Hoe werkt loopbaanadvies?
Hoe werkt loopbaanadvies?

Hoe werkt loopbaanadvies?

Hoe werkt loopbaanadvies?

Ben jij op zoek naar loopbaanadvies, maar weet je niet precies wat het inhoudt en wat het precies doet? Dan ben je nu aan het juiste adres.

We staan stil  bij het begrip loopbaanadvies en hoe het werkt. Over het algemeen hebben loopbaanadviseurs een persoonlijke aanpak die nogal per individu kan verschillen.

Na het lezen van dit artikel weet je van de globale opzet en kun je in hoofdlijnen de verwachtingen managen als het gaat om loopbaanadvies. Maar we gaan eerst uitlichten voor wie loopbaanadvies nou echt bedoeld is.

Voor wie is loopbaanadvies bestemd?

Als eerste is het goed om stil te staan voor wie het eigenlijk bestemd is. Loopbaanadvies is voornamelijk bedoeld voor personen die:
 • Het gevoel hebben dat ze vastlopen bij hun huidige baan;
 • Het idee hebben dat ze niet voldoende voldoening uit hun werkzaamheden krijgen;
 • Een andere branche leuker vinden en dus een carrièreswitch overwegen;
 • Het idee hebben dat de functie niet meer aansluit bij hun als persoon;
 • Inzicht willen krijgen waarom er energie uit hun loopbaankoers wegsijpelt
 • Die een heldere stip aan de horizon willen hebben
 • Die hun koers voor de komende 10 jaar shockproof willen hebben
 • Op zoek zijn naar een passende studie;
 • Al bezig zijn met bijscholen;
 • Kortom; als je meer uit je carrière wilt halen.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Omdat elke persoon anders is, verschilt elk loopbaantraject. Over het algemeen wordt gestart met het inventariseren van:
 1. In welke situatie zit je nu?
 2. Waarom zit je klem?
 3. Wat zou je willen?
 4. Wat is er nodig om daar te komen?
 5. Betaalt de werkgever en moet er gerapporteerd worden of betaal je het traject zelf?
Samen met de loopbaanadviseur bepaal je welke onderdelen er in het loopbaantraject opgenomen worden. Dat kunnen testen, gesprekken, online modules, webinars en trainingen zijn. Meestal is het een combinatie van deze ingrediënten.

Hoe lang duurt een loopbaantraject?

De duur van een loopbaantraject varieert van 3 tot 12 maanden. De algemene indicatie is als volgt:

3 Maanden
Soms heeft iemand gewoon even een zetje nodig, wordt het CV en LinkedIn-profiel geüpdatet en wordt geoefend met het voeren van sollicitatiegesprekken.

6 Maanden
Net als bij een cake liggen de ingrediënten op het aanrecht, ze moeten alleen nog even in de juiste verhouding gemengd worden, waarna de cake gebakken kan worden. De talenten worden in kaart gebracht, er wordt gekeken naar de match tussen de persoon en de loopbaankoers (welke baan, baas, branche, beloning passen het beste bij de persoon en diens bezieling), de loopbaankoers wordt geformuleerd, er wordt tijd en aandacht besteed aan het cv en LinkedIn-profiel, aan het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken en deze worden geoefend, zodat je de bal hard in het doel kunt schieten.

9 Maanden
Dezelfde gang van zaken als bij 6 maanden, alleen moeten de ingrediënten eerst gemaakt of aangeschaft worden. Dat kan, als je het werk niet meer wilt doen dat je gedaan hebt, maar je hebt nog geen idee welk ander werk je dan wilt gaan doen of welk werk echt bij je past, zodat je weer met passie je werk kunt uitoefenen.

12 Maanden
Idem als bij 9 maanden, alleen er is sprake van ziekmelding, zoals burn-out. De persoon moet eerst weer gezond worden en zichzelf op de rit krijgen. daarna idem als bij 9 maanden.

Wat is er anders bij een loopbaantraject van LoopbaanRegisseur?

De gang van zaken bij een loopbaantraject is qua route en snelheid te vergelijken met de bovenstaand. Alleen de inhoudelijke gesprekken en trainingen zijn behoorlijk anders.

We werken met familie- en met loopbaanopstellingen. Dat gaat over de psychologie van de ziel. Niet te verwarren met de psychologie van de persoonlijkheid, die een stuk oppervlakkiger is dan het werken met opstellingen.

We zien een loopbaan als het ware als een projectiescherm. Als jouw innerlijke patronen goed lopen en lekker op elkaar afgestemd zijn, loopt je loopbaan ook lekker. Maar als je loopbaan niet lekker loopt, dan zit er blijkbaar een kink in de kabel ergens in de binnenkant, dus in die bewuste en vooral in die onbewuste patronen.

Met familie- en loopbaanopstellingen krijg je helder zicht op welke patronen even niet lekker lopen, zodat je dat kunt corrigeren, waarna je veel makkelijker van A naar B gaat.

Wat levert het werken met opstellingen op?

het werken met familie- en loopbaanopstellingen levert bijzondere resultaten op. Cursisten plukken de vruchten in hun privé- en in hun professionele leven. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. Zeg maar één halen en twee betalen. 

De cursisten die we begeleiden, hoeven maar 3 X te solliciteren voor die echt knal super leuke baan. De sollicitatiegesprekken duren korter en lopen beter.

Het mooiste is, dat ze wel hun oren en ogen open moeten houden voor passend werk, maar als een afgerichte doldwaze stier op vacatures jagen is onnodig. Die baan komt gewoon op je pad. Dus geen push- maar pull strategie.

Werken met hart & ziel

De grap is, dat iedereen een ziel heeft, maar bijna niemand weet hoe deze werkt. Dat is de essentie van wat je leert bij LoopbaanRegisseur, zodat je weer werkt met hart een ziel.

De cursisten beoordelen het traject bij LoopbaanRegisseur met een 8, 9 of 10. Hun   nieuwe baan geven ze een dikke 9 of een 10. Kijk zelf maar eventjes op What's the real deal?

Soms komen we cursisten tegen, die de hoop eigenlijk al hebben opgegeven. Dan zien ze die filmpjes bij LoopbaanRegisseur, maar denken ze dat die ander dan een 'lucky basterd' is die bij hoge uitzondering een super mooie baan weet te scoren.

Dat ging ook zo bij Bob. Hij werd 58 jaar en was stomverbaasd, toen hij kon kiezen uit maar liefst 4 sollicitaties. Lees hier het verhaal van Bob. 

Wannabe a 'lucky bastard' too?

Juist door het werken met familie- en loopbaanopstellingen geven we jou 95% garantie, dat ook jij die mooie droombaan te pakken kunt krijgen.

Je kunt bij ons terecht voor een wat korter traject om de loopbaan-essentials weer op de rit te krijgen, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreid traject. Dan ga je zeg maar door de wasstraat en die stopt pas als jij je droombaan hebt gescoord.

Loopbaanadvies in Nieuwegein en in Heerenveen

We hebben een kantoor in Nieuwegein en in Heerenveen. heb jij een loopbaan die nu bij je wegloopt of zelfs wegrent, dan ben je hier aan het perfecte adres.

De koffie en thee zijn warm, dus je bent van harte welkom.
Bodo
Reactie plaatsen