Hoe stop je charisma to the max in je CV?
Hoe stop je charisma to the max in je CV?
25 september 2023 

Hoe stop je charisma to the max in je CV?

Hoe stop je charisma to the max in je CV?

Hoe stop je charisma to the max in je CV? Door als sollicitant jezelf te overwinnen. Zo word je de beste sollicitant!

 Heeft jouw CV charisma to the max?

Zijn bijnaam was Furious Rose

Naast me zit een uitsmijter koffie te drinken van 1 meter breed en 2 meter lang. Hij smeet ze er allemaal hoogst persoonlijk uit als ze met losse handjes aan de meiden zaten.

In zijn vrije tijd speelde hij rugby, maar zijn bijnaam was 'Furious Rose. Hij verdwaalde niet per ongeluk, maar met opzet in een drag queen club.

Zo'n jankende maatschappelijk werker

Zijn verhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Tot op het bot verguisd door vader en hoogstpersoonlijk door papa uit huis gesmeten toen hij uit de kast kwam.

Het kan altijd nog erger dan gewoon gay zijn. Word dan balletdanser of zoals Johnny zo'n jankende maatschappelijk werker.

Als de dood

Met ouders uit de Jordaan is zijn echte voornaam Johnny. Johnny heeft gewoon gevoel en praat over zijn gevoel. Dat is precies wat zijn vader niet kon. Sterker nog, waar hij als de dood voor was.

De werkelijkheid is dat pa tiranniek slot zat en zich dood zoop. Een paar jaar daarvoor werd hij voor moeders zo onhandelbaar, dat ze hem met haar eigen hoogste persoontje uit huis mikte en er van één hoog een koffer met kleding achteraan smeet.

De balletdanser triomfeerde

Billy Elliot liet zich niet op zijn kop kacken. Zijn veerkracht en de wil om de code des levens te kraken kreeg vader niet stuk en zo groeide hij elke dag sterker.

De balletdanser triomfeerde door te vertrouwen op zijn authenticiteit en op zijn talent. Zo inspireert hij miljoenen mensen met zijn film op Netflix.

De beste sollicitant

Ook Johnny liet zich niet op zijn kop kacken. Hij studeerde en leerde mensen te helpen die hulp net zo hard nodig hebben als hij ooit.

Door hard te werken aan zichzelf, aan zijn klanten daardoor aan zijn loopbaan werd hij een expert op zijn vakgebied. Johnny solliciteerde, triomfeerde en werd de beste sollicitant.

Krijg toch allemaal de kolere

In feite is Johnny van de verkeerde kant van de tafel naar de juiste kant verhuisd. Van cliënt naar therapeut. Da's niet zo handig om te vertellen als sollicitant.

Hij deed zijn haar los en zei poep. Als Jordanees straatschoffie dacht hij: "krijg toch allemaal de kolere" en hij vertelde het toch. Daarmee won hij de hoofdprijs.

Hoe stop je charisma to the max in je CV?

Hoe stop je charisma to the max in je CV? Door jezelf te zijn als je solliciteert. Door bovenaan te beginnen met je elevator pitch. Noem dat je profiel of je professionele doelstelling.


Charisma to the max? Dat is als je de kunst verstaat om van je grootste verdriet je grootste gave te maken. Dan ben je ten diepste wat je vertelt. Dat is dat je jezelf hebt overwonnen.

Wil jij als sollicitant jezelf overwinnen?

Hoe maak je van een wegwerp-CV een super spetterend gaaf uitnodig-CV? Door je grootste gave te vermelden? Da's de korste route om uitgenodigd te worden voor het sollicitatiegesprek.

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met het diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV voor in de digitale prullenbak? Een uitnodig- of wegwerp-CV? Voor meer info klik op:

👉   Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV?   👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: ZIn in Bodo's blog boordevol humor?
Klik op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Pak je meteen de regie over jouw loopbaan!

Over de schrijver
Ruim 20 jaar begeleid ik mensen op de arbeidsmarkt naar hun droombaan met 95% succesgarantie.
Reactie plaatsen