Hoe ziet jouw ideale loopbaankoers eruit?
Hoe ziet jouw ideale loopbaankoers eruit?

Hoe ziet jouw ideale loopbaankoers eruit?

Hoe ziet jouw ideale loopbaankoers eruit?

Alsmaar de juiste koers te varen, zo'n 40 jaar lang, da's een hele kunst. Dat is letterlijk en figuurlijk verdomd moeilijk. Ga maar eens in een echte boot zitten en probeer tegen de wind in, of met de wind langszij je eigen koers te bepalen en te blijven varen.

Da's best pittig om altijd maar de juiste keuzes te maken en altijd die goede richting te kiezen. Dat geldt ook voor je werkzame leven, je loopbaan zo gezegd. Je loopbaan is je vroegere baan, je huidige baan en de toekomstige baan samen.

De loopbaankoers staat voor de richting die je kiest. Je koers bepaalt dus waar je loopbaan naar toe gaat, zou je kunnen zeggen. Soms echter, lig je ook wel eens uit koers. Dan is het zaak snel weer een loopbaankoers te bepalen en die koers kan soms best verrassend zijn.

Optelsom van de banen die je hebt gehad

Je loopbaan is de optelsom van de banen die je hebt gehad en nu hebt. Je loopbaankoers heeft je gebracht waar je nu bent. Als je werkt, dan is het de bedoeling dat dit steeds crescendo gaat.

Dat alles je gemakkelijk afgaat en je passie voelt voor het  werk dat je doet. Passie is een voorwaarde om goed werk te kunnen leveren en om energie van je werk te krijgen.
 

Productiever en betere prestaties

Idealiter geeft een baan je energie en kom je goedgemutst en vol energie en inspiratie thuis. Dan heb je geen moeite elke ochtend vroeg op te staan en werk je met plezier.

Is dat bij jou het geval, dan zou je kunnen zeggen dat je loopbaankoers de goede is geweest tot zover. Ervaar je dit, dan zul je productiever zijn op je werk en lever je goede prestaties.
 

Luister goed naar jezelf

Voel jij geen passie bij je werk? Dan merk je dat de energie langzaam van je wegdrijft. Je loopt voor je gevoel letterlijk leeg en daarbij ook je loopbaan. Gevolg is doorgaans een burn-out of vergelijkbare klachten.

Heel simpel; als jij iets doet wat je niet leuk vindt of waar je niets bij voelt verder, dan breekt je dat vroeg of laat op. Al tijdens je loopbaan luister je dus goed naar jezelf. Voor je met een burn-out te maken krijgt en lang uit de roulatie bent.

Burn-out point of no return

Voor veel mensen is een burn-out het moment om openheid van zaken te krijgen. Om te achterhalen wat je echt leuk vindt en waar je hart en je passie ligt. Dat valt bepaald nog niet mee.

Je bent letterlijk leeg gelopen en als je gevraagd wordt wat je dan wel zou willen, dan moet je het afscheid schuldig blijven. Voor het herijken van je loopbaankoers kun je de hulp van professionals inschakelen.

Ze helpen je achterhalen wie je bent en wat je graag wilt doen. Je vindt je ware ik weer terug en leert weer voelen wat je wilt. Achteraf gezien is een wijziging van de loopbaankoers goed geweest.

Je had je echter veel ellende kunnen besparen door eerder naar jezelf te luisteren en te achterhalen wat je precies wilt.
 

De richting bepaal je uiteraard zelf

De richting? Die bepaal je zelf. Althans, in een gezonde situatie. Op het moment dat jij je laat leiden en dit ook op je werk zo is, is de inzinking nabij. Het moet dan over een andere boeg en het eens zo trotse schip moet op zoek naar de ware loopbaankoers.

Schroom niet om bij dit moeilijke en belangrijke proces een  professional in te schakelen. Want de zoektocht naar wie je bent en wat je wilt is allesbehalve gemakkelijk.

Werken met hart & ziel

Wat je het liefste zou willen, is een loopbaankoers, waar de passie vanaf spat. En een baan die daarbij past. De grap is, dat iedereen een ziel heeft, maar dat bijna niemand weet hoe de ziel werkt. Dat is opmerkelijk, omdat de meesten een baan met hart en ziel zoeken. En dat is precies de essentie van wat je leert bij LoopbaanRegisseur, zodat je weer werkt met passie; met hart, ziel en bezieling.

Daarom beoordelen de cursisten het traject bij LoopbaanRegisseur met een 8, 9 of 10. Hun nieuwe baan geven ze zelfs een dikke 9 of 10. Kijk zelf maar eventjes op What's the real deal. 

We komen soms cursisten tegen, die de hoop haast al hebben opgegeven. Dan zien ze die filmpjes, maar denken dat die ander dan weer zo'n 'lucky basterd' is, die bij hoge uitzondering zo'n mooie baan heeft gescoord.

Zo ging het ook bij Marja. Aan het einde van het intakegesprek vroeg ze me: "Bodo, denk je dat het écht nog goed met me komt?" Kijk hier naar Marja.

Wannabe a 'lucky bastard' too?

Juist door het werken met familie- en loopbaanopstellingen geven we je 95% garantie, dat ook jij -net als Marja- die mooie droombaan te pakken krijgt.

Je kunt bij me terecht voor een korter traject met de loopbaan essentials, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreid traject. Dan ga je zeg maar door de wasstraat en die stopt pas, als jij je droombaan hebt gescoord.

Ontdek je loopbaankoers in Nieuwegein en Heerenveen

We hebben een kantoor in Nieuwegein en in Heerenveen. Als jij een loopbaan hebt die bij je wegloopt, of zelfs compleet bij je wegrent, dan ben je hier aan het perfecte adres.

De koffie en thee zijn warm, dus je bent van harte welkom.
Bodo
 
Reactie plaatsen