Wat is loopbaanadvies waard?

Wat is loopbaanadvies waard?

Wat is loopbaanadvies waard?

Soms heb je loopbaanadvies nodig, omdat je loopbaan niet lekker loopt. Misschien rent je carrière wel gillend bij je weg en zit je met je loopbaan in een karretje van de achtbaan recht naar beneden?

Als je loopbaan niet lekker loopt, merk je dat meteen als je wakker wordt. Het liefste draai je je dan nog even om, zo van nu nog even niet. Dan wil je. nog even niet douchen en laat je de gordijnen liever nog even dicht.


What if your career just sucks?

Organisaties veranderen snel en eerst had je een dikke, vette klik met je de tent, met de baan en met je collega's. But things can change.

Er komt een nieuwe directie, de tent wordt overgenomen, een nieuwe baas die jou niet pruimt, de tent verhuist, er kan van alles gebeuren. En ineens slaat de balans negatief uit.

Het werk, je collega's, je leidinggevende, de organisatiecultuur of alles bij elkaar kost je dan meer, dan dat het je emotioneel oplevert.

Het werk dat je echt super graag doet, dat doe je met hart en ziel. je ziel maakt er als het ware een vreugdesprongetje bij.

Wat is je loopbaan financieel waard?

Stel dat je zo’n 40 jaar fulltime werkt en € 2.000 netto per maand verdient, dan is jouw loopbaan in totaal zo’n € 800.000,- waard. Voor een werkgever mag je dit bedrag incl. vakantiegeld, alle premies en sociale lasten vermenigvuldigen met 2, waardoor het werkgeversbedrag uitkomt op € 1.600.000,-.

De waarde van je loopbaan is dus afgerond maar liefst zo'n anderhalf miljoen Euri!


Wat is je loopbaan emotioneel waard?

Als je werk doet dat je meer kost dan oplevert, sta je al moe op, omdat je de reservebatterij niet lekker hebt kunnen opladen. Vaak krijg je al een baksteen in je maag, als je in de auto stapt op weg naar je werk.

Daarna sleep je jezelf door de dag heen en je komt leeg en uitgeput thuis. Dan hoop je, dat je partner en je kids je even met rust laten en niet meteen bespringen.

Hoe zou het zijn om gewoon mooie, inspirerende verhalen te vertellen, die tussen de regels door communiceren, dat je gewoon lekker trots op jezelf bent?

Als je loopbaan hapert, betaal je daar een emotionele prijs voor en jij en je kids betalen mee aan die prijs. Is het je dat waard?


Werken met hart en ziel

Soms zie je een stralende plantsoenschoffelaar. Als je in je werk net zo blij kunt zijn als hij, zou je haast in de verleiding komen om te solliciteren op een baan in de groenvoorziening.

Er zijn ook magazijnmedewerkers die stralend over hun werk vertellen en er zijn ook leidinggevenden die The X-factor hebben. Ze zijn overal. Het is dus aan jou om uit te vinden bij welk werk jij gaat stralen.


Marja haar loopbaan was off track

Marja was goed van het padje af. Eerlijk gezegd was ze alles kwijt. Haar baan, haar loopbaan en ook haar loopbaankoers. Ze wist gewoon echt niet meer waar ze het moest zoeken. En omdat ze zelfs boven de vijftig is, dacht ze dat echt helemaal niemand op haar zit te wachten.


"Komt het wel goed met me" vroeg ze me in het intakegesprek. Dat wist ik voor 100% zeker!

Ze had werkelijk waar een droombaan bij een droom van een organisatie. Maar ook daar werd gereorganiseerd. Marja is een vakvrouw en een specialist. Ze aanvaardde een pittige leidinggevende baan om erachter te komen, dat ze gewoon niet uit managers hout gesneden is.

Ze gooide het roer om en besloot alleen nog werk te doen dat ze echt helemaal super leuk is. Met mijn succesgarantie van 95% is dat geen probleem.


Pak de regie in je loopbaan en in je loopbaankoers

De cursisten die ik begeleid, weten precies hoe getalenteerd ze zijn. Sterker nog, ze hebben hun talenten goed op een rijtje.

Ze hebben maar 3 sollicitaties nodig, omdat ze hun basis goed op orde: hun talenten en hun loopbaankoers.

Ze weten, wat hun talenten zijn en sterker nog, ze kennen hun gaven. Ze weten ook welke gave hen uniek maakt en hoe ze er hun brood mee kunnen verdienen.

Dat is de basis voor een loopbaankoers die vanzelf lekker loopt.


Welke loopbaankoers past bij je?

Veel loopbaankoersen komen uit testjes. Of je hebt ze geknipt en geplakt uit vacatureteksten. Als jij dat ook doet, is jouw koers nep.

De loopbaankoers die jij echt bent komt niet uit een appje, maar recht uit je ziel. De vraag is dus: "Wat ga je doen als je groot bent?"


Masterclass 'Welke loopbaankoers ben jij in Nieuwegein bij Utrecht'

ik organiseer elke maand een masterclass in Nieuwegein bij Utrecht. Wellicht binnenkort ook de masterclass 'Welke loopbaankoers ben jij?'

Voor meer info klik op Welke masterclasses zijn er binnenkort?


Fastlane naar een loopbaan die lekker loopt

Er is ook een fastlane naar een loopbaan die lekker loopt. Dat is de sneltrein naar een loopbaan die gaat als een trein.

Het is de shortcut naar een baan die je met meer plezier doet, waarbij je niet meer chagrijnig thuiskomt met de vraag hoe lang je deze ellende nog volhoudt?

Wil je in je loopbaan geen droeftoeter meer zijn en wil je juist het confettikanon afschieten?

Klik op Fastlane naar een lekker lopende loopbaan

Cheers,

Bodo

Reactie plaatsen