Loopbaankoers gezocht. Zoek jij je koers of zoekt de koers jou?
Loopbaankoers gezocht. Zoek jij je koers of zoekt de koers jou?

Loopbaankoers gezocht. Zoek jij je koers of zoekt de koers jou?

Loopbaankoers gezocht. Zoek jij je koers of zoekt de koers jou?


Ook al zie jij je loopbaan niet, de koers ziet jou wel!

Twee weken geleden heb ik weer de Professional Power Training gegeven, waarbij 8 trainees in 3 dagen de loopbaankoers hebben ontdekt die bij hen past. Deze training werd beoordeeld met gemiddeld een 9,4.

Het is de kunst dat je een beroep doet dat je bent. Dan is er geen afstand meer tussen jou en jezelf, tussen jou en de ander en kun je op je werk gewoon jezelf zijn.Door te werken met koers- en loopbaanopstellingen kunnen blokkades verdwijnen als sneeuw voor de zon en kom je in je loopbaankracht te staan.

Nou is het werken met opstellingen een redelijk onbekend fenomeen. De afgelopen weken ontving ik van diverse deelnemers de onderstaande terugkoppelingen.

Loopbaankoers gezocht

Loopbaankoers gezocht Ha Bodo, bij aanvang van het traject had ik geen idee wat ik zou kunnen bereiken met talent- en loopbaan-opstellingen. De afgelopen twee trainingen vond ik het een hele intense en erg effectieve manier om inzicht te krijgen in hoe ik vastloop, uit belemmeringen kan stappen en waar ik heen moet.

Door de manier waarop mensen in een opstelling staan en hoe zij non-verbaal met elkaar communiceren, kom je heel veel te weten over hoe het van binnen zit. Doordat jij altijd eerst toestemming vraagt, gebeurt het allemaal op vrijwillige basis. Ook zie ik dat je checkt en dubbelcheckt, zodat je niet uitgaat van aannames maar van wat zich daadwerkelijk voordoet.

Ik was bang dat het zweverig zou zijn, maar dat is het niet. Juist tegenovergesteld, ik heb zelden zo met mijn voeten in de klei gestaan en ben zelden zo dicht bij mezelf geweest als nu. Mijn loopbaankoers is een cadeau. Dat ik als gezelligheidsbeest mensen mag laten kennismaken met whisky en daarin rondreizen ga organiseren naar Schotland is een toast waard! WhiskyWieger.

Loopbaankoers gezocht

Jaaaah hoe moet ik nou beschrijven wat er zo handig is aan het werken met opstellingen om mijn loopbaankoers duidelijk te krijgen?Haha Je wordt bedankt Bodo! Dat is niet te doen.

Hoe kan ik opschrijven, dat ik in iemands houding, lach, oogcontact en energie iets van mijzelf hervind?Dat de koers al naar boven komt nog voordat ik hem omarmd heb? Dat is toch niet te doen! Ik wil je graag vertellen dat jouw persoonlijke aanpak van mijn persoontje mij de kans heeft gegeven om op mijn koers te komen. En wie goed doet, wie goed ontmoet. Heerlijk om thuis te komen op gebied van werk.

Van nature ben ik wat drammerig, maar ik ga eerst met vakantie. Dankbaarheid, liefde en blijdschap is het enige dat ik kan doorgeven waar ik nu ook kom. Rinie

Loopbaankoers gezocht

Hallo Bodo, In de training van april heb ik mijn passie, mijn levensopdracht en de blokkade opgesteld die mij tegenhield. Het was zo frappant wat er gebeurde! De blokkade bleek  mijn moeder te zijn die mij vanwege haar eigen angsten afremde. In de opstelling werd duidelijk waar haar angsten vandaan kwamen, omdat ze opgroeide in een  verscheurd gezin.

Tsjee, en ik aldoor maar denken dat ik een angstig typetje zou zijn. Toen ik het opgesteld zag, werd me zoveel duidelijk. Eigenlijk ben ik heel stoer, maar leefde haar angsten. Toen ik deze losliet, kwam ik in contact met mijn eigen levensopdracht, die te maken heeft met avontuur, met ondernemend zijn.

Mijn loopbaankoers ziet er in grote lijnen als volgt uit: een switch van dienstverband naar een zelfstandig bestaan met opdrachten voor ideële organisaties die mensen helpen. Ben momenteel druk aan het netwerken en heel benieuwd hoe het zich verder ontwikkelt. Ik houd je op de hoogte! Anne

Loopbaankoers gezocht

Ik kwam bij je, omdat ik enorm twijfelde of mijn loopbaankoers en het werk dat ik nu doe, wel de juiste koers voor mij is. Het is namelijk een aantal keren flink misgegaan in de banen die ik had. De opstellingen in de Professional Power Training maakten me heel duidelijk dat het vak dat ik beoefen, goed bij me past.

Bovendien ontdekte ik, dat er ergens een werkgever enorm op me zit te wachten vanwege mijn expertise. Dat geeft me een sterk gevoel van eigenwaarde en zelfrespect. Ik kan nu erkennen dat ik waardevol ben voor de organisatie die mij op waarde kan schatten en respectvol met werknemers omgaat. Dat geeft me een gevoel van rust en het zeker weten dat ik binnenkort ergens word binnengehaald.

Eigenlijk wou ik je deze mail gisteren al sturen, maar het kwam er niet van. Nu ben ik blij dat ik je kan vertellen dat ik zojuist een brief heb gehad met de uitnodiging voor de tweede sollicitatieronde. Of het deze werkgever wordt of een volgende, dat weet ik nu nog niet. Wel weet ik dat ik geramd zit op  mijn loopbaankoers! Oh ja, ook op mijn 53e blijk ik "hot" te zijn op de arbeidsmarkt. Stella.Hoe vind jij je loopbaankoers?

Je kunt kennismaken of in het diepe springen.

Kennismaken kan met een kennismakingsgesprek. Gewoon even een mailtje sturen.

In het diepe springen kan met de 3-daagse Professional Power Training. Je ontdekt je loopbaankoers en waarin jij kunt uitgroeien tot een expert, want dan ben je goed in je werk, je vindt je werk erg leuk en je bereikt er resultaten mee. Dat werkt aanstekelijk. Je maakt een praatje met deze en gene, anderen beginnen een praatje met jou te maken, je rolt van het ene netwerkgesprek in het andere. De baan zoekt jou op in plaats van omgekeerd.

Met hartelijke loopbaangroeten,

Bodo

Reactie plaatsen