Wat levert loopbaanbegeleiding op?
Loopbaanbegeleiding in Nieuwegein en Heerenveen

Wat levert loopbaanbegeleiding op?

Wat levert loopbaanbegeleiding op?

Waar vind je goede loopbaanbegeleiding, wat kost het en wat levert het je op? Een goede, ervaren loopbaanprofessional stimuleert je, confronteert je en helpt je de knoop te ontwarren. Resultaat is dat je carrière de komende 10 jaar shockproof is.


Waarom loopbaanbegeleiding als ik wel werk kan vinden?

Je hoopt met loopbaanbegeleiding een super fijne baan te vinden, waar je jaren met veel plezier naar toe gaat. Dat betekent, dat je een relatie aangaat met het werk dat je doet, met je werkgever of met je opdrachtgever en met je collega's. 

Je neemt qua partner en close vrienden toch geen genoegen met alles wat zomaar op je pad verschijnt? Als je een relatie en vriendschappen zoekt die echt bij je passen, dan moet er op de diepere lagen een klik zijn. 

Waar het in privé-relaties om gaat is om van contact naar verbinding te gaan, zodat je meer bent dan alleen een talking head. Er moet warmte en verbinding zijn. De verbinding die ik bedoel ontstaat niet van hoofd tot hoofd, maar met hart & ziel. 

Zo is het ook met werk en met je collega's; het is de kunst om werk te doen, dat je echt bent. Dat werk kan alleen vanuit hart en ziel komen, omdat je alleen dan met bezieling aan het werk bent. Accepteer dus niet elke baan die zomaar voorbij komt, maar een baan die je met hart & ziel kunt uitoefenen. 

Het werk dat je dan doet gaat je makkelijker af, je krijgt meer voor elkaar in minder tijd, de resultaten zijn beter, je hebt minder ziekteverzuim en de samenwerking verloopt ook prettiger. 


Heb ik echt loopbaanbegeleiding nodig?

Als je loopbaan lekker loopt, heb je geen loopbaanbegeleiding nodig. je zoekt loopbaanadvies, als je loopbaan als een karretje in een achtbaan omlaag dendert. 

Vaak is dat nog onnodig tussen je twintigste en je dertigste jaar. In die fase kun je het leven en je loopbaan het beste zien als een lopend buffet: probeer van alles uit. Zo ontdek je hoe het leven werkt, hoe jij en anderen in elkaar steken en wat voor jou het beste werkt. 

Loopbaanbegeleiding is met name aan te bevelen bij outplacement en werk naar werk, bij ontslag en bij een burn-out. Met name huur je dan iemand in met levenservaring, iemand die het klappen van de zweep kent. 


Begeleiding in je loopbaan

Een loopbaanbegeleider, een loopbaancoach, een loopbaanadviseur of carrière specialist zijn verschillende woorden voor hetzelfde werk.

Met een loopbaanspecialist krijg je zicht op wie je bent, wat je kunt, wat je op dit moment doet, wat je zou kunnen doen, waar je plezier uit haalt en waar je kansen liggen. 

Een loopbaanadviseur helpt je antwoord te geven op de vraag: "Wat ga je doen als je groot bent? Met andere woorden welk werk is echt helemaal jouw ding, want dat solliciteert het makkelijkste en levert het meeste plezier op.


Wanneer schakel je loopbaanadvies in?

De meeste mensen schakelen loopbaanbegeleiding in als het al te laat is en dat is echt super zonde! 

Wacht dus niet tot je ontslagen bent of als je al in je burn-out zit, omdat je dan eerst de klap moet incasseren en moet bijkomen. Dat betekent, dat je dan in je loopbaan eerst moet vertragen en dat scheelt je tijd en energie. 

Elk nadeel heeft trouwens zijn voordeel. Het voordeel van vertraging is, dat je de tijd en gelegenheid neemt om pas op de plaats te maken. 

Dat is de perfecte manier om verbinding met hart en ziel te maken, want dat lukt moeilijk als je in een voortdenderende trein zit. 


Wat kost loopbaanbegeleiding?

Dan is het nu tijd voor een echte oer-Hollandse vraag: en wat kost loopbaanbegeleiding eigenlijk?

Dat hangt af van wat je wilt, van hoe ervaren een loopbaanadviseur is en wat het je oplevert. Wel is het altijd maatwerk. Je kunt uitgaan van tussen € 60,- en € 120,- per uur. 

Het is trouwens erg de moeite waard om bij je werkgever te informeren of zijn willen bijdragen in de kosten voor loopbaanadvisering. Als je het handig speelt naar je baan en/of naar P&O, is een traject voor loopbaanbegeleiding zelfs gratis. 


Wat is het resultaat van loopbaanbegeleiding?

Wat goede loopbaanbegeleiding oplevert is veel belangrijker dan de kosten ervan. Als het goed is heeft de loopbaanadviseur je op het juiste pad gezet en ligt de bal nu lekker voor het doel. Nu moet je nog raak schieten. 

Als het goed is, weet je precies welk type werk of welke typen opdrachten bij je passen en vooral waarom dat zo is. Je loopbaanbegeleider kan je ook helpen met het maken van een cv en motivatiebrief waarmee je niet afgewezen, maar juist uitgenodigd wordt. 

En de coach kan je helpen met digitaal netwerken via LinkedIn. Je kunt samen sollicitatiegesprekken voorbereiden, zodat je niet vastloopt op moeilijke vragen, maar trefzeker antwoord geeft. 

Het resultaat van goed loopbaanadvies is een lekker lopende loopbaan, waarmee je jaren vooruit kunt. 


Een goede loopbaanbegeleider, hoe vind ik die?

Je herkent een goede loopbaanprofessional aan de reacties van de klanten. Liever geen anonieme reacties, maar klanten die met voornaam en achternaam op de website van de loopbaanbegeleider staan.

Soms zijn klanten zo tevreden, dat ze bereid zijn om een video testimonial voor of tezamen met de loopbaanbegeleider te maken. Zo'n klant maakt in dat geval echt een statement. Een klant is namelijk niet zomaar bereid is om een paar jaar voor deze loopbaancoach op YouTube en/of op we website te staan. Deze klant is dus echt super tevreden!


Loopbaanbegeleiding in Heerenveen Friesland en in Nieuwegein Utrecht

Een loopbaanprofessional met video testimonials van klanten op de website is Loopbaanregisseur. Klanten waarderen zijn loopbaanbegeleiding met een gemiddelde van 9,3. Bovendien geeft hij zelfs 95% succesgarantie!

Zijn aanpak is diepgaander, persoonlijker en effectiever dan gemiddeld. Met zijn begeleiding hoef je maar 3 keer te solliciteren voor die ene, echt super leuke baan. 

Om zijn aanpak een keer mee te maken, organiseert hij regelmatig diverse masterclasses. 

Of je maakt een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. 


Hoge cijfers loopbaanbegeleiding

LoopbaanRegisseur heeft meer dan 25 jaar professionele ervaring met het begeleiden van klanten bij loopbaanadvies, outplacement en re-integratie. 

Zijn succespercentage lag altijd op 80%. De eigenaar -Bodo Agterhof- is op zoek gegaan waar het dan misgaat bij die 20%. Wat is de oorzaak als het niet lukt?

Hij ontdekte, dat de vitaliteit in de ziel maatgevend is voor het wel of niet vinden van passievol werk. Stel je hebt een slecht huwelijk, dan is het moeilijk om de batterij -men leze je ziel- s-nachts op te laden. in dat geval straal je tijdens het sollicitatiegesprek onbewust moeheid uit in plaats van energie. je snapt wel, dat een sollicitatie dan op niets uitloopt. 


Werken met hart & ziel

De hoge cijfers voor loopbaanbegeleiding hebben bij LoopbaanRegisseur te maken met de begeleiding, die zich richt op werken met hart en ziel. De technieken kunnen confronterend zijn, maar leveren super veel op. 

Om zijn aanpak een keer mee te maken, organiseert hij regelmatig diverse masterclasses. 

Of je maakt een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Reactie plaatsen