Waar moet je op letten bij het vinden van het juiste loopbaanadvies?
Waar moet je op letten bij het vinden van het juiste loopbaanadvies?

Waar moet je op letten bij het vinden van het juiste loopbaanadvies?

Waar moet je op letten bij het vinden van het juiste loopbaanadvies?

Sta jij op het punt om loopbaanadvies te zoeken? Er zijn meer dan 10.000 loopbaancoaches, hoe vind je dan de juiste loopbaanadviseur die bij je past en waar let je op?

Je spendeert veel tijd op de werkvloer. Soms zie je je collega's meer dan je partner en kids. Het kiezen van de juiste persoon om je een stapje verder te helpen in je loopbaan is dan van cruciaal belang als je kijkt naar loopbaanadvies. Dit artikel gaat jou daarbij helpen.

Altijd op zoek naar de klik

Als je start aan de zoektocht naar geschikt loopbaanadvies, is het van groot belang om een klik te hebben met degene die jou loopbaanbegeleiding gaat aanbieden. Goed geholpen betekent niet automatisch dat wordt gedaan wat van jou verwacht wordt. In dat kader is het altijd van groot belang om inzichtelijk te krijgen of jij een klik met de persoon hebt die jou gaat helpen.

Sta jij op het punt om voor iemand te kiezen? Plan dan altijd vrijblijvend een oriëntatie gesprek aan en vraag hierin een plan van aanpak. Hierdoor weet je precies wat je te wachten staat en kun je direct kijken of je een klik met de persoon in kwestie hebt. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het advies om verder te kijken. Een goede klik is namelijk van essentieel belang als je kijkt naar loopbaanadvisering.

Coachen uit het boekje?

Snapt je loopbaanadviseur jou? En dan bedoel ik niet mentaal of uit een boekje. Wat heeft jouw loopbaancoach zelf meegemaakt? Hoe meer het leven van een coach van een leien dakje ging, hoe moeilijker hij of zij gevoelsmatig aan je kan relateren.

Met welke methodieken werkt de loopbaanadviseur? Alweer uit een boekje, dus met een werkboek of met een online programma, waarmee je feitelijk met een kluitje het riet in wordt gestuurd? Eventueel aangevuld met digitale testen?

Als je in bepaalde patronen vastzit, wordt het tijd om een beetje buiten de lijntjes te kleuren. Dan heb je ook een coach nodig die jou het goede voorbeeld geeft en dat ook doet. iemand die voor jou onvoorspelbaar is, een coach die de techniek 'confrontatief coachen' in de vingers heeft om je daar waar nodig lekker uit de tent te lokken.

Check de kwaliteitseisen

Oké, je hebt een klik met een adviseur die je de loopbaanbegeleiding gaat bieden die je wilt, maar let altijd op de kwaliteitseisen. Je wilt immers zorgen dat het loopbaanadvies die je krijgt je ook daadwerkelijk verder gaat helpen.

Om deze reden is het altijd goed om van tevoren te vragen naar succesverhalen. Voor de succesverhalen van LoopbaanRegisseur klik op What's the real deal? Succesverhalen? Het zijn er meer dan 60!

Hierdoor weet je zeker waar de adviseur in staat is en wat je te wachten staat. Vraag altijd naar het aantal jaren relevante ervaring. Heeft de betreffende adviseur geen ervaring? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een ander. Houdt altijd rekening met de checklist.

De belangrijkste punten uit de checklist

Check eerst even of het bureau nog wel bestaat. Daarnaast is het ook goed om jezelf af te vragen hoeveel kandidaten de loopbaanadviseur reeds succesvol heeft geholpen. Op basis hiervan kan je namelijk een goed oordeel vellen of de loopbaanadviseur ervaring heeft en jou dus ook daadwerkelijk verder kan helpen.

Daarnaast is het ook goed om de organisatie wat dieper onder de loep te nemen. Hierbij is het goed om te kijken of de organisatie bijvoorbeeld ook deel uitmaakt van een beroepsvereniging. Dit zegt natuurlijk niet altijd alles, maar het is van groot belang om een loopbaanadviseur te kiezen die daadwerkelijk ervaring en gecertificeerd is. Om deze reden kun je er ook voor kiezen om na te vragen welke opleidingen en/of certificaten de loopbaanadviseur heeft.

Op basis van deze checklist weet je zeker dat je met een loopbaanadviseur in zee gaat die je daadwerkelijker verder kan helpen met loopbaanadvies. Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan kun je altijd contact met mij opnemen. Ik geef je graag vrijblijvend advies bij het kiezen van de juiste loopbaanadviseur.

Wil je happy worden in je huidige of in je volgende baan?

Loopbaanadvies kan verschillende doelen hebben.
  1. Beter functioneren in je huidige baan. Soms zit het even tegen. Een collega of een leidinggevende waarmee het even wat minder klikt, langer ziek geweest of een andere reden waardoor het werk even niet zo gemakkelijk uit je vingers vloeit? Dan kan loopbaanadvies net even dat steuntje in de rug zijn om je loopbaan bij de huidige werkgever weer op de rit krijgt;
  2. Ander werk zoeken bij een andere organisatie. Als er gereorganiseerd wordt kun je gedwongen worden te vertrekken, maar je kunt er met een vaststellingsvergoeding ook zelf voor kiesen om te vertrekken. In dat geval begeleidt de loopbaanadviseur jou naar een andere, externe baan.

Ander werk zoeken met LoopbaanRegisseur?

heb jij niet meer zo'n klik met je huidige baan? Dan wordt het misschien tijd voor wat anders. Wij bieden je 95% zekerheid, dat het je ook daadwerkelijk gaat lukken om echt leuk, voldoening schenkend ander werk te vinden. Voor meer info klik op Ander werk. 

Dan ga je samen met een adviseur kijken naar wat jij leuk vindt, waar je goed in bent en hoe je die baan te pakken gaat krijgen.

95% Zekerheid in Nieuwegein en Heerenveen

Bij loopbaanRegisseur werken we met familie- en met Loopbaanopstellingen. Dat is een krachtige en specifieke techniek, waar je jarenlang plezier van hebt en waar we geweldige resultaten mee boeken. Kijk maar eventjes naar het filmpje van Mike.


Mike heeft enorm profijt gehad van loopbaancoaching. Wil jij ook met veel zelfvertrouwen in je loopbaan staan? Neem dan contact met ons op.

De koffie en thee zijn warm en gratis.
Bodo
Reactie plaatsen