In 10 stappen een nieuwe Baan met meer Passie veroveren
In 10 stappen een nieuwe Baan met meer Passie veroveren

In 10 stappen een nieuwe Baan met meer Passie veroveren

In 10 stappen een nieuwe Baan met meer Passie veroveren?

Stap je met een knoop in je maag in de auto? Kom je uitgeblust thuis? Dan is dit je kans op ENERGIE!

Wil je ongegeneerd jezelf zijn?

Zin om te ontdekken wat je levensopdracht is?

Verbinding maken met je ziels-talenten?

Onderdompelen in je koers, passie en energie?

Jezelf authentiek presenteren met de wauw-factor?

Een Curriculum Vitae maken waarmee je uitgenodigd wordt?

Een LinkedIn profiel maken waarmee je uitnodigingen in je mailbox ontvangt?

Leren failproof sollicitatiegesprekken te voeren?

Wil je echt in de Regie van je Loopbaan staan?

In 10 stappen een nieuwe Baan met meer Passie veroveren?

In 10 Stappen een nieuwe baan met meer Passie veroveren?

Werkgevers willen een waardevolle werknemer en werknemers willen een waardevolle baan en waardevol beloond worden. Ideaal is de match, waarbij beide partijen meer waard worden.

Met dit artikel word je meer waard in 10 stappen. Meer eigenwaarde en meer arbeidsmarktwaarde.

In 10 stappen een nieuwe Baan met meer Passie veroveren?

Als jij van optimale waarde bent, dan selecteer jij je werkgever in plaats van omgekeerd, gewoon omdat de goede match nauw luistert. Dit artikel gaat over hoe je op de arbeidsmarkt de goede match creëert, inclusief the magic X-Factor.

Dit artikel bevat in feite een traject om een nieuwe baan te veroveren. Het is dus jouw persoonlijke loopbaantraject of outplacementtraject.

We leven in een bijzondere tijd die echt anders is dan voor de crisis:


 1. Informatie is op internet in overvloed beschikbaar, waardoor mensen beter geïnformeerd zijn dan ooit. Steeds meer mensen kunnen een arts, een accountant en een leidinggevende een wederwoord geven;
 2. Mede door social media is nu bijna alles zichtbaar. Dat de Rabobank de hypotheekrente manipuleerde, Wikilieaks, wat er bij gezinnen achter gesloten deuren gebeurt, dat de meeste landen elkaar bespioneren, etc. Tot pakweg 5 jaar terug bleef het verborgen, maar nu is het zichtbaar
 3. Ook individuen zijn nu persoonlijk zichtbaar, vooral op Facebook en LinkedIn.
 4. Individuen weten meer, kunnen meer, zijn zichtbaarder, vragen en eisen meer. Het individu heeft een stem, een mening, krijgt een gezicht, staat op en komt voor zichzelf op.

  In 10 stappen een nieuwe Baan met meer Passie veroveren?

  Mensen worden mondiger, dus moeten organisaties beter naar ze leren luisteren. Als ze produceren wat de klant echt wil, is er (meer dan) voldoende omzet, dus overvloed. Als een organisatie niet genoeg verbonden is met de klant, daalt de omzet en gaat de organisatie failliet.

  Voor werkzoekenden geldt het zelfde principe: alleen die werkzoekenden die door een werkgever waardevol gevonden worden, worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als je expert én waardevol bent, dan wordt je zelfs gevrààgd voor een sollicitatiegesprek.

  Hoe word je Meer Waard?

  De eerste stap is heel simpel: beslis hier en nu dat jouw waardevol zijn het allerbelangrijkste is in jouw leven.

  Weet je nog dat je autorijles nam? Pas toen zag je al die leswagens op de weg. Het is gewoon een beslissing. DOEN. Als je je energie richt op dat wat voor jou van waarde is, dan kom je ineens interessante artikelen en mensen tegen.

  Dat wat je energie geeft groeit.

  In 10 stappen een nieuwe Baan met meer Passie?

  Klagen, moe zijn, roddelen, negativiteit, iets saai vinden, te weinig uitdaging, ergens bang voor zijn en het erbij laten zitten ... het kost je energie en neemt waarde bij je weg. Stop daarmee en doe meer dingen die jou juist krachtig en waardevol maken;

 • Daag jezelf uit. Plan voor morgen 3 dingen die je wilt doen. Liefst dingen die je anders niet gedaan zou hebben. Houd dagelijks een dagboek bij. Schrijf voor het slapen gaan 3 dingen op waar je dankbaar voor bent en plan weer 3 activiteiten voor morgen;
 • Kom dichter bij je jezelf en bij je talenten door anderen feedback te vragen wat zij zien als jouw talenten;

[embedyt]

[/embedyt]

3. Maak een lijst van de taken die je de afgelopen 10 jaar hebt uitgeoefend. Splits de taken verder uit naar deeltaken. Geef alle deeltaken een cijfer tussen 1 en 10. Maak een top-10 van taken die je het leukst vond EN waar je de beste resultaten mee hebt behaald;

4. Laat je voor je loopbaankoers inspireren door de volgende video;

[embedyt]
[/embedyt]

5. Maak nu je Curriculum Vitae op orde. Klik hier voor tips voor je Curriculum Vitae

6. Maak nu je LinkedIn profiel op orde. Klik hier voor tips voor je LinkedIn profiel

7. Maak een Elevator Pitch. Dat is de kapstok van elk netwerk- en sollicitatiegesprek. Klik hier voor de opbouw van de Elevator Pitch

8. De hoogste tijd om te netwerken. Dit kan veel makkelijker en leuker zijn dan dat je denkt;

[embedyt]
[/embedyt]

Door te netwerken krijg je tips en netwerkcontacten aangeboden. De meeste vacatures worden momenteel via-via vervuld, beschouw dus elk netwerkgesprek als een sollicitatiegesprek.

9. Het sollicitatiegesprek en de strikvraag over je sterke en zwakke punten:

[embedyt]
[/embedyt]

10. Be a STARR tijdens het sollicitatiegesprek. Als je de bal écht in het doel wilt koppen, dan dien je je voorafgaand aan een sollicitatiegesprek voor te bereiden. Maak een lijst met mogelijke vragen die ze kunnen stellen en ga deze beantwoorden met de STARR-interviewtechniek. If you wanna be a STARR, klik dan op deze link.

Eigenlijk moet er nog een no. 11 bij: als je de gewenste baan veroverd hebt, organiseer dan een feest voor iedereen die je geholpen heeft, ENJOY!

11. Partytime!

De bovenstaande 10 stappen kun je zetten in jouw eigen tempo en in jouw eigen tijd.

Wil je je leven en je loopbaan echt een nieuwe wending geven, dan kun je instappen in het TotaalTraject met BestemmingsGarantie. Er is plaats voor maximaal 10 personen, gebaseerd op het principe samen uit, samen thuis.

Met een vaste groep van 10 personen doorloop je de 5 trainingen en de 10 coachingsgesprekken op weg naar een nieuwe, zinvolle baan en een zinvoller leven.

Reacties zijn goud waard

Jouw reactie is goud waard. Je maakt me erg blij met een like op Facebook rechts bovenaan en met een vraag of reactie in het onderstaande reactieveld. Uiteraard ontvang je van mij persoonlijk een reactie.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo
Reactie plaatsen