Page content

Loopbaankoers is soms Dipsaus

Loopbaankoers is soms Dipsaus

LoopbaanKoers Soms Dipsaus. In je chippie kan een gat zitten, maar je koers kan ook in een dippie zitten. Van dip naar tips voor je loopbaan.

Ben je overspannen en zoek je een zachte romige dipsaus of is je loopbaan aan de lauwe kant en kun je wat peper gebruiken?

LoopbaanKoers soms Dipsaus

LoopbaanKoers soms Dipsaus

LoopbaanKoers soms Dipsaus

Wat me opvalt is dat als de baan niet bevalt, de meeste mensen veel te lang bij hun werkgever blijven werken. Als je baan en jij geen match meer zijn, dan kun je je chippie nog wel 10 keer in de dipsaus dippen, maar lekker wordt de dipsaus niet meer.

De loopbaan is dan net een chippie dat telkens in de verkeerde dipsaus gaat. Net zo lang totdat je zelf in een dip zit.

Heb jij hier ook last van? Dan kunnen deze tips je helpen.

LoopbaanKoers soms Dipsaus

Onderzoek hoe jje aan de slag kunt met jouw gedachten en gevoelens, want deze laten zich niet wegduwen. Geef je het geen aandacht? Probeer je de dip weg te duwen? Dan zullen ze toch steeds terugkomen en je lastigvallen in je (dag)dromen.

Gedachten en gevoelens zijn soms net als een boemerang: je gooit ze weg en als ze uit zicht zijn denk je: “ha het werkt ook nog”. En juist als je het niet in de gaten hebt, komen ze schuin van achteren er aan, hoppa nekslag.

Er is méér mogelijk

Vaak is er binnen je organisatie veel meer mogelijk dan je denkt. Andere projecten, andere klanten, andere methoden om mee te werken of een andere manier van in het werk staan. Ga eens een gesprek met je management aan en bespreek de mogelijkheden.

Zie het voor je

Als je weet wat je dromen zijn en wat je met welke richting je met je loopbaan op wilt, dan zal je ook eerder de baan van je dromen tegenkomen. Dit omdat je iets alerter bent. Zorg er dus voor dat je weet wat je wilt.

Opbouwen

Mocht je droombaan plots voorbij komen dan is het handig wanneer je CV en Linkedln profiel al op orde zijn. Ga aan de slag met je CV en profiel en investeer in je netwerk.

Zorg ook dat je hebt gereflecteerd op je ervaringen en met gezonde mentale afstand kunt vertellen over je huidige baan.

Van Dip naar Tip

Als jij de Regie over je Loopbaan wilt, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog plek is klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo

Comment Section

0 reacties op “Loopbaankoers is soms Dipsaus

Plaats een reactie


*