Hoe krijg je met Hart en Ziel Keihard meer Resultaat in je Loopbaan?
Hoe krijg je Met Hart en Ziel Keihard meer Resultaat in je Loopbaan?

Hoe krijg je Met Hart en Ziel Keihard meer Resultaat in je Loopbaan?

Hoe krijg je Met Hart en Ziel Keihard meer Resultaat in je Loopbaan?

Pssst, even een vraag, hoe zielsgelukkig ben jij met jezelf en met je loopbaan?

Ben even een week op Sardinië in hotel Le Dune in Porto Pollo, wat een aanrader!

Toen we van het vliegveld naar dit hotel reden dacht ik: “mwoaaah, een beetje een dor landschap, ik weet niet of ik Sardinië leuk ga vinden.

Bij het inchecken zat de eigenaresse achter de receptie: “Aaaah mister Aaaagterof, We were expecting you, benvenuti in hotel le Dune, we prepared an extra large room for you ...” en dit alles zei ze met een warmte en een oprechte smile van oor tot oor… ik smolt.

Hoe krijg je Met Hart en Ziel Keihard meer Resultaat in je Loopbaan?

Met Hart en Ziel keihard meer Resultaat in je Loopbaan

Hoe krijg je Met Hart en Ziel Keihard meer Resultaat in je Loopbaan?

Luisa heet de eigenaresse van het hotel, Luisa is één en al warmte en hartelijkheid. Als het rustig is in het hotel, komt ze even een praatje maken en ze biedt je een gratis drankje aan dat vergezeld gaat met een schaterlach.

Haar man heet Pietro en is ook al even hartelijk. Wel 10 keer op een dag vraagt hij of alles naar wens is en je voelt dat een oprechte vraag is.

Hoe krijg je Met Hart en Ziel Keihard meer Resultaat in je Loopbaan?

`s-Ochtends aan de ontbijttafel maakt Pietro meteen een eerste rondje. Elke gast begroet hij met een stralende glimlach en hij raakt je fysiek even aan. Bij de ene klant brengt hij wat fruit, bij de andere klant een broodje.

Het diner … het diner is een feest en wat zijn de rode Sardijnse wijnen lekker!!! De pasta is echt al dente (wij koken pasta blijkbaar te lang), lekker met garnaaltjes, mosselen, inktvis, knoflook en peterselie, ja zo Proeft Passie met hoofdletter P!

Liefde gaat door de maag

Zo rond 23 uur zijn de meeste gasten weg. Luisa en Pietro zitten dan op het terras. Pietro loopt even een rondje en vraagt de paar gasten die er nog zijn of ze met hem een drankje komen drinken.

Een glaasje Mirto is super lekker en wordt geserveerd in een glaasje met een bodempje water dat uit de vriezer komt, maar een glaasje Limoncello is ook kippenvel lekker. Beste lezer, dít is gastvrijheid!

Met Hart, Ziel en Zaligheid

Als jij bij vrienden gaat eten, dan proef, dan voel je of het eten op tafel gekwakt wordt, of dat er met hart en ziel is gekookt.

Nou, ik kan u heugelijk mededelen dat hier echt met hart en ziel wordt gewerkt, gekookt en geserveerd en dat proef je!

Ziel en Resultaat

Beste lezer, ook al ben ik nu op Sardinië, ik kan je bijna horen denken: “pfff, wazig verhaal over ziel en zaligheid en zo, maar wat koop ik hier nou voor?

Nou kijk, de meeste hotels hier zijn al dicht of er zit geen kip meer in. De bezettingsgraad van dit hotel is … raad eens … 80%.

De 20 – 80 regel

Pakweg 80% van de sollicitanten solliciteert zielloos. Ze hebben geen idee wat hun missie is, hun levensopdracht of in welke banen hun bezieling zit.

Op welke baan je ook solliciteert, van putjesschepper tot piloot, je hebt veel concurrentie. Dé manier om er met kop en schouders bovenuit te steken is door werk te zoeken dat je met hart en ziel uitvoert.

3-D Solliciteren

CV met hart en zielJe kunt ééndimensionaal solliciteren, dus alleen vanuit ratio. Dat betekent even je CV oppimpen, even Googelen op de meest gestelde sollicitatievragen en bedenken wat je daarop kunt antwoorden.

Je kunt ook tweedinemsionaal solliciteren, dus vanuit hart en gevoel. De klepel van passie is dan al voorbij gekomen en je beseft dat enthousiasme aanstekelijk werkt.

De volgende stap is driedimensionaal solliciteren, dus met bezieling. Als je solliciteert vanuit hart en ziel, is de kans op trefzeker raak schieten tussen de 80% en 90%; keihard resultaat dus.

Resultaat van 3-D Loopbaanbegeleiding

Ha Bodo, de Loopbaan BoostCamp is nu een week geleden. Op verschillende vlakken ben ik aan de slag gegaan; angsten aangegaan, keuzes gemaakt, mensen durven vragen en bellen om bijvoorbeeld een bepaalde hulp, etc. Ik voel nu meer zelfvertrouwen en ervaar minder angst. Het leven is rustiger. Bijzonder om dit zo te ervaren, het gaat vanzelf.

Wat ik ook heb gedaan is solliciteren op een functie waar ik in eerste instantie onzeker van werd (dit kan ik vast niet..). Maar door hier deze week bewust mee om te gaan voelde ik mijn zelfvertrouwen groeien. Ik weet namelijk dat ik geknipt ben voor deze functie. Ik heb zelf een elevator pitch geschreven, mijn cv verbeterd en een ijzersterke sollicitatiebrief geschreven. Het is voor het eerst sinds jaren dat ik trots ben op wat er nu op papier staat, op wat ik kan en op wie ik ben. Dus, heel veel winst!

Ja met Kees hier (Kees is 63 jaar en belde me). Zoals je weet Bodo vind ik mijn baan wat saai geworden. Na de Personal Power Training ben ik gaan netwerken en tot mijn verbazing rolde er een sollicitatiegesprek uit. Ik besloot om gewoon mezelf te zijn, zeg maar meer relaxed dan anders. Dit resulteerde in een zeer geanimeerd gesprek, waarbij het duidelijk klikte van 2 kanten. Meteen aan het einde zei de senior HRM: “Ik ga je niet een paar dagen laten wachten, dit is een prettig gesprek en je hebt de expertise die we zoeken, dus je bent aangenomen.

Hoi Bodo, twee maanden geleden heb ik bij jou de Personal- en de Professional Power Training gevolgd. Wat je tijdens de trainingen vertelde vond ik wat ongeloofwaardig, maar het klopt echt. Heb ballast opgeruimd en voel me weer fris en fruitig. Ben meer in mijn charisma en persoonlijk leiderschap gekomen. Blijkbaar straal ik dat uit, want mijn nieuwe leidinggevende heeft mij gevonden op LinkedIn. Wat je op je site hebt staan over LinkedIn is dus erg behulpzaam geweest. De grootste verrassing is dat ik tóch weer een baan heb gevonden in de bouwsector. Hele hartelijke dank!

Wil jij met Hart en Ziel naar meer Resultaat in je Loopbaan?

Dan ben je bij LoopbaanRegisseur aan het juiste adres. Voor een loopbaan met meer hart, ziel, resultaat en plezier kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt één of twee trainingen volgen, maar ook een heel traject als je een andere baan zoekt. Met het TotaalTraject met BestemmingsGarantie begeleid ik je met hart en ziel totdat jij tegen me zegt: en nu zit ik precies op de juiste plek.

Met hartelijke loopbaangroeten,

Bodo Agterhof

Reactie plaatsen