Page content

Ontslagen, wat nu?

Ontslagen? Blijf professioneel!

Ontslagen wordenWat ook de oorzaak mag zijn, ontslag zaait altijd twijfel. Het beste is om er zo snel mogelijk over heen te stappen en vooruit te kijken. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Ga op een beheerste, professionele manier om met je ontslag, ook al wil je je baas in eerste instantie de huid vol schelden. Bedenk dat dit toch geen enkele zin heeft, in tegendeel zelfs.

Wie zijn/haar professionele bruggen niet verbrandt, houdt alle opties open voor alternatieven.

Wie weet kom je elkaar later, verder in je loopbaan, opnieuw tegen. En ook dan moet je nog steeds met elkaar kunnen samenwerken, natuurlijk. Vriendelijk en professioneel blijven is dus de boodschap.

Leren van je fouten bij ontslag

Probeer te achterhalen waar het fout is gegaan. Wees daarbij eerlijk ten opzichte van jezelf, maar blijf het ook niet meezeulen. En wentel jezelf niet in de slachtofferrol.

Je kunt van je fouten leren maar dat betekent niet dat je ze als loodzware last voor de rest van je leven moet meeslepen. Zoek de positieve kanten van je situatie en ga na welke de lessen zijn die je erin terugvindt.

Even bezinnen

Nee, even zonder werk zitten is echt niet het einde van de wereld. Er is meer in het leven dan werken alleen én het ziet er toch naar uit dat we steeds langer gaan moeten werken.

Geniet dus even van de rust en neem de tijd om te bezinnen over wat je écht wil en wat niet. Neem dus niet zomaar de eerste de beste job aan. Maak van je ontslag gebruik om je leven en werk een nieuwe wending te geven, één waar je volledig kan achter staan.

Solliciteren na Ontslag

Klaar om te gaan solliciteren? Zorg er dan voor dat je een coherent verhaal hebt over het ‘hoe’, ‘wat’ en ‘waarom’ van je ontslag. Gooi daarbij niet met modder, doch kom met een positief en opbouwend verhaal dat – zo objectief mogelijk – vertelt wat er is gebeurd.

Ontslagen worden is immers geen schande. Er zijn veel mensen, van hoog- tot laaggeschoolden, over alle leeftijden heen, die hun carrière met een ontslag werden geconfronteerd.

Kansen scheppen na Ontslag?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de gratis Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Ontslagen, wat nu?

    Plaats een reactie


    *