Loopbaanexpert Bodo Agterhof

LoopbaanExpert

Expertise: 25 Jaar Werkervaring met Loopbaanbegeleiding, Outplacement en Re-integratie.

De vele referenties spreken voor zich

 • 25 Jaar ervaring met loopbaanbegeleiding
 • 20 jaar Ervaring met outplacement en re-integratie
 • Sinds de start van LoopbaanRegisseur 2.500 personen begeleid
 • Coachingstechnieken waarbij 1 gesprek effectiever is dan 5 reguliere gesprekken
 • Power Trainingen voor transformaties naar resultaat in 3 dagen
 • Resultaat: 85% succes bij outplacement en re-integratie
 • Resultaat: 95% succes bij loopbaanbegeleiding
 • Deelnemers waarderen de trainingen gemiddeld met 9,0.
http://youtu.be/2wlTkE9PwWM

Klik op de link voor Referenties.

Unieke Aanpak

Wat zorgt voor de hoge succescijfers?

In de 1e plaats wie ik ben. Warm, betrokken, oprecht gedreven om jou vooruit te helpen, als een laserstraal snel en scherp kunnen analyseren & doorprikken, confronteren, vasthoudend daarin en samen de slappe lach hebben.

In de 2e plaats 25 jaar werkervaring en daardoor een schat aan know-how en ervaring hoe het wél werkt. Hoe je je talenten helder krijgt, hoe je koers ontdekt, met welke wapenfeiten komt je CV juist bovenop de stapel, hoe kun je je authentiek en krachtig presenteren ook al ben je zenuwachtig, hoe kun je lastige vragen in een sollicitatiegesprek glansrijk beantwoorden, allemaal parate doeltreffende kennis waar je veel aan hebt.

In de 3e plaats werk ik met familieopstellingen en  loopbaanopstellingen. Er is geen enkele techniek waarmee je zo snel, zo indringend en zo waarachtig tot je kern komt, tot je talenten, je koers en tot je authentieke stralende zelf.

Een kleine waarschuwing is hier op zijn plek. Als we werken met opstellingen kun je je niet meer verstoppen, je kunt er niet meer omheen draaien. Het werken met opstellingen heeft een heel rechtstreekse en meedogenloze kant. Het is zo snel en doeltreffend, dat het je met een lach en een traan kan overrompelen. Maar oooh enorm bevrijdend.

In de 4e plaats ben ik inventief, creatief, soms 'n tikkeltje ondeugend. Bescheidenheid siert de mens, maar zeker niet de werkzoekende! De gebaande wegen bewandelen, in the box en daadoor betrouwbaar en te voorspelbaar, binnen de lijntjes kleuren ... dat is precies wat de meeste sollicitanten doen. Er zijn veel handigere, leukere, originelere en vooral snellere manieren om een baan te scoren!

In de 5e plaats heb ik een groot netwerk. Op LinkedIn 3.100 contactpersonen en via diverse groepen zijn meer dan 300.000 personen, op Facebook 2.500 volgers, op Twitter 1.800 volgers en mijn nieuwsbrieven gaan naar 2.600 personen. Dat betekent een direct netwerk van 10.000 personen en een indirect netwerk van 300.000 personen. Je Video-CV breng ik graag onder hun aandacht. Je bent welkom om LinkedIn te kijken wie in mijn netwerk zit. Ik breng je graag direct in contact met één van mijn contactpersonen.

Enkele resultaten: 
 • In 3 dagen van doelloos naar focus
 • In 3 dagen van futloos naar krachtig
 • In 3 dagen van koersloos naar koers met passie
 • In 3 dagen van cameravrees naar authentiek presenteren
 • In 3 dagen een Elevator Pitch, CV en LinkedIn profiel met pakkende wapenfeiten
 • In 1 dag een foto- en filmstoot, zodat je in de meeste gevallen slechts max. 3 sollicitaties nodig hebt voor een passievolle baan
 • Slechts 5 sollicitatiegesprekken nodig hebben om een super leuke baan te scoren.
N.B.: Van burn-out naar passie daar is meer voor nodig dan een 3-daagse training. Voor meer info klik op echte oorzaken van burn-out die niemand ziet.

De gemiddelde verzuimduur bij burn-out is 242 werkdagen. Dat is bijna een jaar. Eén verzuimdag kost € 250,- dus dat is een totaal van ruim € 60.000,-.

Ik kan je garanderen, dat je bij LoopbaanRegisseur met 3 maanden uit je burn-out bent en met nog eens 3 maanden sta je weer in je kracht. Voor je werkgever betekent dat een enorme besparing. Voor jou betekent dat, dat je veel eerder je plezier weer terughebt, kunt genieten van het leven en dat je veel sneller weer een baan met passie te pakken hebt.

Klik op de link voor Referenties.

Persoonlijk

Toen ik 15 was, keek ik om me heen. Ik zag positieve mensen, negatieve mensen en hoe negativiteit stuk maakt. Zo nam ik mijn eerste bewuste beslissing om in mijn leven een positieve kant uit te groeien en iets positiefs te betekenen.

Ook zag ik veel mensen met een masker. Ik besefte dat mijn binnenkant gevoelig is en ging er vierkant achter staan in plaats van er voor. Nu besef ik dat mijn grootste talent ligt in de combinatie met directheid; dit geeft resultaat.

Snel subtiele signalen oppikken, zodat talenten en koers snel duidelijk worden. Bij netwerken en solliciteren kandidaten begeleiden met de directheid van werkgevers.

Tegen het einde van de HEAO moest ik een beroep kiezen, ik had geen idee. Ja iets met mensen, maar ik voelde me nog klein in vergelijking tot mijn diploma. Ik besloot te kiezen voor een droom: op wereldreis. Drie maanden later vertrok ik naar Egypte, kreeg via-via een baan aangeboden als reisleider en bleef er twee jaar wonen.

Wat ik mee terug nam was de ervaring dat ik overal een bestaan kan opbouwen en dat ik elk avontuur aan kan als ... als ik naar mijn eigen stem luister.

Terug in Nederland rolde ik in een baan als intercedent, zo begon ik mensen op de arbeidsmarkt te begeleiden. Omdat ik graag ergens goed in wilde zijn, koos ik een paar jaar later voor een topsport: het begeleiden van langdurig werklozen naar werk. Daar was ik succesvol in en de werkgever bood mij een baan aan als coach en trainer van collega's op diverse projecten in Europa.

Ik trouwde en hoera we kregen een zoon. Zoekend naar een baan met meer regelmaat maakte ik de overstap naar een landelijk loopbaan- en outplacement-bureau.

Als doener en aanpakker begon het te jeuken, jeuk werd krabben en krabben werd pijn in de vorm van een burnout: te veel hooi op mijn vork genomen. Deze wake-up call was nodig; ik besloot voor mezelf te beginnen. Dat is inmiddels 10 jaar geleden.

Stap voor stap leerde ik mezelf beter kennen, kleur te bekennen en mijn leven op een manier in te richten die werkt voor mij en anderen.

Ik heb de indruk, dat elk mens een levensopdracht heeft. Je bent hier om iets te doen. Nou heb ik het nodige meegemaakt en voel me gezegend met veel energie, een scherp analytisch verstand, inlevingsvermogen en warme mensen om me heen. Het is mijn missie om het beste uit mezelf te halen.

Mensen zouden ook een beroepsmatige opdracht kunnen hebben; een (be-)roeping; je bent nou eenmaal gemaakt voor een bepaald beroep. Als je gemaakt bent als zanger, dan zal boekhouden niet gaan werken.

Het is mijn beroepsmatige opdracht om het beste te halen uit de loopbanen van de mensen die ik begeleid. Als LoopbaanProfessional begeleid ik inmiddels meer dan 20 jaar mensen op de arbeidsmarkt naar een passievolle en duurzame baan.

De afgelopen 5 jaar heb ik me gespecialiseerd in talent-, koers- en loopbaan- opstellingen. Dit is een bijzondere, krachtige en snelle manier om blokkades inzichtelijk te krijgen en op te lossen, zodat energie weer gaat stromen, dromen, doelen en resultaat bereikt worden.

Met een slagingspercentage van 85% mag ik mij loopbaanexpert noemen bij Studiekeuzetesten, Beroepskeuzetesten, Loopbaanbegeleiding, Outplacement en Re-integratie. De trainingen die ik geef, worden door de trainees gewaardeerd met gemiddeld een 9,0.

Ik bied jou een hutkoffer vol met loopbaantools, zodat je meer uit jezelf en uit je werk haalt, zodat je kunt doen wat je bent en daar alle vruchten van plukt.

Kennismaken

Zoekt u loopbaanbegeleiding, outplacement of re-integratie 2e spoor met resultaat? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als u het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met u op. Als u uw telefoonnummer invult, binnen 24 uur.

CURRICULUM VITAE

2003 - heden: LoopbaanProfessional bij LoopbaanRegisseur.

Begeleiden van werkenden en werkzoekenden naar een gepassioneerd persoonlijk- en beroepsleven. Voor referenties klik op mijn LinkedIn profiel en voor opdrachtgevers op referenties. Najaar 2012 voor 60 medewerkers van Pasana te Dokkum een tweedaagse training samengesteld en gegeven: "Hoe verover ik een passievolle baan'. Gemiddeld cijfer van de trainees: 8,4. In 2011 in opdracht van Senter Human Development BV samen met Corrie Rottiné 13 medewerkers van Leaf Sneek BV wegens reorganisatie begeleid bij outplacement naar een nieuwe baan. Resultaat: 80% succes. Free lancer geweest voor Lee Hecht Harrison, kandidaten begeleid bij loopbaanbegeleiding en outplacement.

2000 - 2003: Adviseur Outplacement en Re-integratie voor United Restart.

Met veel plezier werkenden in hun loopbaan begeleid met testen, personal coaching en diverse mobiliteitstrainingen. Resultaat bij loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratie: 85%.

1997 - 2000: Bemiddelaar, Trainer en Projectleider bij Bureau Maatwerk Helmond.

Dit bureau was gespecialiseerd in de begeleiding van langdurig werklozen naar betaald werk en had vele projecten in Nederland, Duitsland en meerdere Europese landen. Het eerste jaar heb ik met 5 collega's in Enschede bijstandsgerechtigden begeleid naar werk. Resultaat was een uistroom van 60% naar een baan. Het tweede jaar mocht ik collega's op de diverse Duitse projecten coachen en trainen in hun vaardigheden en effectiviteit. Het derde jaar was ik projectleider van een sociaal activeringsproject van bijstandsgerechtigden in Leeuwarden. Resultaat was dat 60% van de bijstandsgerechtigden weer actief werden op de arbeidsmarkt met vrijwilligerswerk, een gesubsidieerde of een regulier betaalde baan.

1993 - 1996: Arbeidsconsulent bij CWI (voorheen Arbeidsbureau)

In 1993 heb ik een jaar als Arbeidsconsulent bij Arbeidsbureau Nieuw West Amsterdam. Een erg leuke tijd met veel ontwikkelingen en een resultaatgerichte manier van werken. In 1994 werd ik door één van de McDonalds vestigingen in Amserdam gevraagd de afdeling P&O op te zetten. Resultaat was een dalend ziekteverzuim: van 6% naar 3%. Al doende merkte ik dat P&O in de horeca niet helemaal mijn ding was. De liefde stuurde een Friese partner op mijn pad en ik besloot naar Friesland te verhuizen. In Leeuwarden werd ik op het Arbeidsbureau aangenomen als Consulent en heb langdurig werklozen naar werk begeleid.

1991 - 1992: Intercedent en Commercieel medewerker bij Akuut Uitzendbureau

Toevallig (of is toeval datgene wat je toe valt?) rolde ik in deze baan. Uitdagend, hectisch, bruisend en heb er in 2 jaar veel geleerd.

1989 - 1990: Reisleider bij K-Tours. Standplaats Caïro Egypte.

Na de HEAO wist ik niet wat ik wilde worden. Ging op wereldreis, vloog naar Caïro en na een paar maanden kreeg ik via via de baan aangeboden van Reisleider, hetgeen ik anderhalf jaar heb gedaan, wat een wereldbaan! Vele groepen door Egypte geleid tijdens 2- en 3-weekse rondreizen. Heb er geleerd mijn eigen boontjes te doppen en een vriendenkring op te bouwen. Als ik dat in Egypte kan, kan ik dat overal, dat is een supergevoel. Eigenlijk ben ik nog steeds reisleider, maar dan in loopbaanland.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Wil je ECHT leuk werk?

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=XyLqDeve_Io[/embedyt]

Wil je ECHT leuk werk?

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof
De otter
Door

De otter

op 12 Jun 2019

Hi mooi dat ik je gevonden heb. Precies de persoon die ik nodig heb om mijn toekomst vorm te gaan geven. Ik moet nog 20 jaar werken dus dat wil ik plannen. In periodes. Nou het is zover. Bellen is het makkelijkst. Mvg Marco.

Reactie plaatsen