Vluggertje of verbinding?
Vluggertje of verbinding tijdens het sollicitatiegesprek?
Solliciteren
Bodo Agterhof
Solliciteren
04/30/2024
2 min
0

Vluggertje of verbinding?

04/30/2024
2 min
0

Vluggertje of verbinding?

Zoek je tijdens het sollicitatiegesprek een vluggertje of verbinding? Met deze tips ben je als sollicitant geen vluggertje, maar een blijvertje.


Kauwkom kauwen tijdens het sollicitatiegesprek

Kauwkom kauwen tijdens het sollicitatiegesprek is niet handig, dus spuugde ik mijn kauwgom uit in de bosjes bij de parkeerplaats.

Wat ik toen nog niet in de gaten had was dat de P&O-er een kamer had met uitzicht op de parkeerplaats. Ik had hem niet gezien, maar hij mij wel.

Ooohhh sjittt zeg

De HRM-man liet niets merken en vroeg beleefd of ik koffie of thee wilde. Een bakje koffie ging er bij mij wel in, wat zegt u, ja helemaal zwart graag.

Huh? Da's raar! Rook ik daar poep? Ken je dat, dat je de geur in je neus wegdrukt, zo van dat kaaannn toch niet? Dus wel! Voorzichtig keek in onder mijn schoenzolen. Ooohhh sjittt zeg, onder mijn linker schoen.

Vlugste vluggertje ever

De P & O meneer moest het wel geroken hebben, kan haast niet anders. In plaats van iets te laten merken deed hij het omgekeerde. Sterker nog, hij bleef super beleefd. Pijnlijk beleefd.

Het ruiken van dat luchtje was nog niet het ergste. Daarmee rook ik innerlijk het onmiddellijke einde van het sollicitatiegesprek. Dat was nog veel erger. Dit sollicitatiegesprek werd het vlugste vluggertje ever.

66% Van de brieven met CV is crap

"Bodo hoe schat je jouw kansen na dit sollicitatiegesprek in" vroeg de doorgewinterde HRM-er me. Ik solliciteerde als zzp-er op een interim baan als loopbaanbegeleider. Ze hadden ruimschoots landelijk geadverteerd, dus ik schatte zo'n 500 reacties.

66% Van de brieven met CV is crap. Da's de vuistregel. Van de 33% voldoet weer 66% niet aan de functieeisen. Ik denk dat jullie daarvan 50% hebben uitgenodigd. Bij de helft van de 25 sollicitatiegesprekken voel je van doe maar niet. Dan is er het 2e sollicitatiegesprek en er zijn de arbeidsvoorwaarden. Al met al houd je zo 5 geschikte kandidaten over voor de 5 vacatures. Voltreffer lachte hij en ik werd meteen aangenomen.

Zoek je tijdens het sollicitatiegesprek een vluggertje of verbinding?

Iedereen zoekt liefde, waardering en verbinding. Gehoord, gezien en gewaardeerd worden. Liefst iets blijvends. Toch schrijft 66% van de sollicitanten een brief met CV die een vluggertje blijken. Het vluggertje dat met één druk op de delete knop gedelete wordt.

Zoek je tijdens het sollicitatiegesprek een vluggertje of verbinding? Verbinding toch? Met de onderstaande tips ga je van vluggertje naar verbinding.

Met deze tips ben je als sollicitant geen vluggertje, maar een blijvertje

Met deze tips ben je als sollicitant geen vluggertje, maar een blijver. In het filmpje bij dit artikel hoor en zie je een aantal tips die je hard nodig hebt om relaxed en succesvol te solliciteren.

Wil je de allerbeste tip? ga op zoek naar je gave. je talenten krijg je mee van je ouders, grootouders en hun grootouders. Wat herken je van jezelf in ze? Je gave komt nooit via hen. Die wordt je overhandigd bij je geboorte. Hoe schenk je het leven aan je grootste gave?

👉    Ja Bodo ik wil 95% succesgarantie op mijn droombaan. Wil je me helpen ontdekken wat mijn grootste gave en mijn superpower is?   👈

Ik zie je graag,
Bodo

Reacties
Categorieën