Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding?
Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding?

Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding?

Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding?

Wil jij alles uit je loopbaan halen, maar lukt dat eigenlijk niet? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om loopbaanbegeleiding in te schakelen. Met behulp van loopbaanbegeleiding kan jouw loopbaan weer een boost krijgen.

Tenminste, wanneer je voor de juiste partij kiest. Wat is loopbaanbegeleiding wel en niet, wat kun je ervan verwachten, wanneer werkt het als een trein en wanneer werkt het vooral niet?

De juiste ondersteuning

Wanneer je kiest voor loopbaanbegeleiding, dan kies je voor ondersteuning en begeleiding. Dat is een wijs besluit, want in je eentje ga je harder, maar samen kom je verder.

Dit begint al met solliciteren. Weet jij wat je precies moet doen om met jouw cv en motivatiebrief uitgenodigd te worden? Zeg maar aan welke knoppen je moet draaien, dat jij bij de top-5 van uitgenodigde kandidaten zit?

Hoe stel je bijvoorbeeld de perfecte sollicitatiebrief op, wat maakt een curriculum vitae onweerstaanbaar en hoe kun jij jezelf het beste presenteren tijdens het sollicitatiegesprek?

En wat nog veel belangrijker is: op welke functie ga je solliciteren? Welke functie past echt bij jou? Hierbij wordt er gekeken naar jouw kwaliteiten en waar jij energie van krijgt.

Je kunt namelijk alleen optimaal functioneren als jij jouw baan echt leuk vindt. De loopbaanbegeleider gaat hier samen met jou achter komen.

Specifieke loopbaantechnieken

Als jij het lastig vindt om jezelf te presenteren, dan is dit ideaal. De loopbaanbegeleider kan jou namelijk specifieke technieken leren waardoor jij jezelf beter leert presenteren.

Nee, niet op een gemaakte manier, maar op een authentieke en relaxte manier. Kijk ander even op What's the real deal. Daar staan meer dan 60 video testimonials op. Stuk voor stuk van mensen die het net zo spannend als jij vinden o zich te presenteren.

LoopbaanRegisseur werkt namelijk met specifieke loopbaantechnieken die diepgaander en vooral veel effectiever zijn, zodat ook jij leert om jezelf op een natuurlijke manier te presenteren.

Ben je bang om foutjes te maken tijdens je presentatie of tijdens het sollicitatiegesprek? Da's nergens voor nodig. Gestaalde perfectie tijdens het presenteren is alleen handig, als je solliciteert voor de functie van quizmaster op tv.  

In alle andere gevallen is een klein foutje zelfs cute. Dat geeft de ander het gevoel dat hij of zij het beter kan en dat geeft de ander een goed gevoel. Dat is de reden, dat spelers in reclamefilmpjes soms met opzet een kleine uitglijder maken; het maakt ze cute, adorable and very huggable.

Onderhandelen

Wil een bedrijf jou in dienst hebben? Dan is het tijd om te onderhandelen. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijk contract eruit slepen en het onderste uit de kan willen halen. But don't we all en de ander weet dat natuurlijk.

Onderhandelen is een vak apart en daar kun je misschien wel wat extra hulp bij gebruiken. Zeker als je introvert bent en je zelf niet snel je mond open durft te doen. Dan kan het fijn zijn als iemand jou hier tips over geeft, zodat je toch de beste deal sluit.

Advies

Heb jij uiteindelijk een leuke baan gevonden? Ook dan kan een loopbaanbegeleider jou nog steeds helpen. Want ook als je een geweldige baan hebt kunnen er dingen zijn waar je tegenaan loopt.

Misschien is de sfeer op kantoor niet fijn of voer jij taken uit waar je eigenlijk te goed voor bent. Vind jij het lastig om dit aan te geven bij je werkgever, dan zou je dit eerst met je loopbaanbegeleider kunnen overleggen. Je loopbaanbegeleider kan jou dan tips geven over hoe jij dit zo goed mogelijk kunt aangeven. Ook hier heb je gelukkig handige trucjes voor.

Gelukkig worden in je huidige of in je volgende baan?

Het is maar de vraag waar je gelukkig wilt worden in je loopbaan. Wil je dat in je huidige baan of in je volgende baan?

Heb jij momenteel een baan waar je weinig energie van krijgt? Vind jij dat het tijd is voor wat anders en wil jij misschien wel in een hele andere branche gaan werken? In dat geval bieden we je 95% zekerheid, dat het je gaat lukken om ook echt ander leuk werk te vinden. Voor meer info klik op Ander werk. 

Samen met de begeleider ga je dan kijken naar wat jij leuk vindt, waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Op basis van deze punten kunnen jullie vervolgens kijken of je bijvoorbeeld omgeschoold moet worden of dat je meteen met je curriculum vitae aan de gang kunt gaan.

95% Zekerheid in Nieuwegein en Heerenveen

Bij LoopbaanRegisseur werken we met familie- en met loopbaanopstellingen. Dat is een specifieke, krachtige techniek, waar je jarenlang profijt van hebt en waar we geweldige resultaten mee boeken. Kijk maar naar het filmpje van Henk.


Niemand veegt de vloer nog aan met Henk. Niet in deze baan en niet in een eventuele volgende baan.

Wil jij ook met zoveel zelfvertrouwen in je loopbaan staan? Neem dan contact met ons op.

De koffie is warm en gratis.
Bodo
Reactie plaatsen