sfeer heeft me geholpen me te durven presenteren.

Ben over een drempel heen gestapt en zelfverzekerder.

Doutsje
De meest uitdagende training tot nu toe + veilig genoeg om me bloot te geven. Als ik nu in de spiegel kijk, zie ik een zelfverzekerde vrouw.  
Sanne

Ben 2 individuele opstellingen weer in balans en heb mijn kracht en sprankeling teruggevonden. 

Bodo is direct, professioneel, enorm veel humor, is intuïtief en pakt door tot in de essentie. Wat een mooie belevenis!

Lucille

Nathalie Beute heeft haar koers gevonden

Geen enkel ander traject liet me zo helder zien waar ik op vastliep. Het heeft me ook mijn unieke talenten laten zien. Het loopbaantraject geef ik een 10 (02-09-2019). 
Inmiddels is Nathalie met HBO-social Work begonnen.

Personal Power Training 9, 10, 11 juli en 3 sept.

De familieopstelling is voor mij een enorme eye-opener. Als je in de knoop zit is dit enorm aan te bevelen. Een geweldige groep trouwens!

Marja

Ik moest zoeken naar het nut van opstellingen. Had niet verwacht dat het zo goed werkt en dat er zo veel uitkomt. En heb mijn talenten ontdekt.  
Johan
Ik kom hier, omdat ik ongelukkig in mijn werk ben en ik wil weten hoe dat komt. De training heeft daar veel inzichten in gegeven.
Sira
Ik liep vast zowel privé als in mijn werk. Zaken uit het verleden zijn op hun plaats gevallen. Nu heb ik er geen last meer van en kan me op de toekomst richten. 
Marko

Personal Power Training 9, 10, 11 juli en 3 sept.

Lieve Bodo, dank voor deze training. De inzichten uit de opstellingen zijn life-changing. De prachtige en  verschillende mensen hebben me onvoorwaardelijke liefde laten zien. Dat voel ik u stromen en ben daar elke dag dankbaar voor. 
Alied
Heb nog nooit zo'n grote investering in mezelf gedaan. Ben diep gegaan in deze training en heb mijn talenten ontdekt. Dat is veel waard. 
Moniek
Bedankt voor de veilige omgeving, de warmte en het vertrouwen van de groep. Heb geleerd voor mijn eigen geluk te kiezen en dat ik mag stoppen anderen gelukkig te maken. 
NicoleWat fijn, dat ik een individueel traject bij je heb mogen volgen. Het heeft me sterker en rustiger gemaakt. 

Jeetje, wat kun jij confronterend zijn!

En wat leg je de vinger soms op de goede plek. 

Dat alles omgeef je met warmte, veiligheid en humor.

Ik geef je een dikke 9!

Petra.

Herman Inia: `t was geen sollicitatiegesprek

De grootste eye-opener was mijn loopbaankoers. Die zag ik niet aan komen. Ik heb mezelf weer teruggevonden. Het loopbaantraject geef ik een 9 (25-02-2019). 

Liesbeth: ik was super sceptisch

Het begon heel anders dan ik dacht. Help, het ging over mij! Ben behoorlijk ontdooid en sta in mijn kracht. Het is niet voor iedereen geschikt; je moet jezelf durven aankijken. Ik geef het traject een 8,5 (17-01-2019)

Sander van Velzen: een baan uit mijn bucketlist

Ik wilde uit de comfortzone gehaald worden; uitgedaagd worden. Nou, dat heb ik gekregen. Confronterend, maar enorm veel geleerd. Ook super veel gelachen trouwens. Ik wilde niet meer in een mal passen, ging voor kwaliteit, ook in mijn werk. Het traject geef ik een dikke 9 (31-01-2019). 

Irene: ik wilder per sé geen groep haha

Ik was enorm onzeker en camoufleerde dit met grapjes. Ik snap nu mijn innerlijke patronen, heb laagjes afgepeld en mijn zelfvertrouwen teruggekregen. Ik ben zelfs trots op mezelf. Je aanpak is echt uniek. Erg confronterend op een helende manier. En dan af en toe die slappe lach! 
Het traject geef ik een dikke 9 (12-01-2019). 
Verder zijn er meer dan 250 video-testimonials ouder dan een jaar. 

Klik op oudere video testimonials