Page content

Een Perfect Curriculum Vitae is totaal niet boeiend

Een Perfect Curriculum Vitae is totaal niet boeiend

Een Perfect Curriculum Vitae is totaal niet boeiend! Een perfect C.V. daar staat alles in wat je in huis hebt, maar dat zorgt NIET voor een uitnodiging.

Veel sollicitanten doen alsof hun CV een winkelwagentje is tijdens de uitverkoop. Ze stoppen er veel te veel in en hopen dat er dan iets bij zit wat voor de werkgever aantrekkelijk is.

Een Perfect Curriculum Vitae is totaal niet boeiend! 

Een perfect Curriculum Vitae is totaal niet boeiend

Een Perfect Curriculum Vitae is totaal niet boeiend! 

Niets is minder waar. Een te vol CV zorgt in de meeste gevallen niet voor uitnodigingen, maar juist voor afwijzingen.

Een lange lijst met personalia, werkervaring, opleiding en cursussen, inhoudelijk correct en relevant, maar dodelijk saai!

Een Perfect Curriculum Vitae is totaal niet boeiend! 

Wat er in je C.V. moet staan, dat weet je ondertussen waarschijnlijk wel. Maar naast de inhoud is ook de lay-out erg belangrijk. Een overzichtelijke lay-out met een duidelijke structuur zijn essentieel voor het perfecte Curriculum Vitae.

Eigenlijk moet het er uit zien als een tasty snack. In een restaurant wil je ook niet dat het eten op je bord gedonderd wordt. Een goede opmaak betekent liefde en aandacht voor het gerecht en dus ook voor je CV.

Perfect Curriculum Vitae: max. 2 pagina’s

Veel mensen denken een perfect Curriculum Vitae te hebben van 3 of 4 pagina’s. Doe er een sollicitatiebrief of een sollicitatiebrief bij van 2 pagina’s, dat is 6 pagina’s in totaal. Bij 250 sollicitanten ontvangt een werkgever dus een stapel van 1.500 pagina’s; dat is 3 pakken kopieerpapier! “The computer says no haha”.

Het perfecte Curriculum Vitae beslaat max. twee A4. Krijg je je hele loopbaan niet geschreven op deze twee pagina’s? Dan moet je schrappen. Je loopt kans dat je de aandacht van de werkgever verliest als hij of zij teveel informatie voorgeschoteld krijgt.

Weinig contactgegevens

Een administratief medewerkster die bovenaan haar Curriculum Vitae schrijft dat ze gescheiden is en 3 kinderen heeft … kijk. dat is dus niet zo handig.

Bij “Naam” vermeld je gewoon je voor- en achternaam. Al je doopnamen is overbodige ballast. Welk geloof je hebt is ook niet belangrijk, tenzij je bijvoorbeeld solliciteert op een school met protestantse roots. Je naam, mailadres en telefoonnummer is voldoende.

Tip: als je van buitenlandse afkomst bent, schrijf er dan bij: “Roepnaam” en vul een Nederlandse voornaam in. Zo heeft menig kandidaat van buitenlandse afkomst die ik begeleid heb een baan veroverd.

Perfect Curriculum Vitae van Marleen LoopbaanRegisseur

Je Werkervaring van de afgelopen 10 jaar het belangrijkste

Je werkervaring van de afgelopen 10 jaar is het belangrijkste. Laat je groei zien en de resultaten die je bereikt hebt. Wat heb je neergezet?

Hoe langer geleden je werkervaring is, hoe korter je er over kunt zijn.

Als je ongeveer 50 jaar bent, dan zijn je stages, je afstudeeropdracht en het vakkenpakket volstrekt irrelevant. Het maakt je alleen 10 jaar ouder.

Consequent zijn met je Curriculum Vitae

Voor zowel de inhoud als de lay-out is het belangrijk om consequent te zijn. Druk je C.V. nog eens af voor je het verstuurt en kijk of je overal dezelfde structuur, hetzelfde soort titels en hetzelfde lettertype gebruikt hebt.

Laat je C.V. ook lezen door minimaal 3 personen. Zij vissen de laatste typefouten eruit die jij over het hoofd ziet en ze geven je waardevolle tips.

Het Perfecte Curriculum Vitae voor je Loopbaan

Het Curriculum Vitae is eigenlijk niets meer dan een verkoopbrief aan een bedrijf waarin je jezelf op een zo goed en onderscheidend mogelijke manier presenteert en voorstelt.

Het gaat er uiteindelijk om dat je niet één van de vele bent, maar opvalt tussen de stapel sollicitaties. Wees een beetje creatief en wek hier en daar wat nieuwsgierigheid op.

Een Perfect Curriculum Vitae in één weekeinde?

Wil je je CV in één weekeinde op orde krijgen en ontdekken hoe je failproof kunt solliciteren? Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Een Perfect Curriculum Vitae is totaal niet boeiend

    Plaats een reactie


    *