Applaus of rotte tomaten?
Krijgt jouw Cv applaus of rotte tomaten?
Curriculum Vitae
Bodo Agterhof
Curriculum Vitae
05/06/2024
2 min
0

Applaus of rotte tomaten?

05/06/2024
2 min
0

Applaus of rotte tomaten?

Krijgt jouw CV applaus of rotte tomaten? Word je te veel afgewezen? Lees hier 5 tips om razendsnel uitgenodigd te worden voor het sollicitatiegesprek.


Toch ving haar CV keer op keer rotte tomaten

Niet dat ik Fatima leerde te liegen in haar CV. Persoonlijk vind ik, dat dat veel genuanceerder ligt. Super aardige meid die Fatima, goed opgeleid en heel sociaal. Toch ving haar CV keer op keer rotte tomaten.

"Neeehhh" riep ze tegen me. "Bodo dat kun je niet maken, dat is gewoon jokken toch?" Ik noem het eerder een leugentje om bestwil antwoordde ik. "Zullen we het voor de grap één keertje proberen" vroeg ik haar?

'Roepnaam Janneke' aan haar CV toegevoegd

Ze werd warempel meteen uitgenodigd en Fatima schrok zich helemaal de rambam. "Ja wat de boer niet kent, dat vreet hij niet hè?" zei ik. (Tip 1:) Fatima had 'Roepnaam Janneke' aan haar CV toegevoegd en dat werkte wonderlijk wel.

Werkgevers moeten je om je talenten aannemen en niet om je naam. Blijkbaar moet je daar sommige werkgevers even een handje bij helpen en dat doe ik met liefde.

Leeftijdsdiscriminatie

Verdomd als het niet waar is.. Terwijl ik dit blog schrijf, zie ik op de tv reclame van McDonald's voorbij schuiven voor 40+ personeel. Sorry, snacken bij McDreck is mijn guilty pleasure. Mega troep en soms zooo lekkuuurrrr. Schuift het raamloket gisteravond open, vraagt een 40+ mevrouw me of ik contant wil betalen of pinnen?

Eén van mijn 50+ klanten is trouwens voor maar liefst € 19,20 per uur aangenomen bij Picnic supermarkt op wielen. Wel had ik haar gevraagd om uit haar CV te verwijderen dat ze ooit Wordperfect (tip 2: verwijder oude meuk) deed en die vaste telefoonlijn (tip 3: laat je CV lezen door pubers) maakt haar fossielig. Nu is ze weer hip and happening!

Voor jou 10 andere sollicitanten?

Sommige werkgevers lijken haast narcistisch. 'Voor jou 10 andere sollicitanten' is niet meer van deze tijd. De rollen zijn omgedraaid. Nu zeggen werkzoekenden tegen werkgevers, dat ze die grote waffel moeten houden, want er zijn wel 10 werkgevers waar ze terecht kunnen.

Ik geniet ervan dat mijn klanten zoveel sterker de deur uitlopen, dan dat ze binnenkwamen. Punt is alleen, dat het niet echt om je CV gaat. Het gaat eerder om wat je CV over jou tussen de woorden door communiceert.

5 Tips om razendsnel uitgenodigd te worden voor het sollicitatiegesprek

Er staan in dit artikel al 4 tips om razendsnel uitgenodigd te worden voor het sollicitatiegesprek. Als 5e tip adviseer ik je om een ijzersterke elevator pitch voor te bereiden. Weet je `t de meest gestelde vraag in het sollicitatiegesprek is? "Vertel eens wat over uzelf".

Dat is het uitgelezen moment om jezelf kort en krachtig te pitchen. Begin je pitch met een leuke anekdote, zodat je het niet als een talking head vertelt, maar uit je gevoel. Destilleer er 3 talenten uit, dan heb je meteen je social proof te pakken (tip 4: verwerk social proof in je CV). Meer weten? Mail me voor de 5e tip en klik op

👉   Bodo mail je me de opbouw van een perfecte elevator pitch, want ik wil ook die 95% succesgarantie die jij altijd belooft?   👈

Ik zie je mail graag verschijnen,
Bodo

Reacties
Categorieën