Talenten op je curriculum vitae
Talenten op je curriculum vitae
01 mei 2023 

Talenten op je curriculum vitae

Talenten op je curriculum vitae

Ben jij op je CV een copy paster die napapegaait 🦜? Β Dan word je afgewezen ⛔️! Hoe vermeld je je πŸ™‹β€β™‚οΈ talenten πŸ™‹β€β™€οΈ op je curriculum vitae?


Wat wist ik nou van talenten?

Wat wist ik als 16-jarig zomerkoninkje met rood verbrande pukkelkop nou van talenten? Geen bal natuurlijk. Wat ik wel wist: dat ik extra zakgeld wilde. Zo belandde ik om 06.00 uur tussen de aardbeien op het veld.

Voordeel was, dat ik geen beleg op mijn brood hoefde mee te nemen. En ja een aardbeiengevecht is echt super leuk. Dikke aanrader.

Een anti-talent

Als ik mijn best deed, plukte ik voor een tientje per dag een paar kistjes vol. Bij mij in de klas zat ene Mirjam. Als stevig gebouwde boerendochter plukte zij dagelijks voor 25 Guldens het ene volle kistje na het andere met 2 vingers in haar neus.

Zo ervaarde ik, dat ik toen als Pinokkio niet gebouwd was voor lichamelijk zwaar werk. Fysiek aanpakken bleek duidelijk geen talent van me. Zeg maar gerust een anti-talent.

De vacaturetekst

Nu ik wat jaartjes ouder, wijzer en grijzer ben, had ik dat kunnen weten. Weet je wat de vacaturetekst zou zijn?

Idyllisch landelijk gelegen, omzoomd in voorjaarsgroen en aangemoedigd door pauwen die trots op jouw werk zijn, verzamel jij glimmende zomerkoninkjes, die de volgende dag liefdevol gedrapeerd in groene kartonnen bakjes in de winkelschappen liggen.

Ben jij die vriendelijke persoon met social skills die van aanpakken weet, die in teamverband en ook goed solistisch kan werken? Maken targets de pitbull in je wakker, zodat je tot de laatste snik doorgaat? Kun je fysiek tegen een stootje en lever je graag kwalitatief goed werk af? Dan zoeken wij jou

Vacatureteksten zijn lekker trendy

Ik had regelrecht afgeknapt op deze vacaturetekst. Toch had ik deze ervaring niet willen missen, omdat het me op het goede arbeidsspoor zette.

Vacatureteksten zijn lekker trendy. Nu ze het personeel amper aangesleept krijgen, zoeken ze niet meer het schaap met 5 poten, maar proberen werkgevers elkaar af te troeven met originaliteit.

Een keukenboer zoekt monteurs met 'goed gereedschap', een wegenbouwer zoekt stenengooiers (relschoppers) en AH zoekt een 'vibe-manager'. Lekker vout over the top is 'ben je minimaal 15 jaar beschikbaar op 2 avonden in de week schrijf dan naar ...'.

Ben jij op je CV een copy paster die napapegaait 🦜?

Ben jij zo'n sollicitant die de talenten en competenties uit de vacaturetekst napapegaait? Ben jij zo'n copy paster? Denk je niet dat recruiters dat in de gaten hebben? Oooh wake up please?

Het beste kun je uitgaan van jouw eigen talenten en niet de talenten die ze in de vacaturetekst noemen. Houd op je aan de baan aan te passen en zoek de baan die bij jou past!

Hoe vermeld je je πŸ™‹β€β™‚οΈ talenten πŸ™‹β€β™€οΈ op je curriculum vitae?

Zal ik met de deur in huis vallen? Give them social proof! Dat doen al mijn klanten. Resultaat? Klik op Ik garandeer je 95% succesgarantie.Β 

Open je CV met een kleine anekdote waar je talenten uit blijken. Dat maakt je talenten tastbaar en het maakt jou als sollicitant aanraakbaar. Zo word je de winnaar en nodigen ze je meteen uit. Hoe je dat aanpakt, zie je in het filmpje.

Solliciteer jij als winnaar?

Solliciteer jij en word je niet uitgenodigd? Of word je uitgenodigd en afgewezen? Dan solliciteer je als loser.

Wil je solliciteren als winnaar? Mail me dan even en klik op Ja Bodo ik zoek mijn droombaan en wil als winnaar uit de bus komen!

Ik ontmoet je graag,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen