Loopbaan-ABC Tweets met 26 loopbaan-abc tweets voor je loopbaan
Loopbaan-ABC Tweets met 26 loopbaan-abc tweets voor je loopbaan

Loopbaan-ABC Tweets met 26 loopbaan-abc tweets voor je loopbaan

Loopbaan-ABC Tweets met 26 loopbaan-abc tweets voor je loopbaan

Loopbaan-ABC Tweets: met deze 26 loopbaan-abc tweets voor je loopbaan geef je je loopbaan een oppepper. 26 Dagen lang. Veel plezier!

Er zijn 26 Loopbaan-ABC Tweets. Elke letter begint met één zin, gevolgd door tekst en uitleg.

Loopbaan-ABC Tweets

Loopbaan-ABC Tweets

Loopbaan-ABC Tweets

De Loopbaan-ABC Tweets zijn gecomprimeerd geschreven; alleen het hoogst noodzakelijke staat erin. Ze zijn op meerdere manieren te lezen en in te vullen.

Zo zetten ze aan tot actie, want dat is de kern van inspirerend: aanzetten tot beweging.

Ik adviseer je om elke dag aan het begin van de dag één loopbaan-abc tweet te lezen. Na 26 dagen begin je opnieuw. Je zult merken, dat je er elke keer iets anders in leest.

De 26 Loopbaan-ABC Tweets

Loopbaan-ABC: A van Advies

Advies, loopbaanadvies. Als je loopbaan vies is, schoon je deze op met een loopbaanadviseur tot je loopbaan blinkt. Bij een stralende loopbaan blink je uit in wat je doet, doordat je van je werk geniet.

Als je van je werk houdt, investeer je passievolle kwaliteit. Knowhow en gedrevenheid genereren resultaat en succes.

Loopbaan-ABC: B van B Beroep

Beroep komt van beroeping; het werk roept je. Als je werk doet dat je bent, kun je op je werk jezelf zijn. Het woord "beroepskeuzetesten" impliceert dat je je beroep zou kunnen kiezen.

De waarheid is omgekeerd: een bepaald beroep heeft voor jou gekozen en het roept je. Het resoneert met je "inner calling". Confucius: "geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken".

Loopbaan-ABC: C van Curriculum Vitae

Saaie mensen hebben een saaie C.V., inspirerende mensen hebben een inspirerend C.V. De meeste mensen maken een C.V. zoals ze denken, dat een ander denkt hoe het hoort. Het gaat toch om jouw levensloop?

Inspireren is iemand raken, roeren, ontroeren, beroeren, activeren, aanzetten tot actie ... om jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Curriculum Vitae

Wees jezelf en laat in woord en beeld (lay out) zien wie je bent, wat je in huis hebt en wat je de ander oplevert.

D Doen

Doen is de beste manier van denken. D is ook Doel. Hoe bereik je je doel? Door te doen. Denken heeft als doel grip krijgen op resultaat. Echte inzichten krijg je pas na het doen. Te veel denken leidt tot doemdenken.

Stop doemdenken en start doendenken: hoe pak je het aan en doe het. Koppel doen aan dienstverlening: hoe kan ik helpen, hoe kan ik van dienst zijn. Het begint bij jezelf. Bewijs jezelf een dienst door te doen.

E Energie

De mooiste energie is van iemand die het verschil maakt. Hoe maak jij het verschil? Energie die het snelste verlamt is onverschilligheid.

Energie die het snelste verbindt is liefde en een compliment. Energie die het snelste afstand schept is boosheid. Energie waarvan je groeit is vertrouwen. Energie waarvan je krimpt is wantrouwen.

Met welke energie kom jij thuis van je werk? Welke energie investeer je in je gezin? Welke energie investeer je in je werk? Welke energie investeert je werk in jou? Welke energie investeer jij in jezelf? Welk verschil maak jij?

F Functie

Wat is je functie? Nee niet je functienaam. Wat is je missie? Hoe voeg je toe? Welke complimenten ontvang je? Elk mens heeft een levensopdracht; een persoonlijke missie. De zingeving van werk is hoe je je missie laat werken.

Werkt jouw werk voor je? Vervult het je missie? Als niet dan ontstaat leegheid, het gevoel van er niet toe doen. Dat is de aanloop naar overspannenheid en burn-out.

Het mooiste arbeidscontract is als jij waarde toevoegt aan het bedrijf en het bedrijf waarde toevoegt aan jouw missie. De waarde die jij toevoegt, dat is je functie.

G Geld

Wat laat jij gelden? Geld of je meerwaarde? Uiterlijke of innerlijke waarde? Wat is meer waard? En voor wie? Het gaat om waarde. Jij bent oneindig veel waard.

Geld is slechts de uiterlijke verschijningsvorm van waarde. De innerlijke verschijningsvorm is eigenwaarde. De vraag is dus hoe je aan wat en wie welke waarde wilt toevoegen.

Resultaten geven twee keer zoveel Sollicitaties

Als je elke dag erop uit bent om waarde toe te voegen aan personen, zowel privé als zakelijk, dan stroomt geld vanzelf.

H Heroriëntatie

Elke 7 jaar opent zich een nieuwe dimensie. Bij 21 jaar is het tijd om op eigen benen te gaan staan. Probeer en experimenteer om uit te vinden hoe je zelf in elkaar zit en hoe het werkt in de buitenwereld.

Bij 28 jaar komt het hart erbij. Leer te kiezen met je hart. Het lot helpt een handje mee. Vriendschappen, relaties en banen waarvan het lot vindt dat ze niet bij je hart passen, vallen weg.

Tot 35 jaar een periode van groei: gezin, huis en carrière. Bij 35 doen grenzen hun intrede. Groeiend besef dat het geluk niet meer aan de buitenkant zit, maar in jezelf.

Bij 42 opent zich de dimensie van je missie; privé je levensopdracht en professioneel je beroeping.

Bij 49 komt de dimensie erbij van delen. Geef je expertise door. Als expert goed betaald en deels om niet.

Bij 56 kun je oogsten. Mis je de essentie van deze fasen, dan loop je kans vast te lopen in je loopbaan, waardoor een interventie nodig is in de vorm van loopbaan heroriëntatie.

I Initiatief

Initiatief nemen zegt het al; het initiatief moet je nemen. Kansen moet je scheppen. Je moet erop uit. Er zal geen bus voor je huis stoppen met 50 werkgevers die gillen: "jij bent de werknemer die ik zoek"!

De diepere laag van initiatief is intentie. Intentie is het krachtigste zaaigoed dat er bestaat. Je kunt afdalen naar je ziel met bijvoorbeeld meditatie en naar je ziel een wens uitspreken in de vorm van een intentie. Daarna niet pushen, maar loslaten. Schrijf elke dag een intentie op en de actie die je eraan koppelt.

Pas op wat je je wenst, want wensen komen uit. Integer met hart en ziel is handelen naar je intenties.

J Jong

Jong van geest heeft groeiend charisma als de jaren klimmen. Het voorkomt psychisch pensioen. De ziel en de geest (is er verschil?) zijn gemaakt om te ontvangen en te geven. Als je te veel geeft en te weinig ontvangt, verdwijnt vitaliteit.

Door je te veel te identificeren met iets of iemand anders (je baan, je werkgever, je financiën) vloeit energie weg. Door je identiteit aan jezelf te ontlenen blijf je dicht bij jezelf, blijf je in je kracht en blijft ontvangen en geven in balans. Zo blijf je vitaal.

hilarische Sollicitatiefouten

Innerlijke jeugdigheid is een banenmagneet. Jongeren beschikken over veel vitaliteit en rollen gemakkelijk in een baan.

Te veel 45-plussers gedragen zich als een jongeling en wachten op een vacature, terwijl de innerlijke vitaliteit verminderd is. Dat is de start van psychisch met pensioen gaan. Draai het om.

Stop met je te veel aan te passen aan je baan en baas en leer weer kracht te ontvangen en in je kracht te blijven. Investeer vervolgens in netwerken. Maak elke week afspraken voor 2 netwerkgesprekken. Dan komt de baan vanzelf.

K Keuzes

Kiezen schept zondaars; je kiest het ene en wijst het andere af. Een goede keuze maakt je winnaar. Een verkeerde keuze maakt je verliezer. Niet kiezen maakt je onzichtbaar; dat is nog erger.

Leven is kiezen en delen. Als je fouten wilt vermijden investeer je energie in fouten. Dat waarin je investeert, groeit. Investeer dus liever in het leren van je fouten. Hoe meer fouten je maakt, hoe meer je leert.

Lef is het meervoud van leven. Leven is kiezen. Lef is fouten omarmen en ervan leren.

Loopbaan-ABC: L van L Liefde

Liefde is het belangrijkste dat er bestaat. Als je met je talenten werkt, houd je het meeste van jezelf. Houd van jezelf.

Kijk met mildheid naar je fouten en je minpunten. Ze worden je door het universum met liefde aangereikt, opdat je ervan leert.

Als je er niet van leert, kom je in gelijksoortige situaties terecht, totdat je ervan leert. Houd van al je naasten, van je baan, je collega's en van je klanten. Houd ook van geld, zodat er overvloed ontstaat.

M Missie

Je levensmissie wordt zorgvuldig geselecteerd door jou en wat er meer is tussen hemel en aarde. Als ziel accepteer je deze totdat je je missie helemaal inademt. Dan wordt het tijd voor een volgend leven.

Ook je ouders worden zorgvuldig geselecteerd. Je kiest precies de ouders die jou optimaal in staat stellen de start van je missie tot een goed einde te brengen.

Jij bent waardevol en bijzonder, dus je missie en dat wat je toevoegt ook. Je beroeping is je professionele missie. In je werk (loondienst, ZZP, ondernemer) bepaal je hoe je je levensmissie laat werken.

Hoe meer je toevoegt, hoe groter de overvloed en hoe makkelijker je een nieuwe baan of opdracht vindt.

N Netwerken

Netwerken is de grootste kans om een baan aan te trekken die bij je past. Om afspraken te maken met netwerkcontacten moet je jezelf eerst laten zien.

Als sollicitant helpt bescheidenheid je niet. Onhollands (lang leve het calvinisme) zul je je kop boven het maaiveld moeten steken. De betekenis is echter veel groter. Het zijn stappen om volledig in je kracht, in je licht en in je toegevoegde waarde te staan.

Nee hoort daar ook bij: zeg nee tegen negativiteit. Ga weg bij negatieve mensen, besteed zo weinig mogelijk aandacht aan negatieve gedachten en gevoelens. Zo blijf je in je kracht staan, zodat het netwerken optimaal werkt. Laat je licht schijnen.

O Overspannen

Overspannen door te lang te veel negatieve spanning of onderspannen door te lang te weinig uitdaging. Overspannen kun je worden als je niet positief opgeladen wordt. Als je te ver af bent van je levensopdracht of je beroeping.

Overspannen kun je ook worden als je je te lang omgeeft met negativiteit. Te lang een functie uitoefenen die je ontgroeid bent of te lang in een bedrijfscultuur blijven werken met te veel negatieve mensen.

Overspannen

Onderspanning ontstaat door te lang niet met je talenten werken, te weinig positieve waardering en te weinig uitdaging. Overspannen + onderspannen + perfectionisme + volharding = burn-out.

Overspannen is op persoonsniveau, burn-out is op zielsniveau.

Loopbaan-ABC: P van Professie

Professie is je beroep. Je investeert tijd, talenten, knowhow, expertise om met je professie inkomsten te genereren. Inkomen kun je privé uitgeven aan jezelf en je gezin, huis, levensonderhoud en hobby's.

De essentie van professionaliteit is resultaat. Om tot resultaat te komen moet je je aan afspraken houden; dat is je professionele integriteit.

Sommige mensen halen werk en hobby door elkaar door veel te klagen en te roddelen, lange koffie- en rookpauzes, on line kleding en vakanties te bestellen, etc. Op het werk investeer je dan in jezelf in plaats van in je werkgever en je klanten.

Zoals elke hobby gaat je dat kosten: passie is de prijs die je betaalt. Als je je wel integer gedraagt en resultaten behaald, word je daarvoor ruimschoots beloond.

Q Quest

Quest is het enkelvoud van questions. Het leven is één grote quest, waarbij je vele questions ontmoet. Deze questions hebben als doet dat je jezelf steeds verder ont-moet. Schillen wegpellen, totdat jijzelf overblijft.

Begin met zekerheid en eindig in onzekerheid. Begin met onzekerheid, houd deze in stand en je eindigt met zekerheden.

R Resultaat

Resultaat wil iedereen; tastbaar bewijs. Bestaat iets pas als als het wetenschappelijk aantoonbaar is?

Het belangrijkste dat er bestaat is liefde. Liefde zelf is niet wetenschappelijk aantoonbaar en toch staat het op nummer één.

Om resultaat te bereiken moet je plannen. Plannen doe je met je ratio. Ratio is populair, vooral als iets wetenschappelijk aantoonbaar is.

Naar mate de jaren vorderen ontdek je dat het grote geluk niet in je ratio zit. Waar dan wel? In je hart, daar zit ook blijdschap. Echte keuzes maak je met je hart, dan word je beloond met passie.

Rond 42 jaar komt de omkering. Tijd om contact te maken met je ziel, levensopdracht en beroeping. Als je synchroon gaat leven met je hart en ziel ontstaat geluk.

Concreet resultaat is het feedback systeem van het universum; de beloning van synchroniciteit.

Loopbaan ABC: S van Solliciteren

Solliciteren is professioneel daten. De P&O-er werft en selecteert. De vacature is een optelsom van de dynamiek in de branche, de organisatiecultuur, de collega's en de functie-eisen. Er is één persoon die precies in dat specifieke plaatje past.

Voor een succesvolle privé date zijn er 3 elementen nodig: dat jij het leuk met jezelf hebt, dat die ander het leuk met zichzelf heeft en dat je het samen leuk hebt.

Als jij in je kracht staat, dan geef je de ander onbewust toestemming om dat ook te doen. Dan knap je op van elkaar of je knapt af op elkaar.

Bij een professionele date geldt dezelfde dynamiek en komen er de volgende elementen bij: opleiding, knowhow, ervaring, talenten, drijfveren en persoonlijkheid.

En altijd is er een beetje magie: privé hoe je elkaar ontmoet en professioneel hoe je in contact komt met de vacature.

Als je echt goed contact met jezelf hebt, dan kun je van tevoren soms al aanvoelen: dit wordt `em gewoon. Is dat toeval of valt je dat toe?

Loopbaan-ABC: T van Talenten

Talent is wat je bent. Het is je kern. Je sterkten en zwakten zijn de uiterlijke verschijningsvormen van je talenten.

Wat zijn Talenten?

Omdat je talenten verweven zijn met je kern, met je wezen en met je ziel, is het moeilijk om deze van jezelf waar te nemen. Van een ander zie je ze vaak al binnen enkele minuten.

 

Als je zicht wilt krijgen op je talenten, vraag daar dus hulp bij van anderen.

Uit

Uit jezelf, jezelf uiten. Tegen kinderen wordt vaak gezegd: "pssst, doe niet zo raar, gedraag je!" Tegen volwassenen zeggen we "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg".

Met andere woorden hou je gedeisd, want anders weet ik me geen raad. Het onderliggende bericht is dat je niet jezelf mag zijn. Originaliteit en creativiteit wordt ingeperkt in tot wat "sociaal acceptabel" is.

Als sollicitant moet je gehoord en gezien worden, anders weet men niet dat je bestaat. Stop dus bescheidenheid.

Wat deze tijd zo bijzonder maakt, is dat ineens alles zichtbaar wordt. Het komt uit. Er komt informatie beschikbaar die vroeger niet naar buiten kwam. Wikileaks is daarvan het grote voorbeeld. Gespioneer, sjoemelende banken, alles wordt zichtbaar.

Tegelijkertijd doet dat een appèl op ons: dat wat we nu horen en zien, wat vinden wij daarvan? Is dat o.k. of niet? Het lijkt haast of het universum ons uitnodigt om een waardevolle bijdrage te leveren.

Negativiteit en destructiviteit worden afgestraft. Dat begint in de (social) media, vervolgens komen er wetten. Passief langs de zijlijn wordt ook steeds minder getolereerd, we kunnen ons al die uitkeringen en pensioenen niet meer veroorloven.

Wat ook zichtbaar wordt, zijn individuen dankzij Facebook, Twitter en LinkedIn. Je kunt je nu als individu zichtbaar en hoorbaar maken. Dit heeft consequenties voor werving en selectie.

Organisaties zoeken steeds vaker naar geschikte kandidaten op social media. De naam van een sollicitant wordt op Google ingevuld. Niet of negatief zichtbaar = geen uitnodiging. Positief zichtbaar en hoorbaar zijn = uitgenodigd worden! Daarmee waardeert het universum jou voor je waardevolle bijdrage.

V Vacature

Vacature betekent letterlijk een leegte. Dat wat leeg is, heeft de neiging om opgevuld te worden. Met jou?

Met veel werkzoekenden gaat dat opvullen in snel tempo, eerst komt, eerst maalt. Als je afwacht totdat de vacature op een vacaturesite wordt geplaatst, dan ben je vaak al te laat. En als je reageert,  ben je één van de 250 reflectanten.

Daarmee plaats je jezelf in een concurrentiepositie. Bij de kassakoopjes.

banenmagneet

Als je je meerwaarde aan wilt tonen, dan geldt dat ook voor je sollicitatiegedrag. Vacatures ontstaan veel eerder dan dat ze bekend gemaakt worden. Als je een groot netwerk hebt, word je getipt nog voordat de vacature ontstaat.

Eerst komt, eerst maalt. Investeer in je netwerk en creëer je fanclub die je een seintje geeft als vacatures ontstaan.

W Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik

Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik zijn de klassieke loopbaanvragen. Simpele vragen vragen een simpel antwoord. Lange antwoorden zijn interessant, maar er zit weinig energie in. Korte antwoorden die werken gewoon en ze staan als een huis.

Meesterschap is het in een paar simpele zinnen kunnen antwoorden in Jip- en Janneketaal. Ook op de vragen wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik.

X X-factor

X-factor: heb jij de X-factor? Iemand met de X-factor heeft iets extra's. Wat voor extra's heb jij? Degene die door een werkgever uitgenodigd en geselecteerd wordt, heeft iets extra's. I

ets extra's hebben is dus de moeite waard; het is waardevol. Zo belangrijk is het dus om waardevol voor jezelf te zijn, te leven in een waardevol huis, te werken voor een organisatie met iets extra's en werk te zoen dat extra waardevol is.

Mensen willen niet gewoon een baan, ze willen horen dat zij het verschil maken. Hoe maak jij het verschil? Welk verschil? Wat is jouw X-factor?

Y Yoga

Yoga op regelmatige basis beoefenen levert je een beter contact op met jezelf. Het houdt je lenig en sterk.

Kracht heb je nodig om afwijzingen te incasseren en door te gaan. Lenigheid heb je nodig om flexibel om te gaan met de vragen die ze je in een gesprek stellen.

Niet alleen yoga is goed voor je lichamelijke en psychische conditie. er zijn vele sporten die je kunt beoefenen.

Loopbaan-ABC: Z van Ziel

Ziel, bezieling en vitaliteit. De persoonlijkheid omvat het resultaatgerichte, de ratio en het hart. Het hart is het voorportaal naar onze ziel. Met onze ziel kunnen we afstemmen op Het Veld maar sommigen noemen dat Toeval.

We zijn verwekt op een moment van liefde. We zijn liefde. Van onze ouders ontvangen we het leven met liefde. Er is geen gebaar groot genoeg om hen dank te zeggen. We kunnen het leven slechts volledig aanvaarden en het ten volle leven.

Wat is je Zingeving?

Onze ouders hebben heel veel gedaan en ook gelaten uit liefde en met liefde, opdat wij een rijk leven mogen leiden. Ook hiervoor is er geen gebaar groot genoeg om hen dank te zeggen.

Wat ons leven zin geeft is zelf kinderen krijgen, zodat we het ontvangen leven kunnen doorgeven. Ook in ons werk geven we door wat we ontvangen hebben. Alles, ook het Veld en onze ziel staat daarvan ten dienste.

We kunnen het leven ook doorgeven aan het werk. Hoeveel professionele kinderen heb je gekregen? Hoeveel feestjes heb je met ze gevierd? Zin in een volgend feestje?

Heb je zin in een LoopbaanFeestje?

Dan mag je de Loopbaan BoostCamp niet missen! De cursisten waarderen deze met meer dan een 8,5.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner met de Loopbaan BoostCamp!

[embedyt]
[/embedyt]

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, maak een pakkende Elevator Pitch, verdubbel je Netwerk, leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Voor meer info klik op Loopbaan BoostCamp.

Het enige dat je hoeft te investeren is een weereinde om je loopbaan een boost te geven en een paar tientjes. Voor meer info klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo
Reactie plaatsen