Talenten zo goed mogelijk ontplooien
Talenten zo goed mogelijk ontplooien

Talenten zo goed mogelijk ontplooien

Talenten zo goed mogelijk ontplooien

Je moet het zien als voetballer Lionel Messi in de Nederlandse Eredivisie speelt. Elke week spatten de hoogstandjes met de voetbal van het scherm af en maakt hij een aantal doelpunten. In het begin is dat super kicken.

Maar als hij zijn talenten niet verder ontplooit, wordt het steeds minder leuk, omdat zijn talenten slijten. Dan gaat hij op halve kracht voetballen, wordt niet meer echt uitgedaagd en zal zich meer en meer aanpassen aan de spelers in Nederland.

Zo kan het op je werk ook gaan. Je begint dolenthousiast, maar uiteindelijk word je niet meer uitgedaagd en kak je in. Je doet het op de automatische piloot.  Dat is niet goed voor jezelf en ook niet voor je werkgever.  Een ding is zeker, je mist dan een plek om je talenten ten volle te ontplooien.

Talenten ontplooien door ze elke dag opnieuw uit te dagen

Lionel Messi heeft unieke talenten. Die komen echter alleen aan de oppervlakte als ze uitgedaagd worden. Want anders wordt zelfs een begenadigd talent als Messi op den duur even goed of helaas even slecht als de spelers om zich heen.

Maar zet je hem in op het veld in Barcelona, dan zie je al snel een knetterend andere Messi waar de vonken vanaf spatten. Iemand die weer het beste uit zijn talenten haalt en uitgedaagd wordt.

De situatie van Messi kun je betrekken op je eigen loopbaan. Zit je vast en word je amper nog uitgedaagd? Loopt het werk bij je weg en werk je op de automatische piloot?

Dan wordt het net als Messi tijd je heil elders te zoeken. Zoals Messi naar Spanje ging, moet jij misschien wel een bezoek aan de LoopbaanRegisseur brengen.

De LoopbaanRegisseur kan je ondersteunen in je zoektocht

Soms zitten je talenten even vast. Zitten ze verstopt. Voel je ze niet meer.  Soms weet je niet eens precies meer waar je talenten zitten en wat ze zijn. Maar ze zijn er nog wel degelijk, zoals iedereen talenten heeft.

Talenten? Noem het een gave. Iets dat je meegekregen hebt. Misschien iets dat je geërfd hebt. Je talenten ontplooien en tot groei en bloei brengen is het leukste wat er is. Doen waar jij goed in bent in een uitdagende omgeving. Met ondersteuning van de Loopbaanregisseur kun je leren de uitdagingen te zien. Je leert je talenten weer ontdekken.

Aan jou vervolgens de keuze wat je gaat doen. Wil jij nog jaren alleen op de automatische piloot werken? Of ga je met behulp van de LoopbaanRegisseur zoeken naar de ultieme uitdaging in de vorm van een nieuwe werkplek?

Je moet het wel zelf doen

In alle gevallen zul je het zelf moeten doen; het is jouw ontdekkingsreis. De LoopbaanRegisseur ondersteunt je in ouwe eigen zoektocht naar je talenten en kan je verrassende eye-openers en impulsen geven.

Daarnaast kun je ook voor outplacement aankloppen bij de LoopbaanRegisseur, net als voor coaching en re-integratie. Met behulp van de Loopbaanregisseur sla je geen doodlopende straten meer in en draai je niet eindeloos rondjes op de rotonde.

Talent is wat je bent

Je bestaat gewoon uit talenten en gaven. Als tie niet meer lekker stromen, wordt het tijd om verder te zoeken, net als Sander. Hij was het spuugzat en raakte in de WW.

Hij besloot om het roer om te gooien, niet meer verder te sukkelen, te kiezen voor een baan uit de top-3 van zijn bucketlist. En da's gelukt! Kijk hier naar het artikel en de video van Sander. 

In één dag je talenten in `t snotje?

Wil jij net als Sander je talenten weer oppoetsen? Dat kan in één dag! Ontdek hoe enorm waardevol je bent en wat je talenten zijn. Ook nog zin om lekker geïnspireerd te worden? Klik op Een date met je ziel.


Ontdek je talenten in Nieuwegein en in Heerenveen

Tuurlijk heb je talenten. Je hebt zelfs gaven. Alleen de grap is, dat je ze eerder bij een ander ziet dan bij jezelf. Wil je je talenten ontdekken én verankeren? Wil je weten hoe en waar je ze het beste kunt toepassen?

Dan ben je van harte welkom op onze vestigingen in Nieuwegein en Heerenveen. Voor meer info klik op De 7 trainingen van LoopbaanRegisseur en scroll door naar training no. 3 & 4.

See you there ok?
Bodo
Reactie plaatsen