Wordt jouw CV weer weggeswiped?
Wordt jouw CV zomaar weggeswiped?
Curriculum Vitae
Bodo Agterhof
Curriculum Vitae
08/28/2023
2 min
0

Wordt jouw CV weer weggeswiped?

08/28/2023
2 min
0

Wordt jouw CV weer weggeswiped?

Wordt jouw CV weer weggeswiped? Afgewezen worden werkt super stressverhogend. Hoe maak je van je wegwerp-CV een relaxed uitnodig-CV?


Een werkvakantie

Deze zomer beulen mijn vriend en ik ons af. We hebben een werkvakantie. Onze studeerkamers hebben een flinke lik verf nodig, rustgevende zandkleurige gordijnen en zo'n plafondpropeller voor een verfrissend briesje.

Maar weet je wat het probleem is? We hebben allebei 2 linkerhanden. It's picture perfect met 2 gays, 4 linkerhanden en 0 klus-ervaring.

Ontvrienden en onterven

Vorige zomer gingen we 3 weken kamperen wat een stevige relatietest is als je nog maar 6 prille maandjes bij elkaar bent. Doen we er deze zomer een IKEA boekenkast bij als mini relatietest.

Onder tijdsdruk en vooral als je pokke haast hebt ontstaan de grootste relatieproblemen. Uiteraard heeft mijn lieve hubby dan nog onhandigere linker handen dan ik, waarover we dan x-tra bitchfighten, gaan we elkaar ontvrienden en onterven en zo.

Werkt super stressverhogend

Haastige spoed werkt super stressverhogend en alles breekt onder onze gemanicuurde handjes af. Aangezien we geen enkeltje adrenaline en hartaanval willen, kiezen we voor liefde en rust.

We hebben allerlei DHZ video's op YouTube bekeken. Urenlang hebben we zitten te kijken en replayen: op de bank, in bad en zelfs in bed, no juicy details ok?.

Goede voorbereiding is het beste werk

Het mooie van die DHZ video's is dat je allerlei fugg-ups ziet: we bevelen je vooral de bloopers aan. Je kunt beter in je broek pissen van het lachen dan buiten met je tentje in de pissende regen staan toch?

Anyweezzz we maakten een boodschappenlijstje, werkten dat keurig af in de Gamma, verdeelden de taken en met 2 weken stond zelfs de ruzieloos gemonteerde boekenkast tegen de muur te shinen.

Hoeveel uren oefenen?

Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten zei mijn vader. Hoe strakker het eruit ziet, hoe meer erover wordt geruzied zeg ik dan. Weet je wat mijn vriend zegt? Hoe makkelijker het eruit ziet, hoe meer schone schijn bedriegt!

Weet je bij wie het amper droog houd? Bij Foster Brooks die de straalbezopen tandarts speelt. Hij heeft zijn neurotische drankgebruik totaal niet onder controle, maar speelt de onberispelijkheid himself. Hoeveel uren heeft hij geoefend?

Over elk detail is nagedacht

Heb je gezien hoe Toon Hermans die overrijpe perzik eet? Zo nonchalant, maar over elk detail is nagedacht. Flink rijpe perziken kun je amper eten zonder te knoeien: het sap druipt hem van de handen.

Als maarschalk straalt hij autoriteit uit, duldt geen fouten en geknoei is dus no go. Tenslotte veegt hij zijn mond af met het kwastje van zijn uniform. Moet je horen hoe die lachsalvo door de zaal golft. Hij vertelde overigens, dat hij weken- en wekenlang heeft geoefend op het eten van die perzik. Deze beelden zijn zo goed; je krijgt ze niet van je netvlies weggeswiped.

Wordt jouw CV weer weggeswiped?

Wordt jouw CV zomaar weggeswiped. Word je weer niet uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek? Grote kans, dat je van je CV een vluggertje hebt gemaakt.

Heb je gebeld voor meer info? Nee? Dan heb je in je motivatiebrief nix nieuws te melden, waardoor je overkomt als dodelijk saai en on top of that ongeïnteresseerd. Logisch, dat ze jouw CV terzijde schuiven, want jij hebt geen uitnodig, maar een wegwerp-CV.

Hoe maak je van je wegwerp-CV een relaxed uitnodig-CV?

Hoe maak je van je wegwerp-CV een relaxed uitnodig-CV? Goede voorbereiding is méér dan het halve werk. Een uitnodig-CV ziet er zo super simpel uit, dat de recruiter denkt van jaaah da's lekker easy opgeschreven!

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met het diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV voor in de digitale prullenbak? Een uitnodig- of wegwerp-CV? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reacties
Categorieën