Wat kost loopbaanbegeleiding?
Wat kost loopbaanbegeleiding?

Wat kost loopbaanbegeleiding?

Wat kost loopbaanbegeleiding?

Op zoek naar loopbaanbegeleiding? Dan is het tijd om stil te staan bij de meest typische, meest gestelde en oerhollandse vraag: "En wat kost dat dan?"

Uiteraard kost loopbaanbegeleiding geld, zeker als je een ervaren en resultaatgerichte loopbaanprofessional inhuurt, maar kijk ook naar de opbrengst: een toekomst die beter is dan daarvoor.

Sta ook even stil bij wie deze kosten gaat betalen. Misschien kun je daar je werkgever voor porren. dan wordt de rekening voor je betaald, terwijl jij de vruchten plukt van deskundige begeleiding.

Tussen 80 en 200 euro per uur

Loopbaanbegeleiding is een traject dat enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van jouw loopbaan. Omdat het een dienstverlenende functie is, betaal je over het algemeen per uur. De verschillen in deze prijzen kunnen groot zijn. Naast de prijs is het belangrijk naar de kwaliteit te kijken.

Het is zaak om op prijsvechters te letten. In een gepubliceerd onderzoek is gebleken, dat goedkoop duurkoop is. Diverse prijsvechters bleken kwalitatief een stuk minder goed te zijn, dan de duurdere loopbaancoaches.

Omdat in het eerste decennium van deze eeuw een enorm economische groei was, besloten veel mensen zich te scholen tot loopbaanadviseur. Veelal was dit vroeger in dienst van de overheid, maar later zag je hier dat steeds meer personen een eigen bedrijf starten. Om deze reden is de concurrentie moordend.

Het is daarom altijd goed om naast de prijs ook echt naar kwaliteit en het resultaat te kijken. Het aanschaffen van een dergelijk traject kost geld en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat dit ook een goede impact heeft op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Als je loopbaanbegeleiding zoekt, kijk dan naar de resultaten of naar de uitstroomcijfers van de loopbaanbegeleider. Welke resultaten worden er geboekt. Kan de loopbaanbegeleider deze aantonen? Zijn er testimonials? Wat zeggen andere. over de loopbaanbegeleider?

Kan mijn werkgever dit betalen?

Zoals reeds besproken, zitten de uurtarieven van een loopbaancoach tussen de 80 en 200 euro per uur. Dit is een stevig bedrag en je zult zelden met een paar uurtjes klaar zijn.

Veel loopbaancoaches maken onderscheid tussen een persoonlijk en een zakelijk plan waarbij in een persoonlijk loopbaanplan meer voorbereidingstijd zit. Dit zal leiden tot minder kosten, ook zo' n traject kost geld. Daarnaast is het traject voornamelijk gericht op persoonlijke groei en blijkt dat veel cliënten in het begin weinig financiële voordelen ondervinden.

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af, past dit wel in mijn budget en is het wel verstandig om dit nu te doen? Kijk daarom binnen de organisatie waar jij werkt, of er potjes zijn waar jij aanspraak op kunt maken. Jouw werkgever kan immers de kosten onder de noemer scholing en opleiding aftrekken van de belasting.

Mocht je zelf de kosten dekken, dan zal dit in de meeste gevallen niet leiden tot inkomstenaftrek van  de inkomstenbelasting. Het advies is om dit altijd met een inspecteur van de Belastingdienst te bespreken om onenigheid te voorkomen.

Subsidieert de overheid loopbaanbegeleiding?

Als we kijken naar de laatste jaren zijn er zeker een aantal subsidieregelingen actief geweest op het gebied van loopbaanadvies. Momenteel is er weer eentje in de maak waarbij werknemers en zelfstandigen per 1 december kosteloos ontwikkeladvies kunnen aanvragen bij een loopbaanadviseur. In totaal is er ruimte gemaakt voor zo’n 50.000 trajecten.

Het budget is echter beperkt tot € 500,- per persoon. Daar koop je 3 tot 4 gesprekken voor, dus de vooruitgang is beperkt. Het eerste gesprek is dan ook nog het intakegesprek, waar normaliter zelden voor betaald wordt, maar nu wel.

Loopbaanbegeleiding zelf betalen

Er zijn klanten, waarbij de werkgever een traject betaalt, maar ze kiezen er alsnog voor om het traject met eigen middelen te betalen. Op deze manier heeft de werkgever -men leze de leidinggevende- geen bemoeienis met het traject en kan er ook geen (indirecte) eisen aan stellen.

Op deze manier is de klant zeg maar baas in eigen loopbaan. Ook Sander betaalde zijn traject met eigen middelen. Het heeft hem dubbel en dwars opgeleverd waar hij op hoopte.

Op zoek naar loopbaanbegeleiding?

Zoek dan naar een loopbaanbegeleider waarbij je zeker weet, dat een traject veel meer oplevert, dan dat het kost. Dan blijf je niet hangen in een frustrerende baan, waarbij je chagrijnig thuiskomt en je gezinsleden je moeten oppeppen om het nog een poosje vol te houden.

Je kunt dan onbevreesd de toekomst instappen, je hoeft niet meer door anderen opgepept te worden en kunt juist anderen inspireren.

Welkom bij loopbaanbegeleiding in Heerenveen en Nieuwegein

Ben je op zoek naar trefzekere loopbaanbegeleiding in Heerenveen of in Nieuwegein? Dan ben je van harte welkom. Met onze 25 jarige werkervaring en werkmethodieken die dieper gaan dan gemiddeld, kunnen we je 95% succesgarantie geven.

We hebben het over familie- en loopbaanopstellingen. De grap is, dat iedereen een ziel heeft, maar dat bijna niemand weet hoe deze werkt. En toch is het meer dan handig om dat te weten, zodat je kunt werken met hart en ziel.

Je bent welkom,
Bodo
Reactie plaatsen