Bodo Agterhof: Positief en Vooruitgang geeft Overvloed

De Persoon

Positief en Vooruitgang geeft Overvloed

Toen ik 15 was, keek ik om me heen. Ik zag positieve mensen, negatieve mensen en hoe negativiteit veel stuk maakt. Ik dacht: "hé, blijkbaar kun je in het leven een positieve kant uitgroeien".

Zo nam ik mijn eerste bewuste beslissing om in mijn leven een positieve kant uit te groeien en iets positiefs te betekenen. Als ik 85 ben en terugkijk op mijn leven, dan glijd ik met een smile in de kist als ik duizenden mensen een stap voorwaarts heb mogen helpen.

De sleutel ligt in jezelf

Mijn vader overleed aan kanker toen ik 16 jaar was. Hij heeft bewust besloten om niet naar zijn binnenkant te luisteren. Ik nam waar, dat hij daardoor allerlei signalen links liet liggen.

Hij heeft zijn lot bewust, met waardigheid gedragen en heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om naar jezelf te luisteren. daarmee is hij mijn held.

Gevoeligheid als talent

Als puber zag ik veel mensen met een masker. Ik besefte dat mijn binnenkant gevoelig is en ging er vierkant achter staan in plaats van er voor.

Sinds dat ik sinds 5 jaar met familie- en loopbaanopstellingen werk, besef ik pas hoe waardevol mijn talent is. Mijn gevoeligheid combineer ik met hartelijkheid en met directheid: dit geeft resultaat.

Reisleider

Tegen het einde van de HEAO moest ik een beroep kiezen, maar ik had geen idee. Ja iets met mensen, maar ik voelde me nog klein in vergelijking tot mijn diploma. Ik besloot te kiezen voor een droom: op wereldreis. Drie maanden later vertrok ik naar Egypte en kreeg via-via een baan aangeboden als reisleider.

Ik kreeg ervoor betaald om met groepen Nederlanders door Egypte te reizen, wat een plezier, maar ook hard werken. Wat ik mee terug nam was de ervaring dat ik overal een bestaan kan opbouwen en dat ik elk avontuur aan kan als ... als ik naar mijn eigen stem luister.

Terug in Nederland

Terug in Nederland rolde ik in een baan als intercedent en zo begon ik mensen op de arbeidsmarkt te begeleiden. Omdat ik graag ergens goed in wilde zijn, koos ik een paar jaar later voor een topsport: het begeleiden van langdurig werklozen naar werk.

Daar was ik succesvol in en de werkgever bood mij een baan aan als coach en trainer van collega's op diverse projecten in Europa. Zo reisde ik twee jaar door heel Europa van Hamburg tot Boedapest. Weer hard werken, veel plezier en veel reizen.

Hoera een zoon

OP mijn laatste rondreis in Egypte leerde ik Cathy kennen. De vriendschap groeide uit tot zielsverwantschap en we trouwden, inclusief BBQ en vreugdevuur op het strand op Schiermonnikoog.

Het lot schonk ons een kind en hoera we kregen een zoon. We hebben hem Maät genoemd. In het oude Egyptische godenrijk is dat de aanduiding van het concept van waarheid, stabiliteit, rechtvaardigheid en kosmische orde. Inmiddels is hij 13 jaar.

Burnout

Zoekend naar een baan met meer regelmaat maakte ik de overstap naar een landelijk loopbaan- en outplacement-bureau.Als doener en aanpakker begon het te jeuken, jeuk werd krabben en krabben werd pijn in de vorm van een burnout: te veel hooi op mijn vork genomen.

Ja hoor, ik was 42 jaar, de bekende midlife crisis en een stevige wake-up call was nodig.

Opnieuw beginnen, maar dan wijzer

Omdat ik innovatief ben, direct in mijn communicatie en een beetje eigenwijs, zag ik mezelf niet meer in dienst bij een werkgever. Ik besloot voor mezelf te beginnen. Dat is inmiddels 10 jaar geleden en één van de beste beslissingen die ik heb genomen.

Stap voor stap leerde ik mezelf beter kennen, kleur te bekennen en mijn leven op een manier in te richten die werkt voor mij en anderen. Helaas betekende dat een echtscheiding. Het is ons gelukt om liefdevol uit elkaar te gaan, we wonen 2 straten uit elkaar en eten elke woensdag avond met ons 3-en, omdat je ouders bent en blijft.

Levensopdracht

De eerste 20 jaar snapte ik niets van mezelf, van mijn ouders en van het leven. Dit heeft mij geleerd te zoeken en te vinden. Zoeken naar hoe het wél kan, sturend op resultaat. De liefde heb ik wederom gevonden, nooit gedacht dat er zoveel liefde tussen 2 mensen mogelijk is.

Ik heb de indruk, dat elk mens een levensopdracht heeft. Je bent hier om iets te doen. Nou heb ik het nodige meegemaakt en voel me gezegend met veel energie, een scherp analytisch verstand, inlevingsvermogen en warme mensen om me heen. Het is mijn missie om het beste uit mezelf te halen. Dat is precies wat ik ook bij anderen doe.

http://youtu.be/vqQ27h3ycNg

Beroepsopdracht

Mensen zouden ook een beroepsmatige opdracht kunnen hebben; een (be-)roeping; je bent nou eenmaal gemaakt voor een bepaald beroep. Als je gemaakt bent als zanger, dan zal boekhouden niet gaan werken.

Het is mijn beroepsmatige opdracht om het beste te halen uit de loopbanen van de mensen die ik begeleid. Als LoopbaanProfessional begeleid ik inmiddels meer dan 20 jaar mensen op de arbeidsmarkt naar een passievolle en duurzame baan.

Expert

Ik vermoed dat ik aardig snap hoe mensen en hoe het leven in elkaar zitten en hoe je kwartjes weer op de goede plek kunt krijgen. Dat zijn grote instrumenten om mee te werken; je moet als werkzoekende eerst in je kracht staan om dingen te kunnen bereiken.

Inmiddels begeleid ik meer dan 20 jaar mensen op de arbeidsmarkt en bereik uitstekende resultaten. daarmee ben ik uitgegroeid van LoopbaanProfessional naar LoopbaanExpert. De kandidaten die ik begeleid kunnen ik korte tijd grote stappen zetten.

Droombaan

Ik nodig en daag je uit om het beste uit jezelf en uit je loopbaan te halen.

Pak je talenten en je loopbaankoers. Groei van Professional naar Expert.

Doe het licht aan en geef dit door.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

http://youtu.be/m7bDKRPIdVs

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

A.A.Fopma
Door

A.A.Fopma

op 27 Dec 2013

Hallo Bodo, Met interesse jouw verhaal gelezen en geraakt naar je verhaal en ga zeker meer op je site surfen. per 2 januari kom ik in de WW. Ben getipt over je site door Ben, personeelsadviseur.

Reactie plaatsen