Wat levert loopbaanadvies je op?
Loopbaanadvies in Utrecht (Nieuwegein) en Friesland (Heerenveen)

Wat levert loopbaanadvies op?

Wat levert loopbaanadvies je op?

Waar vind je het en is loopbaanbegeleiding gratis? Een goede, ervaren loopbaanprofessional stimuleert je, houdt je een spiegel voor en helpt je de knoop te ontwarren. Resultaat is dat je carrière de komende 10 jaar shockproof is.


Waarom loopbaanadvies als ik wel werk kan vinden?

Je gaat een relatie aan met het werk dat je doet, met je werkgever of met je opdrachtgever en met je collega's. Je kiest je partner en je close vrienden heel nauwkeurig. Of kies je zo van 'naaah doe mij die dan maar?'

Waar het in privé-relaties om gaat is om van contact naar verbinding te gaan, zodat je meer bent dan alleen een talking head. Er moet warmte en verbinding zijn. De verbinding die ik bedoel ontstaat niet van hoofd tot hoofd, maar met hart & ziel.

Zo is het ook met werk en met je collega's; het is de kunst om werk te doen, dat je echt bent. Dat werk kan alleen vanuit hart en ziel komen, omdat je alleen dan met bezieling aan het werk bent. Accepteer dus niet elke baan die zomaar voorbij komt, maar een baan die je met hart & ziel kunt uitoefenen.

Het werk dat je dan doet gaat je makkelijker af, je krijgt meer voor elkaar in minder tijd, de resultaten zijn beter, je hebt minder ziekteverzuim en de samenwerking verloopt ook prettiger.


Heb ik wel loopbaanadvies nodig?

Je hebt met name loopbaanadvies nodig, als je loopbaan in een dip zit. Meestal is dat niet tussen je twintigste en je dertigste jaar. In die fase kun je het leven en je loopbaan het beste zien als een lopend buffet: probeer van alles uit. Zo ontdek je hoe het leven werkt, hoe jij en anderen in elkaar steken en wat voor jou het beste werkt.

Met name bij outplacement, bij werk naar werk, bij ontslag en bij een burn-out is het aan te bevelen om professionele begeleiding in te schakelen van iemand die het klappen van de zweep kent.

Een loopbaanadviseur, een loopbaancoach, een loopbaanbegeleider of carrière specialist zijn verschillende woorden voor hetzelfde werk.

Met een loopbaanspecialist krijg je zicht op wie je bent, wat je kunt, wat je op dit moment doet, wat je zou kunnen doen, waar je plezier uit haalt en waar je kansen liggen.

Een loopbaanadviseur helpt je antwoord te geven op de vraag: "Wat ga je doen als je groot bent? Met andere woorden welk werk is echt helemaal jouw ding, want dat solliciteert het makkelijkste en levert het meeste plezier op.


Wanneer schakel je loopbaanadvies in?

Schakel loopbaanadvies in voordat het te laat is! Dus niet nadat je ontslagen bent of als je al in je burn-out zit, omdat je dan eerst de klap moet incasseren en moet bijkomen.

Dat betekent, dat je dan in je loopbaan eerst moet vertragen en dat scheelt je tijd en energie. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Het voordeel van vertraging is, dat je de tijd en gelegenheid neemt om pas op de plaats te maken.

Dat is de perfecte manier om verbinding met hart en ziel te maken, want dat lukt moeilijk als je in een voort denderende trein zit.


Wat is het prijskaartje bij loopbaanadvies?

Dat hangt af van wat je wilt, van hoe ervaren een loopbaanadviseur is en wat het je oplevert. Wel is het altijd maatwerk. Je kunt uitgaan van tussen € 60,- en € 120,- per uur.

Het is zeer de moeite waard om bij je werkgever te informeren of zijn willen bijdragen in de kosten voor loopbaanadvisering. Als je het handig speelt naar je baan en/of naar P&O, is een traject voor loopbaanbegeleiding zelfs gratis.


Wat is het resultaat van loopbaanadvies?

Als het goed is heeft de loopbaanadviseur je op het juiste pad gezet en ligt de bal als het ware voor het doel. Nu moet je nog raak schieten.

Als het goed is, weet je precies welk type werk of welke typen opdrachten bij je passen en vooral waarom dat zo is. Je loopbaanadviseur kan je ook helpen met het maken van een cv en motivatiebrief waarmee je niet afgewezen, maar juist uitgenodigd wordt.

Ook kan de coach je helpen met het digitaal netwerken via LinkedIn. je kunt samen sollicitatiegesprekken voorbereiden, zodat je niet vastloopt op moeilijke vragen, maar trefzeker antwoord geeft.

Het resultaat van goed loopbaanadvies is een lekker lopende loopbaan, waarmee je jaren vooruit kunt.


Hoe vind ik een goede loopbaanadviseur?

Een goede loopbaanadviseur herken je aan de reacties van de klanten. Zijn het zogenaamde anonieme reacties of staan klanten met voornaam en achternaam op de website van de loopbaanbegeleider?

Soms zijn klanten dermate tevreden, dat ze zelfs bereid zijn om een video testimonial te maken. Realiseer je dan, dat een klant niet zomaar bereid is om ene paar jaar voor deze loopbaancoach op YouTube en/of op we website te staan. Deze klant is dus echt super tevreden!


Loopbaanadvies in Friesland en in Utrecht

LoopbaanRegisseur is zo'n loopbaanadviseur met video testimonials. Klanten waarderen zijn loopbaanbegeleiding met een gemiddelde van 9,3. Bovendien geeft hij zelfs 95% succesgarantie!

Zijn aanpak is diepgaander, persoonlijker en effectiever dan gemiddeld. Met zijn begeleiding hoef je maar 3 keer te solliciteren voor die ene, echt super leuke baan.

Om zijn aanpak een keer mee te maken, organiseert hij regelmatig diverse masterclasses. 

Of je maakt een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. 


Hoge cijfers voor loopbaanadvies bij LoopbaanRegisseur?

LoopbaanRegisseur heeft meer dan 25 jaar professionele ervaring met het begeleiden van klanten bij loopbaanadvies, outplacement en re-integratie.

Zijn succespercentage lag altijd op 80%. De eigenaar -Bodo Agterhof- is op zoek gegaan waar het dan misgaat bij die 20%. Wat is de oorzaak als het niet lukt?

Hij ontdekte, dat de vitaliteit in de ziel maatgevend is voor het wel of niet vinden van passievol werk. Stel je hebt een slecht huwelijk, dan is het moeilijk om de batterij -men leze je ziel- s-nachts op te laden. in dat geval straal je tijdens het sollicitatiegesprek onbewust moeheid uit in plaats van energie. je snapt wel, dat een sollicitatie dan op niets uitloopt.


Werken met hart & ziel

De hoge cijfers voor loopbaanadvies hebben bij LoopbaanRegisseur te maken met de begeleiding, die zich richt op werken met hart en ziel. De technieken kunnen confronterend zijn, maar leveren super veel op.

Om zijn aanpak een keer mee te maken, organiseert hij regelmatig diverse masterclasses. 

Of je maakt een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Reactie plaatsen