Wat is goede loopbaanbegeleiding in Utrecht?
Wat is goede loopbaanbegeleiding in Utrecht?

Wat is goede loopbaanbegeleiding in Utrecht?

Wat is goede loopbaanbegeleiding in Utrecht?

Loopbaanbegeleiding is er in soorten en maten. Van online invulrijtjes, testen en trainingen tot individuele gesprekken en live trainingen.

Loopbaanbegeleiders zijn er ook in geuren en kleuren. Van jong, beginnend en onervaren, tot geroutineerde vakbekwame oude rotten in het vak.

Loopbaanbegeleiding in Utrecht door LoopbaanRegisseur helpt je kiezen

Wil je deze taakinhoud houden of liever andere dingen doen? Bij deze baas of ren je graag vandaag nog weg ergens anders heen? Voor het geld en veiligheid nog even blijven zitten of toch tijdens je functioneringsgesprek aankaarten dat je niet helemaal happy bent?

Je hele loopbaan maak je keuzes. Je neemt keuzes in je privéleven die je loopbaan beïnvloeden en je neemt beslissingen die je privéleven beïnvloeden. Waar het om gaat is dat je die beslissingen neemt, die zorgen voor de optimale balans tussen werk en privé. Een loopbaanbegeleider helpt je daarmee.

Hoe pak je de regie in je loopbaan?

Met loopbaanbegeleiding verbeter je je carrière. Of je 30 jaar bent en toe bent aan je tweede baan, als je weg georganiseerd wordt, of je super ambitieus bent, of je juist meer op routine wilt draaien om tijd aan je kinderen te besteden en misschien wil je op je 60e jaar bulletproof solliciteren.

Er zijn vele redenen voor carrièrecoaching. Samen met de loopbaancoach ontdek je:
 1. Waar je nu staat,
 2. Wat je bereiken wilt,
 3. Welke manieren zijn er om dat te realiseren,
 4. Wat is de route die je kiest,
 5. Wanneer is de succeskans 90% of hoger?
Als je solliciteert op je eerste baan of al toe bent aan je tweede baan, als je vastloopt in je loopbaan of bij een conflict, als je te weinig of juist te veel keuze hebt, als je niet lekker functioneert en het gevoel hebt dat er veel meer in je zit, als je kinderen het huis uit gaan en je meer tijd en energie tot je beschikking krijgt, in al deze situaties kun je niets doen en afwachten of kun je de regie in je loopbaan pakken en loopbaanbegeleiding zoeken.

Als jij de regie in je loopbaan te pakken hebt, weet je wat je wensen, mogelijkheden en kwaliteiten zijn. Ook weet je hoe je deze optimaal kunt inzetten. Op zijn minst ga je weer fluitend naar je werk en is je loopbaan voor de komende 10 jaar shockproof.

Waarmee begeleiden in je loopbaan?

Je kunt in je loopbaan op verschillende onderwerpen begeleid worden, zoals:
 1. intake
 2. talentenonderzoek
 3. match (of juist niet) tussen je persoonlijkheid en je baan
 4. onderzoek groeipotentie
 5. je levensverhaal
 6. drijfveren onderzoek
 7. 180 graden feedback
 8. maken van een zoekprofiel
 9. arbeidsmarktbenadering zijn
 10. maken van een cv
 11. het volgen van netwerktrainingen
 12. verdieping in social media
 13. sollicitatiegesprekken.
Tijdens het loopbaantraject ga je uitvinden waar jouw kracht ligt, wat jouw loopbaankoers voor de komende 10 jaar is en welke banen, branches, bazen en beloningen het beste bij jou passen.

Er is geen afhaalloket voor loopbaanvragen en er is ook geen McCareer met kant en klare antwoorden. Vlugge en makkelijke antwoorden bestaan alleen in Google.

De antwoorden zitten in jouzelf en een goede loopbaanprofessional weet ze naar boven te halen. Daarvoor heeft de coach allerlei gesprekstechnieken, werkvormen en huiswerkopdrachten in huis.

Als je wilt, krijg je als het traject afgelopen is een rapportage van de coach. Dat rapport moet je belangrijke inzichten geven en antwoorden op de vragen die jij over je loopbaan had. Overigens mag deze rapportage alleen na jouw uitdrukkelijke toestemming aan jouw werkgever verstrekt worden.

LoopbaanRegisseur nu ook voor loopbaanbegeleiding in Utrecht

LoopbaanRegisseur is er nu ook voor loopbaanbegeleiding in Nieuwegein in provincie Utrecht. Woon jij in de provincie Utrecht? Dan ben je hier aan het perfecte adres voor loopbaanadvies met 95% slagingsgarantie in Heerenveen.

Wij begeleiden je tot en mét optimaal functioneren in je huidige of in je volgende baan. Totdat jij net als onze andere cursisten onze dienstverlening waardeert met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10. Voor meer info klik op "What's the real deal?"

Loopbaanbegeleiding en levensfasen

Een professionele loopbaanbegeleider stemt de begeleiding af op de levensfase waarin jij je bevindt. Hieronder de 7 levensfasen.

Levensfase 1: 0-10 jaar

Je wordt geboren, je wordt kleuter en je gaat naar de lagere school.

Levensfase 2: 11-20 jaar

Verder leren op de middelbare school en daarna door naar een voortgezette opleiding.

Levensfase 3: 21-30 jaar

Gewoon proberen. Tijdens je opleiding heb je misschien al wat bijbaantjes gehad. Zo maak je qua werk kennis met de grote mensen wereld. daarna heb je in deze levensfase je eerste echte baan. Na je opleiding maak je dus in het echte leven kennis met partners, vrienden, werk, plezier en hobby's.

In deze levensfase is het aan te bevelen, om het leven te zien als een lopend buffet met verschillende gerechten: probeer een aantal gerechten en bedpartners uit, maak kennis met verschillende vrienden en hobby's en probeer 2 of 3 banen, organisaties en leidinggevenden uit. Zo ervaar je hoe het privé en in het echtende werkende leven werkt.

Loopbaanbegeleiding richt in deze levensfase op jou te helpen de juiste keuzes te maken qua werk en functie-inhoud, qua type branche die bij je past, qua organisatiecultuur, type leidinggevende en collega's. Het is belangrijk, dat je in je loopbaan met je eerste of tweede baan een goede start maakt.

Levensfase 4: 31-40 jaar

Nu wordt het serieus. Grote kans, dat je in deze levensfase je eerste huis koopt, je eerste echte auto koopt, dat je gaat trouwen en een gezin sticht. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken, want links- of rechtsom blijf je hele leven verbonden met je partner en kinderen.

Hoe maak je juiste keuzes? Met je hart. In deze levensfase merk je of je juiste keuzes gemaakt hebt. Als niet, volgt een echtscheiding en loop je risico om op een vervelende manier met je werkgever uit elkaar te gaan. In het verlengde hiervan loop je groot risico op een burn-out, omdat je bij verkeerde keuzes jezelf moet corrigeren en toch tegelijkertijd meerdere ballen in de lucht moet houden.

In deze levensfase richt loopbaanbegeleiding zich op het evenwicht tussen privé en werk. Je loopbaan is een fictief en abstract gegeven. Het is eerder een projectiescherm; zeg maar een filmdoek dat een weerspiegeling is van je innerlijke patronen.

Als je patronen aan de binnenkant haperen, dan gaat je loopbaan ook een beetje haperen. Aan de hand van hoe je loopbaan loopt of juist voor geen meter loopt, krijg je met je loopbaanbegeleider zicht op hoe het van binnen allemaal in elkaar zit en werkt en hoe je het beter kunt laten lopen, zodat je loopbaan weer loopt als een trein.

Levensfase 5: 41-50 jaar

Dit is de levensfase van de omkering. Tot nu toe kom je met je ego, met eerst denken en dan pas doen en met een vlotte babbel een heel eind, maar die vlag gaat steeds minder op. Er gaan andere ijkpunten en wetmatigheden werken en je innerlijke kompas kan er van in de war raken.

Je ziel en bezieling gaan steeds harder op de deur kloppen. Als je bij vrienden gaat eten, merk, voel en proef je of het eten in de pan gedonderd is, of dat er met liefde gekookt is. Je ziet het aan een plantsoenschoffelaar, aan een kapper, aan een artiest, aan een secretaresse en aan en directeur: is het zijn of haar ding? Is het bezieling wat iemand doet of werkt iemand puur voor de centen?

Loopbaanbegeleiding in deze levensfase richt zich op het helder maken van bezieling. De ziel zit vol met levensenergie. Dit stroomt door het lijf als water door een rivier. In de loop van het leven kun je een tik op je neus krijgen, waardoor er dammetjes in de rivier kunnen komen en jouw energie steeds minder of met horten en stoten gaat stromen.

Met familie- en met loopbaanopstellingen kunnen innerlijke blokkades opgeruimd worden, zodat de energie weer volop gaat stromen. Hoe meer innerlijke blokkades er aangekeken en opgeruimd worden, hoe meer innerlijke rust er ontstaat en de meest passende baan als vanzelf op je pad komt.

Levensfase 6: 51-60 jaar

Het arriveren op je bestemming. Een dieselauto is ontworpen als werkpaard en daar moet je geen benzine in tanken. Een pat bord is gemaakt om een gerecht mooi op te presenteren en je moet er geen soep uit willen eten. Het is de kunst om te ontdekken waar je voor gemaakt bent.

Aan de horizon bevindt zich een stip. Die stip is je missie; je levensopdracht. Jouw pad leidt je naar die stip. Als je recht op je levenspad staat en loopt, dan ben je goed in verbinding met je levensopdracht en loopt je loopbaan lekker. Hoe verder weg je verwijderd bent van je missie, hoe onrustiger je loopbaan verloopt en hoe meer energie er uit verdwijnt.

Je voelt `em al aankomen: in deze levensfase richt loopbaanbegeleiding op het ontdekken van je levensopdracht. Deze is verankerd in je ziel en soms is er wat achterstallig onderhoud en moet je eerst contact maken met je ziel, zodat bezieling er weer volop doorheen kan stromen.

Als je weet wat je missie is, word je als een magneet. Een magneet heft twee uiteinden en net als die magneet ga je aan de ene kant banen, bazen en bedrijfsculturen afstoten die niet bij je passen en je gaat banen en opdrachten aantrekken die juist wel goed bij je passen.

Levensfase 7: 61-70 jaar

Een levendig voorbeeld zijn. Het prépensioen gold als de hemel voor senioren. Nu vragen we onszelf af of dat wel zo is, aangezien veel mensen na hun pensioen er qua vitaliteit snel op achteruit gaan. Als iets echt je passie en je bezieling heeft, als je bezig bent je missie te vervullen en daarmee mensen werkelijk van dienst bent, waarom zou je er dan mee stoppen?

Of je als een jonge hond meer dan fulltime tekeer moet gaan, daar mag je vraagtekens bij stellen. Jij bent de beheerder van je talenten, opleiding, knowhow en werkervaring. Het is jouw specifieke missie, die jij beheert. Hoe en aan wie je jouw tijd en wat je in huis besteedt is aan jou.

In deze levensfase richt loopbaanbegeleiding zich op de vraag hoe je zo lang mogelijk duurzaam door kunt gaan, zowel privé als professioneel.

De ziel bestaat net als het hart uit 2 kamers. De ene kamer is de vrouwelijke kamer en vaart wel bij warmte en verbinding: energie ontvangen van je familie en vrienden en dit doorgeven. De andere kamer is de mannelijke kamer die een steen in de rivier wil verleggen en die een zinvolle en betaalde betekenis wil hebben in de buitenwereld.

Als je doet waar je voor gemaakt bent, kun je dat heel lang volhouden.

Bepaalt de betaler bij loopbaanbegeleiding in Utrecht?

De betaler bepaalt zeggen ze en dat is ook vaak ook zo bij loopbaanbegeleiding in Utrecht. De vraag is dus of de loopbaanbegeleider er helemaal voor jou is of ook voor je werkgever? Als je een goede werkrelatie met je werkgever hebt is dat geen probleem, maar als er tegenstrijdige belangen zijn, kunnen de tegenstrijdige belangen nog wel eens gaan wringen.

Loopbaanbegeleiding wordt vaak door de werkgever aangeboden, zodat jij meer uit je loopbaan haalt en je werkgever meer uit jou haalt. Maar je kunt ook overwegen om zelf loopbaanadvies aan te schaffen. Voordeel is dan, dat zowel jij als de loopbaancoach geen verantwoording aan je werkgever hoeven af te leggen.

Dan hoeft de uitkomst niet per sé in het straatje van je werkgever te passen en kijkt hij niet over je schouder mee. Dit levert jou meer regie in je loopbaan op en meer vrijheid.

Naar loopbaanbegeleiding in Utrecht gestuurd door je baas?

er is een verschil, of je door je baas naar loopbaanbegeleiding in Utrecht door LoopbaanRegisseur gestuurd bent, of dat je zelf het initiatief hebt genomen.

Sommige leidinggevenden en organisaties snappen, dat zij gelukkig worden en dus financieel lekker draaien als jij loopbaantechnisch lekker in je vel zit.

Maar er zijn ook organisaties, waar politiek bedrijven belangrijker is dan jouw of hun geluk. In dat geval loop je meer risico, dat de uitkomst niet jou, maar hen moet dienen.

Zorg ervoor, dat je dit bij het intakegesprek met de loopbaanprofessional bespreekt. Een ervaren coach houdt hier rekening mee en heeft waardevolle tips voor je.

Waarom loopbaanbegeleiding van LoopbaanRegisseur zo goed?

Loopbaanbegeleiding van LoopbaanRegisseur heeft maar één doel: dat jij lekker werkt met hart en ziel en dat kan alleen als je nog meer wordt wie eigenlijk al bent.

Ego en ratio zorgen voor quick hit and run, rush en succes op de korte termijn, terwijl ziel en bezieling zorgen voor succes op de lange termijn. Bovendien heb je dan the X-factor.

Wij begeleiden je naar een loopbaan met bezieling

LoopbaanRegisseur heeft 17,5 jaar ervaring met loopbaanbegeleiding; het succespercentage is 95%. Iedereen heeft een ziel, maar weinigen weten hoe de ziel werkt.

Toch zoeken de meeste mensen een baan met hart en ziel. Daarom is het handig op zoek te gaan naar je bezieling. Da's onze core business en daarom van die hoge cijfers..

LoopbaanRegisseur nu ook voor loopbaanbegeleiding in Utrecht

Woon jij in Nieuwegein? Dan ben je hier aan het perfecte adres voor loopbaanbegeleiding met 95% slagingsgarantie in de provincie Utrecht.

Wij begeleiden je tot en mét optimaal functioneren in je huidige of in je volgende baan. De cursisten waarderen onze dienstverlening met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10.
Voor meer info klik op "What's the real deal?"

Interesse in loopbaanbegeleiding in Utrecht?

De koffie en thee zijn warm en parkeren is gratis.
Klik op Afspraak maken.

Individueel, in groepen en online

Loopbaanbegeleiding kan op verschillende manieren: met individuele gesprekken, er zijn groepstrainingen, workshops, allerlei testen en verschillende online trainingen.

Sommige technieken zoals confrontatief coachen, familie- en loopbaanopstellingen zijn op zijn zachtst gezegd pittig, maar de klanten zijn er werkelijk razend enthousiast over. Het zijn juist deze technieken die zorgen voor de hoge tevredenheidscijfers.

Met loopbaanbegeleiding from shame to fame

Werkgevers beseffen, dat ontevreden werknemers onderpresteren, ziek zijn en geld kosten. Daarom is ziekteverzuim is een dure business, omdat er een Arbo arts bij de Arbodienst ingehuurd moet worden die het dossier bijhoudt.

Bovendien moet er ondertussen een vervanger ingehuurd worden. En dan hebben we het nog niet over een burn-out, waarbij je als werknemer meer dan een jaar uitgeschakeld bent. In dat geval kost dat de werkgever bij een fulltime dienstverband een kleine vijftig mille met alles erop en eraan inclusief de coach die jij bij burn-out naar herstel begeleidt.

Vroeger was je een kneusje als je loopbaanbegeleiding kreeg. Dat is 180 graden omgedraaid en begeleiding in je loopbaan is een normaal en volwassen HR-instrument geworden.

Je loopbaan actief vormgeven

Het uiteindelijke doel van loopbaanbegeleiding is, dat jij je eigen loopbaan actief vormgeeft. Daar heeft je loopbaancoach gespreksmodellen voor, reflectieopdrachten en huiswerkopdrachten. Er kan ook gewerkt worden met testen, loopbaanankers en oefeningen om je competenties en talenten helder te krijgen.

Soms wordt confrontatieve coaching ingezet om je te laten ervaren in welke doodlopende straten je loopt. Dit kan -het woordje zegt het al- pittig zijn, maar bij de goede coach heb je regelmatig de slappe lach. Confronterende coaching heeft altijd wederzijds vertrouwen als uitgangspunt.

Een coach die op een vertrouwde manier durft te confronteren, kun je beschouwen als een hofnar. De positie van de hofnar is bijzonder. Vroeger was hij de enige aan het hof, die de koning of koningin belachelijk mocht maken. Dat maakt het een heel eervolle plek.

Bovendien tilt de hofnar coaching naar een hoger niveau. Het lijkt een beetje op Mr. Bean om de sukkel uit te hangen, maar je moet enorm goed weten waar je mee bezig bent en wat je juist wel en niet moet doen om een bepaald effect te bereiken.

Wat maakt begeleiding door LoopbaanRegisseur zo bijzonder en zo effectief?


Bijzonder is de inzet van familie- en loopbaanopstellingen. Er zijn in Nederland maar weinig opstellers met meer dan 10 jaar ervaring. LoopbaanRegisseur beschikt over deze ervaring. De eigenaar Bodo Agterhof heeft de afgelopen 10 jaar meer dan 2.500 opstellingen begeleid.

Familie- en loopbaanopstellingen gaat over de psychologie van de ziel in plaats van de psychologie van de persoonlijkheid. De ziel en de persoonlijkheid zijn 2 heel verschillende begrippen en ze werken ook heel anders. In je persoonlijkheid zit je korte termijn energie en je lange termijn energie zit in je ziel en bezieling.

De grap is, dat iedereen een ziel heeft, maar bijna niemand weet hoe de ziel werkt. Dat kun je leren met familie- en met loopbaanopstellingen, zodat je een baan vindt met hart en ziel die je veel voldoening schenkt.

Juist door het werken met technieken op zielsniveau worden de hoge succespercentages bereikt en zijn de klanten zo super tevreden, dat ze de dienstverlening beoordelen met den 8, een 9 en soms zelfs een dikke, vette 10.

Loopbaanbegeleiding met bezieling

LoopbaanRegisseur heeft 17,5 jaar ervaring met loopbaanbegeleiding met 95% succesgarantie.
Iedereen heeft een ziel, maar weinigen weten hoe de ziel werkt.

Toch zoeken de meeste mensen een baan met hart en ziel. Daarom is het handig op zoek te gaan naar je bezieling. Da's onze core business en daarom van die hoge cijfers..

Loopbaanbegeleiding in Utrecht (of in Friesland)

Woon jij in Utrecht of in Friesland? Dan ben je hier precies aan het juiste adres voor loopbaanbegeleiding, dat slaagt met 95% zekerheid.

Wij begeleiden je tot en mét optimaal functioneren in je huidige of in je volgende baan. De cursisten waarderen onze dienstverlening met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10.
 

Interesse in goede, hele goede loopbaanbegeleiding zelfs in Nieuwegein (of in Heerenveen)?

De koffie en thee zijn warm en parkeren is gratis.
Klik op Afspraak maken.
Reactie plaatsen