Page content

Hoe krijg ik meer Zelfvertrouwen? Casus Familieopstelling.

Hoe krijg ik meer Zelfvertrouwen? Op papier schrijft Sebas sterk, in gesprekken is hij zwakker. Hij wil dat sterker. Hij wil meer zelfvertrouwen.

Sebas is 20 jaar geleden begonnen als recruiter en heeft daarna functies gehad als P&O-er. Qua studie is hij begonnen met MAVO, momenteel volgt hij de Academische studie Managementwetenschappen.

Op schrijft wordt hij ervaren als krachtig en neemt geen blad voor de mond. In het echt ervaart men hem als minder sterk, soms zelfs als onzeker.

Hoe krijg ik meer Zelfvertrouwen?

Hoe krijg ik meer Zelfvertrouwen?

We besluiten te werken met een familieopstelling en bespreken wat we op gaan stellen. Het Verlangen is Zelfvertrouwen. De Blokkade is zwakte in de overtreffende vorm: Weg zijn. We stellen de volgende elementen op:

  1. Zelfvertrouwen
  2. Weg zijn
  3. Representant van Sebas.

Hoe krijg ik meer Zelfvertrouwen?

De elementen  en Weg zijn staan stevig in hun schoenen. De representant van Sebas maakt een zwakke indruk. Hij vindt het moeilijk om naar de beide elementen te kijken. Ik vraag ze hoe het met ze gaat.

  1. Zelfvertrouwen: ik voel me krachtig en sterk
  2. Weg zijn: ik voel me groot en sterk
  3. Sebas: ik voel me weggestopt.

Hoe krijg ik meer Zelfvertrouwen?

De elementen Zelfvertrouwen en Weg zijn staan stevig in hun schoenen. De representant van Sebas maakt een zwakke indruk. Hij vindt het moeilijk om naar de beide elementen te kijken. Ik vraag ze hoe het met ze gaat.

  1. Zelfvertrouwen: ik voel me krachtig en sterk
  2. Weg zijn: ik voel me groot en sterk
  3. Sebas: ik voel me weggestopt.

Verloop van de Opstelling

Ik vraag hen of ze willen bewegen. Ze wijken nauwelijks van hun plek. Waarneembaar is dat zowelZelfvertrouwen als Weg zijn in een vrouwelijke pose staan. Beiden kijken ze liefdevol naar Sebas.

Ik vraag Sebas of hij twee vrouwelijke opvoeders heeft gehad. Hij vertelt te zijn geadopteerd.

Ik vraag hem eerst tegenover het elementZelfvertrouwen te gaan staan. Dit is zijn adoptiemoeder. Er is een intensief oogcontact. Ik vraag hem te zeggen: “ik dank je voor alles wat je me gegeven hebt en voor alles wat je voor me gedaan hebt”. Ze antwoordt: “ik heb het met liefde gedaan”.

Daarna vraag ik Sebas om tegenover het element Weg zijn te staan. De natuurlijke moeder is in het leven van Sebas op de achtergrond geraakt. Ik vraag hem om te zeggen: “je hebt me het leven geschonken, daarvoor ben ik je erg dankbaar”. Ze begint te stralen. Haar warmte komt terug. Ook haar kracht komt terug. Haar zelfvertrouwen.

Beiden worden erg emotioneel, barsten in huilen uit en vallen elkaar in de armen.

Sebas zegt dat hij haar vergeten was. Zij zegt dat het weggeven van een kind het grootste offer is dat een moeder kan brengen, hoe noodzakelijk het ook is. Je komt uit mij voort zegt ze. Waar je ook gaat en staat, ik ben je moeder en ik ben in je ziel. Ik ben altijd bij je.

Hij gaat verder: “Vanaf nu maak ik contact met mijn wortels”. Ze blijven nog enige tijd tegenover elkaar staan om bij te tanken.

Implicaties van deze Familieopstelling

Voor adoptiekinderen is het belangrijk om contact te maken met de natuurlijke ouders, want dat zijn hun wortels.

Dan kan op zielsniveau de energie van de ouders en hun ouders doorstromen naar het kind. Dan kan het kind worden wie en wat het echt is. Zowel privé als op de arbeidsmarkt.

Kennismaken met Familie- en LoopbaanOpstellingen?

Wat zijn familieopstellingen? Wil je ontdekken wat de onderliggende patronen zijn in jouw privéleven en in je professionele leven? Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas in plaats van omgekeerd.

Voor meer info en om te kijken of er nog plek is klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Hoe krijg ik meer Zelfvertrouwen? Casus Familieopstelling.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.