Hoe haal ik alles uit mijn loopbaan?
Hoe haal ik alles uit mijn loopbaan?

Hoe haal ik alles uit mijn loopbaan?

Hoe haal ik alles uit mijn loopbaan?

Het hebben van een succesvolle carrière is voor de meesten van ons erg belangrijk. Geldt dit ook voor jou en heb jij momenteel het gevoel dat je niet alles uit je loopbaan haalt? Dan is het misschien tijd voor verandering.

Hier lees je hoe je meer uit je loopbaan haalt. Wat je er vervolgens mee doet is natuurlijk aan jou!

Blijf leren in je loopbaan

Heb jij het gevoel dat je al een flinke periode niets meer leert? Niets erbij leren is de doodsteek voor je loopbaan. Dan is het tijd om bij te leren. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je bij blijft leren en dat jij je ontwikkelt.

Ga eerst op zoek naar wat er qua opleidingen en cursussen allemaal te koop is. Wat sluit er aan op waar je nu staat in je loopbaan? Op welke manier zou het je functioneren kunnen verbeteren. Hoe zou het daarmee je arbeidsmarktwaarde verhogen?

Investeert je werkgever in je?

Ken jij het gevoel dat je vooruit wilt, dat je wilt groeien, dat je je wilt ontwikkelen, dan je dortig bent naar wat er in je vakgebied allemaal te ontdekken valt?

Het is een goede optie om dit met je werkgever te bespreken. Wie weet hebben zij nog een leuke cursus voor jou of kunnen zij jou op de werkvloer nog het een en ander bijleren.

Hoe investeer je in jezelf

Mocht dit niet het geval zijn, kun je zelf natuurlijk ook op zoek gaan naar een leuke cursus of webinar. Of kies een goed boek om te lezen. Er zijn ontzettend veel boeken die jou echt wat bij kunnen brengen. Wat ook fijn aan het lezen van een boek is, is dat je even niet naar een beeldscherm hoeft te kijken.

Tegenwoordig maken we erg veel gebruik van telefoons en laptops; dat zorgt voor een hoop onrust. Mocht jij bijvoorbeeld nog vaak op je telefoon zitten voordat je gaat slapen, val je minder goed in slaap. Het lezen van een boek is dan een veel betere keuze. Dit zorgt ervoor dat jij echt even tot rust komt en daarna heerlijk kunt slapen.

Het beste rendement in je loopbaan zit in jezelf

Als je er een investering instopt, komt er rendement uit. Als meer rendement uit je loopbaan wilt halen, zul je er dus meer in moeten stopen. Daarom loont het altijd om in jezelf te investeren.

Soms loop je met je loopbaan een doodlopende straat in. Dan wordt het tijd om mega in jezelf te investeren met een stevige cursus of misschien wel met een meerjarige opleiding. Dat klikt pittig, maar . . .

Maar waar je dan eigenlijk in investeert is je onafhankelijkheid. Dan ben je de boom die 'loopbaan' heet flink aan het bemesten en water aan het geven. Het is dan slechts een kwestie van tijd, zodat je vanzelf de vruchten aan de boom ziet groeien en je loopbaan beter vorm kunt geven op een manier die echt bij je past.

Bouw een sterk netwerk op

Het is belangrijk om goed om je heen te blijven kijken. Wie weet zijn er mooie kansen waar je van zou kunnen profiteren. Maak bijvoorbeeld een LinkedIn-profiel aan en vergroot je netwerk.

Je zou ook borrels of andere netwerk events kunnen bezoeken of zijn er seminars die mogelijk interessant voor jou kunnen zijn. Zo kom je meteen in contact met nieuwe mensen die jou eventueel verder kunnen helpen, want ook zij kennen weer mensen die voor jou een verdere deur kunnen openen.

Benader een loopbaanbegeleider

Wil jij ervoor zorgen dat je echt alles uit je loopbaan haalt? Dan zou je ervoor kunnen kiezen een loopbaanbegeleider in te schakelen. Samen met een coach kun je een plan uit stippelen om het maximale uit je loopbaan te halen.

Een ervaren loopbaanbegeleider weet precies hoe je het beste doelen kunt stellen. Daarnaast kan zo’n coach ook kijken naar wat er momenteel niet goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Het maakt hierbij niet uit of je jong, oud, onervaren of juist heel ervaren bent. Een loopbaanbegeleider is er namelijk voor iedereen.

Loopbaanbegeleiding in Nieuwegein en Heerenveen

Haal jij niet alles uit je loopbaan en krijg jij te weinig weinig energie van de dingen waar je nu mee bezig bent? Dan is het aan te raden om met bovenstaande tips aan de slag te gaan, omdat je loopbaan anders opdroogt.

Kijk anders eventjes naar Irene.


Irene's loopbaan was een beetje op aan het drogen. en groepstrainingen vond ze eerlijk gezegd totally not her cup of tea. But things can change. Nu heeft ze haar loopbaan weer hartstikke lekker op de rit.

Loopt je loopbaan bij je weg of rent het zelfs bij je weg? Wil je dat de kansen weer naar je toekomen Neem dan contact met ons op voor Loopbaanbegeleiding in Nieuwegein of Heerenveen.

De koffie is warm en je bent welkom.
Bodo
Reactie plaatsen