Hoe positief blijven na ontslag?
Hoe positief blijven na ontslag?

Hoe positief blijven na ontslag?

01 februari 2021

Hoe positief blijven na ontslag?

Ontslagen worden is in veel gevallen op zijn zachtst gezegd vervelend en het is niet gek, dat je je hierdoor een periode minder voelt. 

Tuurlijk raakt dit je even en mag je hier mee zitten. Het niet gek als je zelfvertrouwen een klap krijgt. Maar het is wel belangrijk om na verloop van tijd weer positief te worden. Er wachten namelijk ook een hoop mooie kansen op je en wie weet komt hier wel weer wat moois uit.

Sommige mensen zijn achteraf zelfs blij dat ze ontslagen zijn, puur vanwege het feit dat er veel mooie nieuwe kansen volgen, zoals bij de meneer op de video onderaan dit artikel.

Blijf jezelf opfrissen

Een belangrijke tip die wij jou mee kunnen geven nadat je ontslagen bent is dat je jezelf moet blijven opfrissen. Ga niet de hele dag in een trainingspak op de bank zitten, maar zorg ervoor dat je je netjes blijft aankleden zoals je dit altijd al deed.

Probeer het gewoon een hele week. sLaap een hele week uit, zo lang als je kunt, ga ook lekker laat naar bed, eet ongezond, ga niet sporten en doe `s avonds een wijntje of twee. Eet huzarensalade en doe mee met het mmm van Mora bitterballendieet.  

Wedden, dat je er na een week meer dan genoeg van hebt?

Dan ga je vanzelf op tijd opstaan, gezond eten en minimaal drie keer per week sporten. Ga naar de kapper gaan en doe dus wat je ook deed toen je nog wel werk had. Hiermee zorg je ervoor dat je niet in een sleur komt of in een zwart gat dondert.

Houd bij ontslag je ritme vast

In de vorige alinea vertelden we al, dat het handig is om er een constructief ritme op na te houden. Het is met veel meer dingen belangrijk dat je je dagelijkse routine vasthoudt.

Denk bijvoorbeeld aan je ritme. Ging je normaal gesproken om 23.00 naar bed en stond je om 07:00 op? Zorg er dan voor dat je dit ook na je ontslag blijft doen. Sport je normaal veel? Hou dit vast!

Kortom, het vasthouden van je ritme zal ervoor zorgen dat jij niet in een keer al je regelmaat verliest. Dit is niet alleen goed voor hoe jij je voelt, maar ook goed voor je toekomst. Je komt hierdoor namelijk eerder aan een nieuwe baan.

Een nieuwe uitdaging

Ben jij ontslagen en vond jij je werk sowieso al minder leuk? Dan ga je het misschien zelfs wel fijn vinden om ontslagen te worden.

Dat geeft je de kans om op zoek gaan naar een baan die beter bij jou past. Een werkomgeving waar jij je wel echt op je plek voelt en waar jij optimaal kunt presteren?

Dan zal je leven alleen nog maar beter worden. Hou dit dan ook goed in je hoofd, dit zal voor een hoop positieve energie zorgen. Je gaat hierdoor beter in je vel zitten dan voor je ontslag.

Ontslag als sabbatical

Ontslag is soms net als het miljoen winnen. Als je het niet al te onhandig aanpakt, krijg je een uitkering. En on top of that heb je dan ineens ook vrije tijd.

Just check the facts: je hebt een goede gezondheid, als je een beetje meezit heb je een leuke partner en fijne kids en daar komen dan geld en vrije tijd bij. Dat is dan toch alsof je eventjes het miljoen hebt gewonnen?

Genieten is de sleutel. Jezelf rot voelen, jezelf schamen om te vertellen dat je even zonder werk zit en jezelf opsluiten duwt je alleen maar de negatieve spiraal in en het helpt je geen bal. Ga liever genieten!

Blijf solliciteren

Wil jij positief blijven nadat je bent ontslagen? Zorg er dan voor dat je blijft netwerken en solliciteren. Hierdoor kom je in contact met nieuwe mensen en zie je ook veel kansen. J

e zult veel leuke mensen en leuke functies tegenkomen en weer zin krijgen aan de slag te gaan. Motivatie is super belangrijk en solliciteren op functies die jij leuk vindt, zal ervoor zorgen dat jij positiever wordt!

Kortom, er zijn veel manieren om positief te blijven nadat je ontslagen bent. Er liggen genoeg kansen, maar vergeet niet dat het ook normaal is om sommige dagen te balen en minder positief te zijn. Dit hoort er bij!

Wat te doen na je ontslag?

Ga nogmaals eerst genieten van al het moois dat je hebt. dat is de allerbeste manier om de reservebatterij weer lekker op te laden. Geen werkgever vindt het prettig, als je solliciteert met de energie van 'een moetje'.

Als je de accu hebt opgeladen, is het veel makkelijker om fris en fruitig aan de slag te gaan met het zoeken naar werk.

Qua werk zoek dan niet naar 'een moetje' want vroeg of laat houd je dat niet lang vol, waardoor je met zeg een half jaar even ver bent als nu. Zoek naar een baan die je op lange termijn gewoon echt super leuk vindt, een baan die je echt voldoening schenkt.

Hulp vragen?

Sommige mensen komen op de wereld en 'mama en papa' zijn niet de eerste twee woorden die ze zeggen maar 'zelluf doen' en uiteraard kom je zelf een heel eind.

Wat dacht je ervan om niet zomaar een coach in te huren, maar een echte professional? Iemand die echt het allerbeste in jou naar boven haalt. iemand die je zou beoordelen met een 9,3? Want, dat doen de andere cursisten van LoopbaanRegisseur ook.

Kijk maar eens op de homepage en naar het filmpje van Bob. Hij werd 58 jaar en pakte het met zijn 4 sollicitaties super goed aan. En als hij het kan, dan kun jij dat ook!

95% Succesgarantie 

Wat dacht je van 95% zekerheid, dat je die baan ook echt vindt, net als Bob? Hij was aanvankelijk behoorlijk sceptisch. Tuurlijk doe ik aan reclame maken en aan promotie, maar hij dacht dat mijn promotie over the top en overdreven is.

Maar niets is minder waar dan dat. Tel zelf je winst even uit, 8 jaar en 4 sollicitaties tegelijkertijd hebben lopen, dan gaat er toch echt iets heel erg goed! En wel zo goed, dat de klant het meer dan ok vindt om een paar jaar lang met zijn of haar video testimonial op YouTube te staan.

Na je ontslag van werk naar werk?

Als je weg georganiseerd wordt, bied je werkgever je een outplacementtraject aan, waarbij je door een professioneel bureau wordt begeleid van werk naar werk. Voor meer info wat zo'n traject inhoudt, klik op outplacementtraject .

Wil je na je ontslag tijdens je WW krachtig aansturen op een baan die jou gelukkig maakt, dan ben je bij LoopbaanRegisseur aan het juiste adres. Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan live, per Skype of via Zoom.

Heb jij een wegwerp CV, maar wil je een uitnodig CV?

Je kunt ook eerst aan de slag met je CV. Dat is de kortste route naar je volgende baan. Als je gratis en onmisbare tips wilt, klik dan op Van wergwerp CV naar uitnodig CV.

Er is een gratis gedeelte en er is een uitgebreid betaald gedeelte met alles erop en eraan met 10 voorbeeld CV's voor € 47,-.

Met een slagingspercentage van 95% kan ik stellen, dat ik de sollicitatiecode heb gekraakt. Dat is de code, die ik aan mijn cursisten geef, zodat ze maar 3 X hoeven te solliciteren. Die code kun jij nu ook ontvangen, maar uiteraard alleen in de betaalde versie voor € 47,-.

95% Kans op nieuw werk in Nieuwegein en Heerenveen

Wil je het beste van het beste uit jezelf halen en 95% kans op super fijn werk dat echt bij je past?

Dan ben je van harte welkom op onze vestigingen in Nieuwegein en Heerenveen. Voor meer info klik op Gegarandeerd ander Werk.

Cheers,
Bodo
Reactie plaatsen