Page content

Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

Bestaat er wel zo iets als een loopbaan? Iedereen kent het woord “Loopbaan”, maar wat is een loopbaan? En hoe krijg je passie in een loopbaan?

Ja, je had een vorige baan, nu heb je een baan en straks heb je een volgende baan. Dat bij elkaar opgeteld is dat je loopbaan.

Welke baan je ook hebt, wat je wilt is werken met passie, werken met hart en ziel. In dit artikel ontdek je wat een loopbaan is en hoe je passie in je loopbaan krijgt.

Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

 

Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

Wat is een Loopbaan?

Wat is een loopbaan eigenlijk? De Definitie van Wikipedia is: Een loopbaan of carrière is de reeks van maatschappelijke posities die iemand achtereenvolgens inneemt (en ontwikkeling daarbinnen). Een loopbaan begint met het betreden van de arbeidsmarkt.

Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

Jazeker! Simpel gezegd bestaat je loopbaan uit de opeenvolgende banen die je hebt.

En hoe vind je dan de baan die bij je past? 

Als je te lang doorgaat met je aan te passen aan je baan en baas daalt je energie. Als je dat jaren achtereen doet loop je risico op een burn-out. Dan ben je helemaal van je loopbaan padje af en duurt het een poos om weer je pad, koers en passie te vinden.

Een loopbaanbegeleider kan je helpen met het vinden van de baan die bij je past.

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding kent 3 vaste onderdelen:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat wil ik?

Wie ben ik gaat over je drijfveren en talenten. Daarnaast is het belangrijk dat je lekker in je vel zit, eigenwaarde en wat charisma hebt.

Wat kan ik heeft te maken met je kennis en expertise. Kennis gaat over je opleidingen en cursussen. Expertise gaat over je werkervaring en welke resultaten je kunt bereiken voor en werkgever. Kennis en Expertise beslaan het grootste gedeelte in je Curriculum Vitae en zijn dus concreet.

Wat wil ik gaat over je Loopbaankoers. Voor veel mensen is het een hele kunst om hun loopbaankoers helder te krijgen. Liefst op zo’n manier dat de ander jouw loopbaankoers ook vóelt als kloppend. Met kippenvel.

Kippenvel

Gewoon een loopbaan of jij op no. ÉÉN in je loopbaan?

Je kunt werken voor je brood, maar dan loop je het risico dat je alleen brood op de plank hebt zonder beleg.

Je kunt ook werken voor … niet voor je baas … niet voor je brood … maar voor jezelf! Werken met hart en ziel. Gewoon omdat je het waanzinnig leuk vindt wat je doet.

Wat staat er bij jou op no. 1?

Niet je baas komt op de 1e plaats in je leven, niet je salaris maar jijzelf toch?

Jij, omdat je getalenteerd bent, omdat je gemaakt bent voor een specifieke taak, voor specifiek werk, want daar heb je nou net je talenten voor meegekregen.

Zoek jij een loopbaan, warbij jij op no. ÉÉN staat?

Dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp. Dat is een echte boost voor je loopbaan.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Voor meer info klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo

Comment Section

0 reacties op “Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

Plaats een reactie


*