Wat is een succesvolle loopbaan? Loopt je baan bij je weg?
Wat is een succesvolle loopbaan?

Wat is een succesvolle loopbaan?

Wat is een succesvolle loopbaan?

Wat is een succesvolle loopbaan? Veel salaris? Zelfontplooiing? Een sabbatical? Knetter hard werken en groeien? Rust, reinheid en regelmaat voor het gezin?

Loopbanen ... een loopbaan is er in alle soorten en maten. Er zijn korte, lange, oppervlakkige, diepgravende, onbetaalde, erg dik betaalde, ongeschoolde, geleerde loopbanen; er zijn in Nederland evenveel loopbanen als volwassen Nederlanders.

Wat is een succesvolle Loopbaan?

Wat is een succesvolle Loopbaan?

Wat is een succesvolle Loopbaan?

Wat is een succesvolle Loopbaan? Wanneer loopt de baan bij je weg en wanneer komen banen juist naar je toe? Als je loopbaan niet lekker loopt, dan glipt deze tussen je vingers door. Dan loopt de baan als het ware bij je weg.

Als je lekker in je kracht staat, dan heb je charisma, dan ben je als een magneet en zullen anderen je graag helpen. Hoe doe je dat; in je kracht staan?

Wat is een succesvolle Loopbaan? 

Een succesvolle loopbaan heeft 4 elementen:
  • Resultaat
  • Ratio
  • Hart
  • Ziel.

1. Resultaat

In je persoonlijke leven zijn er resultaten die je wilt bereiken: een huis, een partner, wellicht kinderen, een vakantie, een auto, een vaatwasser, een flatscreen, etc.

In je loopbaan wil je ook concrete resultaten bereiken, zoals een bepaald inkomen, een maximale reisafstand, een functieomschrijving waarin je resultaten kunt boeken, etc.

Veel mensen sturen op resultaten die amper beïnvloedbaar zijn. Ze willen een vast contract tot in de eeuwigheid, een salaris dat altijd groeit, een nieuwe baan scoren in één keer, etc. Eigenlijk een loopbaan zonder tegenslag. Maar zonder tegenslag geen succes ...

2. Ratio

Dus ga je een plan maken om de door jou gewenste resultaten te bereiken. Hoe kom je van A naar B? Een Curriculum Vitae heb je nodig, je talenten op een rijtje zetten, een mooie outfit aanschaffen en jezelf inschrijven op vacaturesites.

En dan begin je te piekeren. Jeeeemig er zijn we heel veel werklozen op dit moment. Watte???!!!??? Ontvangt een werkgever op dit moment meer dan 250 CV's bij een vacature? Oeps ... ja en nu dan?

[embedyt]
[/embedyt]

3. Hart

Hoe kan het dat sommige CV's uitgekozen worden en andere juist niet? De selectie van een C.V. is gewoon mensenwerk. Een ervaren selecteur of P&O-er vóelt aan een C.V. of er energie in zit of niet. Een goede selecteur selecteert op ratio én op intuïtie.

Het is belangrijk dat je solliciteert op een baan waar je hart naar uitgaat, een baan waar je hart sneller van gaat kloppen, omdat je anders solliciteert op een "moetje" en dat doet het merendeel; voor de hypotheek en zo.

Bovendien, als je solliciteert op een baan die je écht leuk vindt, dan straal je dat uit, je boekt er sneller en makkelijker resultaat mee en in het sollicitatiegesprek scoor je beduidend beter.

4. Ziel

Op jacht gaan, inschrijven op vacaturesites, vacatures in de gaten houden, netwerken met P&O-ers, het is allemaal op jacht gaan. Marketeers noemen dit de "push-strategie". Je zet jezelf dan in de markt.

Er is ook een "pull-strategie". De één noemt het geluk hebben, de ander noemt het toeval, wellicht is het een kans die je toe valt.

Er zijn mensen die synchroon lopen met hart en ziel. Ze shoppen niet doelloos door het leven, maar ze zijn in verbinding met hun levensopdracht. In hun werk zijn ze wat ze doen en dat straalt er vanaf.

Iemand die "in sync" is met hart en ziel, is authentiek, liefdevol, krachtig en succesvol. Zo iemand oefent een grote aantrekkingskracht uit op anderen. Op LinkedIn worden zij gevonden. Door familie en vrienden worden zij getipt. Ex collega's knopen hen aan een volgende leidinggevende of opdrachtgever.

SynchroniciteitSynchroniciteit

De stelling van dit artikel is, dat het universum jou beloont als jij de kunst verstaat om optimaal in evenwicht te zijn met resultaat, ratio, hart en ziel.

Zo heb ik Edwin begeleid die tegen beter weten in toch de baan kreeg als begeleider op een sociale werkplaats, Karin die weggeorganiseerd werd bij een zorginstelling en daarna als freelancer teruggevraagd werd, Peter die autisme heeft en nu werkt bij een familiebedrijf, Mirjam die 54 is en dus wel een baan vindt bij een leuke gemeente en zeer recent Allard die in de bouw werkte, wegens economische redenen ontslagen werd en zomaar gevonden werd op LinkedIn.

Synchroniciteit kun je leren

Jazeker, synchroniciteit kun je leren. Het is eigenlijk gewoon jezelf zijn, zelfbewust en terugkeren in je natuurlijke staat met alle warmte, kracht en creativiteit die daarbij hoort.

Wil jij synchroon solliciteren met hart en ziel? 

Wil jij synchroon leren lopen met hart en ziel, zodat je minder hoeft te solliciteren en toch meer resultaat hebt? Zou je geluk een beetje naar je hand kunnen zetten?

Geef je dan op voor de Loopbaan BoostCamp! Dit is een gratis 2-daagse Loopbaan Training met als thema: "All you need to know in 2 Days" en kost slechts een paar tientjes. Voor meer info kijk op Loopbaan BoostCamp.

[embedyt]
[/embedyt]

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces!

Bodo Agterhof
Reactie plaatsen