25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken
25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken

25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken

25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken

25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken, effectiever te solliciteren, betere sollicitatiegesprekken te voeren & meer salaris te verdienen

25 Tips, zodat je bij de 25% van de beroepsbevolking hoort die super tevreden is met het werk dat ze doen.

Wat is jouw Waarde op de Arbeidsmarkt?

25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken

25 Tips om je Waarde Zichtbaar te maken op de Arbeidsmarkt

25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken

Van de mensen die werken, is 25% super tevreden, 50% vindt de baan o.k. en 25% gaat ongelukkig naar het werk. Zonde van jezelf, je partner, kinderen, vrienden en de waardevolle tijd die je met hen hebt!

De 25% die super tevreden is: hoe doen ze dat? Blijkbaar doen ze iets enorm goed en dat werkt als een trein. Lees wat ze goed doen en creëer de carrière die jij wilt!

25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken

Het mooiste dat je kunt bereiken is werk doen dat je bént. Als je dat voor elkaar krijgt, dan zit er niets meer tussen wie je bent en wat je doet. Mensen die werken vanuit passie, produceren 18% meer, verzuimen 30% minder en werken 60% veiliger (bron: mkb servicedesk).

Het gevolg is, dat ze meer produceren in minder tijd met meer plezier, meer complimenten krijgen, beter beoordeeld worden in functioneringsgesprekken, meer verdienen, betere referenties hebben en zo makkelijker een nóg leukere baan veroveren.

25 Tips om je Waarde op de Arbeidsmarkt zichtbaar te maken

Onderstaand 5 blokken met 25 Tips

Je Waarde op de Arbeidsmarkt: Blok A- Mindset

Voor elke verandering is verandering van je mindset nodig. Anders blijf je denken zoals je nu denkt, blijf je je voelen zoals je je voelt en blijf je doen zoals doet.

Dan blijft alles bij het oude, terwijl je juist verbetering wilt. Op deze manier voeg je waarde aan jezelf toe.
 • Betweterige mensen zijn niet aantrekkelijk, dankbare mensen wel. Koop een schrift en schrijf elke dag 5 dingen op om dankbaar voor te zijn. Dit lijkt een piece of cake ... ;
 • Na een week dit gedaan te hebben, ga je de regie over je leven pakken door op te schrijven wat je de volgende dag wilt creëren. Schrijf er vervolgens 2 concrete acties bij;
 • Als je tegen iets aanloopt dat je beperkt, stel er dan een vraag over. Beantwoord deze op 5 verschillende manieren en begin elke zin met het woord: "misschien" ... ;
 • Voeg elke dag gezonde waarde toe aan je lichaam door gezond te eten en creëer elke dag waarde door gezond te bewegen. Minimaal 3 x per week een uur sporten;
 • Veel mensen investeren meer in hun mobieltje dan in hun loopbaan. Voeg dus waarde toe aan je loopbaan door een relevante opleiding of cursus te volgen. In veel gevallen betaalt je werkgever graag een deel mee, vooral als jij zelf het initiatief neemt en met een concreet voorstel komt.

Je Waarde op de Arbeidsmarkt: Blok B- Je Talenten

Je talenten geven aan hoe waardevol jij bent en waarin. Met onze calvinistische roots vinden we het vaak moeilijk om onze eigen waarde onder ogen te zien.

Bescheidenheid siert de mens zeggen ze, uuuh dat helpt echter niet als je een baan zoekt! Dan is het juist beter om voluit in je kracht te staan.

 • Nodig wat vrienden `s-avonds te eten uit en vraag ze naar wat zij als jouw talenten zien. zo'n avond is echt één van de mooiste cadeaus die je jezelf kunt geven!
 • Stuur een mail naar wat collega's en vraag hen met een ludieke tekst om je talenten te omschrijven;
 • Als je echt lef hebt ... fasten your safety belts ..., dan vraag je in een persoonlijk gesprek met een collega juist om negatieve feedback. Waaraan ergert zich de collega bij jou? Wedden dat jullie het gesprek eindigen met complimenten?
 • Stel, dat je nu jouw eigen begrafenis toespraak zou mogen schrijven? Waarop ben je dan minder trots? Werk aan de winkel en dé manier om jouw eigen waarde te verhogen;
 • En waarop ben je dan juist erg trots? Welke talenten kun je daaruit afleiden?
Dit is een super leuke manier om je Waarde zichtbaar te maken op de Arbeidsmarkt. Vooral als je mensen erbij betrekt en hen vraagt naar je talenten, dan ontvang je veel cadeautjes!

Je Waarde op de Arbeidsmarkt: Blok C- Je LoopbaanKoers

Veel mensen denken, dat je je loopbaankoers kunt kiezen. Niets is minder waar: de koers heeft jou gekozen. Wat je wel kunt kiezen is de manier waarop je je koers vorm geeft, dus in welke organisatie of juist als ZZP-er.

Alleen als je het werk doet waarvoor je gemaakt bent, ben je jezelf en de ander van optimale waarde met het meeste wederzijdse plezier!

 • Maak een lijst van taken van je dagelijkse werkzaamheden of van je laatste baan. Maak die lijst zo lang en zo gedetailleerd mogelijk. reshuffle, breng prioriteiten aan en plaats bovenaan wat je het leukste vindt. Stel, dat jouw volgende baan uitsluitend bestaat uit de nummers 1 t/m. 5, hoe heet die baan?
 • Nodig weer wat vrienden en bekenden uit voor een etentje, je verjaardag of een BBQ. Vraag ze ogenschijnlijk losjes wat voor werk ze je zien doen;
 • Neem even een moment om stil te staan bij de verdrietige momenten in je leven. Daarin ben je immers een expert. Stel dat je daarin anderen in een soortgelijke situatie zou kunnen helpen, hoe heet zo'n baan?
 • Stel je wint € 1.000.000,-. Dat is ruim genoeg om een poos niet te hoeven werken. dan kun je dat gaan doen wat je écht super leuk vindt. Wat zou je dan gaan doen?
 • Loop op een mooie en zonnige dag in de stad. Spreek mensen aan, stel jezelf even voor en vraag wat voor werk ze je zien doen. Deze oefening doe ik regelmatig met kandidaten die ik begeleid. EeeEEERRRRGGGGG spannend, maar verschrikkelijk leuk. De kandidaten ontvangen veel complimenten en waardevolle tips.

Je Waarde op de Arbeidsmarkt: Blok D- Je Presentatie

Om een andere baan te veroveren, moet je je persoonlijk kunnen presenteren aan vrienden en familie op feestjes etc. Leg ze uit waarom je wat anders zoekt, wat je zoekt en vraag of ze je mee willen helpen zoeken.

Ook moet je je professioneel kunnen presenteren met een pakkende Elevator Pitch en met een Curriculum Vitae die in een stapel van 300 stuks bovenaan in de top-10 komt.

Tenslotte vraagt je digitale presentatie ook aandacht: een professioneel LinkedIn profiel, een persoonlijk Facebook account en eventueel een eigen website.

 • Bij vrienden en familie, op feestjes en op de sportclub: zorg dat je je zoveel mogelijk positief uit over je baan. Niemand zit te wachten op geklaag. Als ze met je mee huilen, dan maakt dat jullie zwakker in plaats van sterker ... dus vraag gewoon hulp!
 • Vraag of ze een netwerkgesprek voor je willen regelen. Kijk, dat is een hele waardevolle manier om stappen vooruit te zetten, omdat de meeste banen via-via gaan;
 • Maak een visitekaartje met op de linker- of op de rechter kant je gezicht. Het persoonlijke is krachtig!
 • Omschrijf kort wie je bent, wat je talenten zijn, wat voor werkervaring je hebt, wat de bereikte resultaten zijn en welke baan je zoekt. Plaats dit als "Professionele Doelstelling" op je C.V. onder de kop met Personalia. Zo weet de lezer meteen wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft en dat verdubbelt jouw kansen;
 • Benoem de bereikte resultaten in je banen van de afgelopen 5 jaar op je C/V. en ook in je LinkedIn profiel. Zo ontvang je twee keer zoveel uitnodigingen.

Je Waarde op de Arbeidsmarkt: Blok E- Promotie

In deze tijd overleven alleen bedrijven die iets maken of een dienst verlenen die door de klant ervaren wordt als waardevol. Fake wordt afgestraft. Dat geldt ook voor werkzoekenden.

Jezelf promoten is een must om je Waarde zichtbaar te maken op de Arbeidsmarkt

Je waarde optimaal overbrengen, dat kun je het beste doen in een persoonlijk gesprek. Veel mensen vinden dit eng en ze verschuilen zich achter internet, LinkedIn en Facebook.

Je maakt de afstand tussen jou en je volgende baan zo kort mogelijk met persoonlijke gesprekken!

 • Vraag vrienden en familieleden of ze een netwerkgesprek voor je willen regelen
 • Vraag dit ook aan mensen die je kent van bijvoorbeeld de sportclub
 • Discussieer mee op LinkedIn groepen en bel mensen zodra je ze geLinked Hebt; gewoon even kennis maken
 • Bel ook even mensen die je via Facebook kent: ook hier gewoon even kort kennis maken
 • Als je echt lef hebt ... dan stap je gewoon bij organisaties binnen om je CV aan iemand van de afdeling P&O te overhandigen. P&O-ers bewonderen mensen met lef!

Het geheim van de kok ... Extra Tip no. 26

Wil je echt een leuker leven, meer eigenwaarde, meer arbeidsmarktwaarde en wil je werk waarbij je je waardevol voelt? Als je echt vooruit wilt, dan moet je meters maken. In dat geval adviseer ik je de Loopbaan BoostCamp.

De Loopbaan BoostCamp is een 2-daagse boost voor je loopbaan. Voor een paar tientjes krijg je een netwerk erbij, twee lunches en een diner.

Bovendien krijg je je talenten, je koers, je presentatie, je Curriculum Vitae en je Elevator Pitch op de rit. En je leert hoe je failproof sollicitatiegesprekken kunt voeren.

Klik voor meer info op Loopbaan BoostCamp.

[embedyt]
[/embedyt]

Klik voor meer info op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces!

Bodo
Reactie plaatsen