Hoe benut je talenten?
Hoe benut je talenten?

Hoe benut je talenten?

van Hoe benut je talenten?

Het komt maar zelden voor, dat heel je loopbaan maar liefst 40 jaar lang van een leien dakje gaat. Dat je nooit te maken krijgt met een vastgelopen motortje of met zand in de motor. Da's utopie. Dat je loopbaan wel eens hapert, is de gewoonste zaak van de wereld.

Als er een kink in de loopbaankabel zit,  kun je het gevoel hebben dat je werk bij je wegloopt. Het werk kan zo eentonig worden, dat je alleen de automatische piloot elke ochtend nog maar hoeft te starten. Of er is een conflict met collega's of leidinggevende. Misschien wordt je binnenkort weg georganiseerd?

Is dat wat je wilt? Vul je zo de dertig, veertig jaar die een loopbaan duurt? ga je wachten tot de guillotine valt of ga je actie ondernemen?

Het is zaak je talenten blijvend te ontplooien

Actie ondernemen is uiteraard het beste, want als jij werk hebt dat niet meer bij je past en als daarom je loopbaan bij je wegloopt of zelfs wegrent, dan benut je helaas niet je talenten.

Je zou zelfs op een bepaald moment kunnen denken dat je geen talenten meer hebt. Dat is zonde en enorm niet waar, want iedereen heeft talenten. Het is zaak die te blijven ontplooien. Die steeds te blijven gebruiken. Het maakt werken in elk geval een stuk leuker!

Door gebruik te maken van de diensten van de LoopbaanRegisseur, ontdek je waar je talenten ook weer precies lagen en kom je weer tot de kern. Misschien heb je not wel meer in huis dan talenten en beschik je over een regelrechte gave.

Het is vervolgens zaak te kijken naar wat je wilt met je loopbaan. Wil je zo doorgaan of zoek je een nieuwe uitdaging die beter aansluit bij jouw talenten? Met behulp van de LoopbaanRegisseur is de laatste optie de beste.

Soms zit je talent in de knoop

Soms raken je talenten in de knoop. Lijken ze wel foetsie of spreek je ze niet meer aan. Je weet bovendien niet hoe je ze weer uit de knoop krijgt. Hoe je weer op je talenten kunt terugvallen.

Maar wat is talent dan eigenlijk precies? Talent zou je het best kunnen omschrijven als aanleg ergens voor, iets wat je gemakkelijk goed afgaat en verweven is met je persoonlijkheid.

Je talenten aanspreken is het leukste dat bestaat. De dingen die jij goed kunt - soms heb je ze geërfd- aanspreken om een prestatie neer te leggen, dat is wat leuk is en je energie lekker doet stromen.

Je hebt een perfecte werkomgeving als je talenten steeds tot groei en bloei komen. En dat is niet het geval als sprake is van eentonig werk. Saai werk. Misschien zit je niet op je plaats of werk je onder je niveau.  

De LoopbaanRegisseur kan je helpen

Als jij je talenten lekker kunt laten groeien en bloeien, zit je op de juiste plek. Anders wordt het tijd die plek te zoeken. Bij dat proces kan de Loopbaanregisseur je helpen. Als geen ander kan hij je helpen de talenten uit de knoop te halen en je er bewust van te zijn.

Je ziet vanzelf als je niet op je plaats zit. Dat je niet uitgedaagd wordt. Heb jij dat gevoel? Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe uitdaging. LoopbaanRegisseur kan je helpen, zoals hij je kan coachen, hij je kan helpen bij loopbaanbegeleiding, outplacement of re-integratie.

Talenten weer gevonden

iemand die zijn talenten goed kwijt was, is Herman. Compleet onverwacht werd hij op lompe manier ontslagen. Na 23 jaar trouw dienstverband hakte dat er goed in. Met de juiste loopbaanbegeleiding hervond hij zichzelf weer en vond weer super leuk werk.

Wat zou je ervan vinden om je talenten weer lekker op een rijtje te hebben, net als Herman? Om het artikel te lezen en het filmpje te zien klik op Zo hervond Herman zijn talenten. 

In één dag je talenten op de rit

Wil jij net als Herman in één dag ontdekken hoe enorm waardevol je bent en wat je talenten zijn? Ook nog zin om lekker geïnspireerd te worden? Klik dan op Een date met je ziel. 

Ontdek je talenten in Nieuwegein en in Heerenveen

Tuurlijk heb je talenten. Je hebt zelfs gaven. Alleen de grap is, dat je ze eerder bij een ander ziet dan bij jezelf. Wil je je talenten ontdekken én verankeren? Wil je weten hoe en waar je ze het beste kunt toepassen?

Dan ben je van harte welkom op onze vestigingen in Nieuwegein en Heerenveen. Voor meer info klik op De 7 trainingen van LoopbaanRegisseur en scroll door naar training no. 3 & 4.

See you there ok?
Bodo
Reactie plaatsen