Heeft jouw CV het regenjas effect?
Heeft jouw CV het regenjas effect?

Heeft jouw CV het regenjas effect?

Solliciteren met blote borsten of billen schrikt af. Klein beetje sexy sollicitatiekleding werkt wonderlijk. Heeft jouw CV het regenjas effect?

Heeft jouw CV het regenjas effect?


Voor een sollicitatietraining

In haar broek zaten gaten op strategische plaatsen, alsof ze tijdens het rolschaatsen op haar knieën viel. Hoe ze het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar op haar bovenbenen, net onder haar broekzakken, hing haar jeans rafelig aan elkaar. Janneke komt voor een sollicitatietraining.

"Ooohhh heb je die zo gekocht" vroeg ik? Jaaahhh duuuh" legt Janneke uit en kijkt me aan of ik een anti modieuze grey basterd ben in versleten rib corduroy broek die matcht met een lamswollen pullover die 10 jaar geleden nog hip was met opgestikte ellebooglappen, omdat de pull gewoon over is en nu van ellende uit elkaar valt.

Solliciteren met gaten op strategische plaatsen

Voor mijn ogen draait Janneke een rondje. "Lekker cool toch" vraagt ze? In mijn gedachten hoor ik Madonna Like a Virgin lallen. Alleen Janneke is geen virgin. Ze nadert veertig lentes, heeft een hubby en 2 kids.

Tuurlijk, het kan altijd erger dan je denkt. Ook op haar achterwerk zitten opengerafelde plekken. Blijkbaar draagt ze een Sloggi. ken je Right Said Fred met I'm Too Sexy By Far? Nou dat dus: totally shameless. Janneke denkt dat ze kan solliciteren met gaten op strategische plaatsen. Waar ze wat mij betreft keihard naar solliciteert is gerichte, strategische feedback.

Solliciteren met blote borsten

Yes I know, het is hartje zomer en dat nodigt uit luchtig gekleed te gaan. Alleen als je solliciteert ligt het genuanceerder. Dan sta je in de publieke etalage. De vraag is op welke pluspunten je aangenomen wilt worden?

Dat geldt ook voor Facebook, Instagram en LinkedIn. Ik zie op sommige foto's -echt waar this is real- dames staan met -ja hoe zeg ik dat op een decente manier- 2 prachtige ronde appels op een fruitschaal. gefotografeerd. Van voren in een nette blouse is dat prima. Het probleem is dat ik de foto zie alsof het met een drone is genomen die recht het decolleté in gluurt.

Klein beetje sexy sollicitatiekleding

Laatst komt er een meneer voor een kennismakingsgesprek. Strak in het pak, shiny zijden bloes eronder met dito doekje dat uit het pak piepte. "Oh het is hier best warm" zegt hij en doet zijn stropdas af: "als Prins Claus dat kan, dan kan ik dat ook".

Zo'n brede stoere vent met eigenwaarde in een mooi gesneden pak? Ik haal graag nog een bakje koffie voor hem. Een klein beetje sexy sollicitatiekleding: ja ik houd ervan! Helaas werd André net wat te amicaal. Wellicht was hij uit op een heel andere intake. In feite ontblootte hij niet zijn bovenlijf, maar zijn intenties en daar knapte ik op af.

Heeft jouw CV het regenjas effect?

Te veel bloot werkt afknappend. Zowel fysiek bloot als persoonlijk bloot. Laat in je CV vooral niet alles van jezelf zien, want als ze alles al van je weten raakt de lezer van jouw CV dodelijk verveeld.

Het is als met een regenjas. Doe je regenjas eventjes open en dan vooral weer dicht. Een goed CV onthult en verhult tegelijkertijd. Het meest sexy en tot de verbeelding sprekend is dat wat binnen handbereik is, maar wat je net niet kunt zien. Heeft jouw CV het regenjas effect?

Heeft jouw CV het regenjas effect?

Waarom mijn klanten super snel uitgenodigd worden voor het sollicitatiegesprek? Omdat hun curriculum vitae het regenjas effect heeft. Wil jij niet zomaar een too sexy overdone CV mailen, maar wil je leren the sexyness of your resumé te doseren? Dan heb ik een online sollicitatietraining voor je klaar staan, waarin ik al mijn know-how over succesvol solliciteren met je deel. Krijg je al mijn inside info tips. Klik op Ja doe mij voor 47,- al je know-how over succesvol solliciteren.

Wil je behalve een decent sexy  net als mijn klanten met 95% zekerheid je droombaan scoren? Wil je gewoon trots zijn op het werk dat je doet en voor welke tent je werkt? Klik voor een gratis kennismakingsgesprek op:

👉 Ja ik wil werk waar ik trots op ben! 👈 

Ik ontmoet je graag,
Bodo

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen