Wat is goede loopbaanbegeleiding in Friesland?
Wat is goede loopbaanbegeleiding in Friesland?

Wat is goede loopbaanbegeleiding in Friesland?

Wat is goede loopbaanbegeleiding in Friesland?

Goede loopbaanbegeleiding helpt jou om je carrière te verbeteren. Of je 30 jaar bent en toe bent aan je tweede baan, of je weg georganiseerd wordt, of je super ambitieus bent, of je juist meer tijd aan je kinderen wilt besteden, of je op je 60e jaar wilt solliciteren, er zijn vele redenen voor carrièrecoaching.
Samen met de loopbaancoach ontdek je:
 1. Waar sta je nu? 
 2. Wat wil je bereiken?
 3. Welke manieren zijn er om je doelen te bereiken?
 4. Voor welke weg kies je en in welke stappen?
 5. Wanneer is de succeskans 90% of hoger?
Als je vastloopt in je loopbaan, als je een conflict met je leidinggevende of met een collega hebt, als je te weinig of juist te veel keuze hebt, als je beter in je functie wilt functioneren, als je loopbaan te saai wordt of als je kinderen het huis uit gaan en je meer tijd en energie tot je beschikking krijgt kun je niets doen en afwachten of kun je de regie in je loopbaan pakken en loopbaanbegeleiding inzetten.

Als jij de regie in je loopbaan te pakken hebt, dan weet je wat je wensen, mogelijkheden en kwaliteiten voor je carrière zijn. Op zijn minst is je loopbaan voor de komende 10 jaar shockproof.

Begeleiding in je loopbaan voor een veilige toekomst

Loopbaanbegeleiding kan uit verschillende elementen bestaan:
 1. intake
 2. talentenonderzoek
 3. match (of juist niet) tussen je persoonlijkheid en je baan
 4. onderzoek groeipotentie
 5. je levensverhaal
 6. drijfveren onderzoek
 7. 180 graden feedback
 8. maken van een zoekprofiel
 9. arbeidsmarktbenadering zijn
 10. maken van een cv
 11. het volgen van netwerktrainingen
 12. verdieping in social media
 13. sollicitatiegesprekken.
Uiteindelijk draait het erom dat jij tijdens een traject met loopbaanbegeleiding uitvindt waar jouw kracht ligt, wat jouw loopbaankoers voor de komende 10 jaar is en welke banen, branches, bazen en beloningen het beste bij jou passen.

Kant en klare antwoorden bestaan alleen in Google en er bestaat geen loopbaan-FEBO. De antwoorden zitten in jouzelf en het is aan de coach om de antwoorden naar boven te halen. Daarvoor heeft de coach allerlei gesprekstechnieken, werkvormen en huiswerkopdrachten ter beschikking.

Aan het einde van het traject krijg je een rapportage van de coach. Dat rapport moet je belangrijke inzichten geven en antwoorden op de vragen die jij over je loopbaan had.

Loopbaanbegeleiding bij LoopbaanRegisseur in Friesland

Woon jij in Friesland? Dan ben je hier aan het juiste adres voor loopbaanadvies met 95% slagingsgarantie in Heerenveen.

Wij begeleiden je tot en mét optimaal functioneren in je huidige of in je volgende baan. De cursisten waarderen onze dienstverlening met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10.
Voor meer info klik op "What's the real deal?"

Loopbaanbegeleiding en levensfasen

Er zijn verschillende levensfasen en een ervaren loopbaanbegeleider stemt de begeleiding af op de levensfase waarin jij je bevindt. Hieronder vind je een overzicht van de levensfasen.

Levensfase 1: 0-10 jaar

Je wordt geboren, wordt kleuter en daarna ga je naar de lagere school.

Levensfase 2: 11-20 jaar

Je gaat naar de middelbare school en volgt daarna een voortgezette opleiding.

Levensfase 3: 21-30 jaar

Gewoon proberen. Misschien heb je al bijbaantjes tijdens je opleiding gehad en maak je zo kennis met de arbeidsmarkt. In deze levensfase heb je je eerste echte baan. Dat betekent, dat je na je opleiding in het echte leven kennismaakt met partners, met vrienden, met werk en met hobby's.

In deze levensfase is het aan te bevelen, om het leven te zien als een lopend buffet met verschillende gerechten: probeer een aantal bedpartners uit, maar kennis met meerdere vrienden en hobby's en probeer 2 of 3 banen, organisaties en leidinggevenden uit. Op deze manier ervaar je hoe het privé en in het echtende werkende leven werkt.

Loopbaanbegeleiding richt in deze levensfase op jou helpen de juiste keuzes te maken qua werk en functie-inhoud, qua type branche die bij je past, qua organisatiecultuur, type leidinggevende en collega's. Het is belangrijk, dat je in je loopbaan met je eerste of tweede baan een goede start maakt.

Levensfase 4: 31-40 jaar

Het wordt nu serieus. Veel mensen kopen in deze levensfase hun eerste huis, kopen hun eerste echte auto, trouwen en stichten een gezin. Je blijft je hele leven verbonden met je partner en kinderen, daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken.

Hoe maak je juiste keuzes? Met je hart. In deze levensfase merk je, of je juiste keuzes gemaakt hebt. Als niet, volgt een echtscheiding en loop re risico om op een vervelende manier met je werkgever uit elkaar te gaan. In het verlengde hiervan loop je groot risico op een burn-out, omdat je bij verkeerde keuzes jezelf moet corrigeren en toch tegelijkertijd meerdere ballen in de lucht moet houden.

In deze levensfase richt loopbaanbegeleiding zich op het evenwicht tussen privé en werk. Je loopbaan is een fictief en abstract gegeven. Het is eerder een projectiescherm; zeg maar een filmdoek dat een weerspiegeling is van je innerlijke patronen.

Als je patronen aan de binnenkant haperen, dan gaat je loopbaan ook een beetje haperen. Aan de hand van hoe je loopbaan loopt of juist voor geen meter loopt, krijg je met je loopbaanbegeleider zicht op hoe het van binnen allemaal in elkaar zit en werkt en hoe je het beter kunt laten lopen, zodat je loopbaan weer loopt als een trein.

Levensfase 5: 41-50 jaar

Dit is de levensfase van de omkering. Tot nu toe kom je met je ego, met eerst denken en dan pas doen en met een vlotte babbel een heel eind, maar die vlag gaat steeds minder op. Er gaan andere ijkpunten en wetmatigheden werken en je innerlijke kompas kan er van in de war raken.

Je ziel en bezieling gaan steeds harder op de deur kloppen. Als je bij vrienden gaat eten, merk, voel en proef je of het eten in de pan gedonderd is, of dat er met liefde gekookt is. Je ziet het aan een plantsoenschoffelaar, aan een kapper, aan een artiest, aan een secretaresse en aan en directeur: is het zijn of haar ding? Is het bezieling wat iemand doet of werkt iemand puur voor de centen?

Loopbaanbegeleiding in deze levensfase richt zich op het helder maken van bezieling. De ziel zit vol met levensenergie. Dit stroomt door het lijf als water door een rivier. In de loop van het leven kun je een tik op je neus krijgen, waardoor er dammetjes in de rivier kunnen komen en jouw energie steeds minder of met horten en stoten gaat stromen.

Met familie- en met loopbaanopstellingen kunnen innerlijke blokkades opgeruimd worden, zodat de energie weer volop gaat stromen. Hoe meer innerlijke blokkades er aangekeken en opgeruimd worden, hoe meer innerlijke rust er ontstaat en de meest passende baan als vanzelf op je pad komt.

Levensfase 6: 51-60 jaar

Het arriveren op je bestemming. Een dieselauto is ontworpen als werkpaard en daar moet je geen benzine in tanken. Een pat bord is gemaakt om een gerecht mooi op te presenteren en je moet er geen soep uit willen eten. Het is de kunst om te ontdekken waar je voor gemaakt bent.

Aan de horizon bevindt zich een stip. Die stip is je missie; je levensopdracht. Jouw pad leidt je naar die stip. Als je recht op je levenspad staat en loopt, dan ben je goed in verbinding met je levensopdracht en loopt je loopbaan lekker. Hoe verder weg je verwijderd bent van je missie, hoe onrustiger je loopbaan verloopt en hoe meer energie er uit verdwijnt.

Je voelt `em al aankomen: in dee levensfase richt loopbaanbegeleiding op het ontdekken van je levensopdracht. Deze is verankerd in je ziel en soms is er wat achterstallig onderhoud en moet je eerst contact maken met je ziel, zodat bezieling er weer volop doorheen kan stromen.

Als je weet wat je missie is, word je als een magneet. Een magneet heft twee uiteinden en net als die magneet ga je aan de ene kant banen, bazen en bedrijfsculturen afstoten die niet bij je passen en je gaat banen en opdrachten aantrekken die juist wel goed bij je passen.

Levensfase 7: 61-70 jaar

Een levendig voorbeeld zijn. Het prépensioen gold als de hemel voor senioren. Nu vragen we onszelf af of dat wel zo is, aangezien veel mensen na hun pensioen er qua vitaliteit snel op achteruit gaan. Als iets echt je passie en je bezieling heeft, als je bezig bent je missie te vervullen en daarmee mensen werkelijk van dienst bent, waarom zou je er dan mee stoppen?

Of je als een jonge hond meer dan fulltime tekeer moet gaan, daar mag je vraagtekens bij stellen. Jij bent de beheerder van je talenten, opleiding, knowhow en werkervaring. Het is jouw specifieke missie, die jij beheert. Hoe en aan wie je jouw tijd en wat je in huis besteedt is aan jou.

In deze levensfase richt loopbaanbegeleiding zich op de vraag hoe je zo lang mogelijk duurzaam door kunt gaan, zowel privé als professioneel.

De ziel bestaat net als het hart uit 2 kamers. De ene kamer is de vrouwelijke kamer en vaart wel bij warmte en verbinding: energie ontvangen van je familie en vrienden en dit doorgeven. De andere kamer is de mannelijke kamer die een steen in de rivier wil verleggen en die een zinvolle en betaalde betekenis wil hebben in de buitenwereld.

Als je doet waar je voor gemaakt bent, kun je dat heel lang volhouden.

Loopbaanbegeleiding: de betaler bepaalt?

Loopbaanbegeleiding wordt vaak door de werkgever aangeboden, zodat jij meer uit je loopbaan haalt en je werkgever meer uit jou haalt.

Maar je kunt ook overwegen om zelf loopbaanadvies aan te schaffen. Voordeel is dan, dat zowel jij als de loopbaancoach geen verantwoording aan je werkgever hoeven af te leggen.

Dan hoeft de uitkomst niet per sé in het straatje van je werkgever te passen en kijkt hij niet over je schouder mee. Dit levert jou meer regie in je loopbaan op en meer vrijheid.

Door je baas naar loopbaanbegeleiding gestuurd?

Sommige leidinggevenden en organisaties snappen, dat zij gelukkig worden en dus financieel lekker draaien als jij loopbaantechnisch lekker in je vel zit.

Maar er zijn ook organisaties, waar politiek bedrijven belangrijker is dan jouw of hun geluk. In dat geval loop je meer risico, dat de uitkomst niet jou, maar hen moet dienen.

Zorg ervoor, dat je dit bij het intakegesprek met de loopbaanprofessional bespreekt. Een ervaren coach houdt hier rekening mee en heeft waardevolle tips voor je.

Waarom loopbaanbegeleiding van LoopbaanRegisseur zo goed?

LoopbaanRegisseur heeft maar één doel: dat jij lekker werkt met hart en ziel en dat kan alleen als je nog meer wordt wie eigenlijk al bent.

Ego en ratio zorgen voor quick hit and run, rush en succes op de korte termijn, terwijl ziel en bezieling zorgen voor succes op de lange termijn. Bovendien heb je dan the X-factor.

Wij begeleiden je in je loopbaan met bezieling

LoopbaanRegisseur heeft 17,5 jaar ervaring met loopbaanbegeleiding; het succespercentage is 95%. Iedereen heeft een ziel, maar weinigen weten hoe de ziel werkt.

Toch zoeken de meeste mensen een baan met hart en ziel. Daarom is het handig op zoek te gaan naar je bezieling. Da's onze core business en daarom van die hoge cijfers..

Loopbaanbegeleiding bij LoopbaanRegisseur in Friesland

Woon jij in Friesland? Dan ben je hier aan het perfecte adres voor loopbaanbegeleiding met 95% slagingsgarantie in Heerenveen.

Wij begeleiden je tot en mét optimaal functioneren in je huidige of in je volgende baan. De cursisten waarderen onze dienstverlening met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10.
Voor meer info klik op "What's the real deal?"

Interesse in loopbaanbegeleiding in Friesland?

De koffie en thee zijn warm en parkeren is gratis.
Klik op Afspraak maken.

Individueel, in groepen en online

Loopbaanbegeleiding kan op verschillende manieren plaatsvinden: met individuele gesprekken, er zijn groepstrainingen, workshops, allerlei testen en verschillende online trainingen.

Sommige technieken zoals confrontatief coachen, familie- en loopbaanopstellingen zijn op zijn zachtst gezegd pittig, maar de klanten zijn er werkelijk razend enthousiast over. Het zijn juist deze  technieken die zorgen voor de hoge tevredenheidscijfers.

Met loopbaanbegeleiding from shame to fame

Werkgevers beseffen, dat werknemers die ontevreden zijn, onderpresteren en ziek zijn geld kosten. Ziekteverzuim is best een dure business, omdat er een Arbo arts bij de Arbodienst ingehuurd moet worden die het dossier bijhoudt.

Bovendien moet er ondertussen een vervanger ingehuurd worden. En dan hebben we het nog niet over een burn-out, waarbij je als werknemer meer dan een jaar uitgeschakeld bent. In dat geval kost dat de werkgever bij een fulltime dienstverband een kleine vijftig mille met alles erop en eraan.

Vroeger was je een kneusje als je loopbaanbegeleiding kreeg. Dat is 180 graden omgedraaid en begeleiding in je loopbaan is een normaal en volwassen HR-instrument geworden.

Doel is dat jij je loopbaan actief vormgeeft

Het uiteindelijke doel van loopbaanbegeleiding is, dat jij je eigen loopbaan actief vormgeeft. Daar heeft je loopbaancoach allerlei gespreksmodellen voor, zogenaamde reflectieopdrachten en huiswerkopdrachten. Er kan ook gewerkt worden met testen, loopbaanankers en competenties.

Soms wordt confrontatieve coaching ingezet om je te laten ervaren welke doodlopende straten je inloopt. Dit kan -het woordje zegt het al- pittig zijn, maar bij de goede coach heb je ook regelmatig de slappe lach. Confronterende coaching heeft altijd wederzijds vertrouwen als uitgangspunt.

Bijzonder is de inzet van familie- en loopbaanopstellingen. Dat gaat over de psychologie van de ziel in plaats van de psychologie van de persoonlijkheid.

De grap is, dat iedereen een ziel heeft, maar bijna niemand weet hoe de ziel werkt. Dat kun je leren met familie- en met loopbaanopstellingen, zodat je een baan vindt met hart en ziel die je veel voldoening schenkt.

Loopbaanbegeleiding is niet rustig achterover leunen, maar een werkwoord en een kwestie van analyseren, trainen en heel veel leren. Tijdens de coachingsgesprekken komen blokkades aan de orde en hoe je vrije doorgang  creëert.

Loopbaanbegeleiding met bezieling

LoopbaanRegisseur heeft 17,5 jaar ervaring met loopbaanbegeleiding met 95% succesgarantie.
Iedereen heeft een ziel, maar weinigen weten hoe de ziel werkt.

Toch zoeken de meeste mensen een baan met hart en ziel. Daarom is het handig op zoek te gaan naar je bezieling. Da's onze core business en daarom van die hoge cijfers..

Loopbaanbegeleiding in Friesland (en Utrecht)

Woon jij in Utrecht of in Friesland? Dan ben je hier precies aan het juiste adres voor loopbaanbegeleiding, dat slaagt met 95% zekerheid.

Wij begeleiden je tot en mét optimaal functioneren in je huidige of in je volgende baan. De cursisten waarderen onze dienstverlening met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10.
 

Interesse in goede, hele goede loopbaanbegeleiding in Heerenveen (of Nieuwegein)?

De koffie en thee zijn warm en parkeren is gratis.
Klik op Afspraak maken.
Reactie plaatsen