Zit je in de sjit met je loopbaan?
Zit je in de sjit?
Loopbaan
Bodo Agterhof
Loopbaan
06/03/2024
2 min
0

Zit je in de sjit?

06/03/2024
2 min
0

Zit je in de sjit?

Zit je in de sjit met je loopbaan? Hoogste tijd om je 6 grootste zielstalenten en je grootste gave te ontdekken. Dan verdien je je salaris met 2 vingers in je neus!


Speciaal voor LoopbaanRegisseur

Ze grabbelt in de lift in haar handtas en tovert er pardoes een fles rode wijn uit. "Alsjeblieft" zegt ze. "Heb ik speciaal voor LoopbaanRegisseur gekocht". 

"Wat super attent van je Anja" stamel ik haast stotterend. Deze zag ik niet aankomen. "Dat had echt niet gehoeven hoor". Vervolgens zie ik dat er Tempranillo druiven in zitten. Die zijn bij mij favoriet!

Mijn intuïtie fluistert

Anja komt telkens wat later op onze afspraken. Eerst een paar minuutjes. Telkens zo weinig, dat het me amper opvalt. Maar het worden telkens wat meer minuutjes. 

Op de één of andere manier besluit ik om dat niet met haar te bespreken. Mijn intuïtie fluistert me in om haar wat ruimte te geven. 

Thuis goed in de sjit

"Weet je wat het is" zegt ze? Ah daar komen de blote billen aan. Nadat ik een kop cappuccino voor haar heb ingeschonken vertelt ze eerlijk wat er aan de hand is. Ze zit thuis goed in de sjit.

Haar hubby gaat de laatste jaren steeds een beetje achteruit. Als ik doorvraag, springt er een joekel van een gorilla uit haar mouw. Haar echtgenoot drinkt dagelijks 2 flessen wijn en paft 2 pakjes peuken weg. 

Uitgekeken op haar baan

Ze is heus wel uitgekeken op haar baan, maar van de andere kant draait ze lekker op die routine, omdat ze thuis haar handen vol heeft. 

Ze heeft van alles geprobeerd. Hem de ruimte geven en erover zwijgen, confronteren, hem naar de AA brengen, maar niets helpt. Eigenlijk is hij psychisch ongeneeslijk ziek. 

Laat zijn gevecht bij hem

Ik leg Anja uit, dat mijn moeder alcoholiste was. Seen it, been there, done that. "Vraagt jouw ziel zich af waarom de ander die ene fles belangrijker vindt dan jij" vraag ik haar? Ze breekt en innerlijk pink ik een traantje met haar mee weg.

Je man wordt wordt elke dag een klein stukje opgevreten door een monster waar hij voor wegrent. "Laat zijn gevecht bij hem en maak het niet jouw gevecht".

Van binnen en van buiten topfit

"Hoe ziet je leven eruit, als je alleen jouw gevecht vecht" vraag ik haar? "Dan zorg ik voor meer energie" zegt Anja. "Ik moet van binnen en van buiten topfit zijn" zegt ze. 

Ze regelt hulp in de huishouding, checkt hun ziektekostenverzekering, laat voortaan de boodschappen thuis bezorgen, ze gaat weer sporten en boekt met 3 vriendinnen een culi week in Italië.

Topfunctie bij een multinational

Grappig is dat hè? Hoe de uiterlijke werkelijkheid zich anders om je heen vouwt als je je innerlijke werkelijkheid aanpast?

Anja wordt via-via benaderd voor een topfunctie bij een multinational. Liever een topfunctie die me energie geeft en goed betaalt, dan een te groot energielek thuis zegt ze, terwijl ze me trakteert op een 2e fles goddelijk lekkere wijn.

👉   Bodo ik zit in de sjit en ik wil uit de sjit!   👈

Reacties
Categorieën