Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht)
Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht)

Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht)

Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht)

Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) heeft als doel het verbeteren van jouw loopbaan.
Je zoekt advies over je loopbaan, omdat er meer inzit, je weet alleen even niet hoe dat eruit te halen.

Maar wat is loopbaanadvies eigenlijk en wat komt erbij kijken?
Wat is het niet en wanneer mislukt loopbaanadvies?
Wat maakt loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) zo bijzonder?

Hoe komt het, dat de cursisten loopbaanadvies bij Loopbaanregisseur beoordelen met een 9,3? En geeft LoopbaanRegisseur ook 95% succesgarantie bij loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht)?

Wat is loopbaanadvies eigenlijk?

Loopbaanadvies richt zich op het verbeteren van je loopbaan. Het is een vorm van begeleiding, waarbij je met een coach de werksituatie bespreekt en analyseert en veel meer uit je loopbaan haalt. Er kunnen coachingsgesprekken en groepstrainingen ingezet worden, aangevuld met online e-learning.

Zo ontdek jij jouw wensen, mogelijkheden en talenten die belangrijk zijn voor de rest van jouw carrière. Op zijn minst is je loopbaan voor de komende 10 jaar shockproof.

Hoe lang duurt loopbaanadvies?

Als je helder wilt krijgen, wat je loopbaankoers voor de komende 10 jaar is, zul je je kwaliteiten en je talenten op een rijtje moeten krijgen.

Aan de hand van je opleiding en werkervaring wordt uitgespit wat je precies kunt, waar je goed in bent en waarin je je passie kwijt kunt. En er wordt gekeken naar wat jij zelf het allerliefste zou willen doen, Misschien is het nu juist de tijd om nog een droom na te jagen.

In loopbaantermen vertaald hebben we het dan over de klassieke vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Daarvoor mag je 3 maanden uittrekken.

Soms is de werknemer in een netelige ontslagkwestie verwikkeld. Ik heb ook wel meegemaakt, dat een werknemer na 25 jaar trouwe dienst door een nieuwe leidinggevende verbaal compleet werd afgetuigd. Da's natuurlijk amper te verteren, net zoals een sudderend onderhuids conflict met collega.

Soms is er sprake van een burn-out, een ziekte of speelt er een privé kwestie op de achtergrond, zoals een echtscheiding of het overlijden van één van de ouders.

In al deze gevallen mag er eerst tijd en begeleiding ingeruimd worden voor verwerking van de ziekte, de burn-out en/of voor dat wat er op de achtergrond zo'n grote rol speelt en veel op de voorgrond beïnvloedt. In deze gevallen duurt de begeleiding 3 tot 6 maanden langer.

Wat is geen loopbaanadvies?

Outplacement en loopbaanadvies worden nog wel eens door elkaar gehaald. De overeenkomst is dat zowel met loopbaanadvies als met outplacement je loopbaan enorm op kan knappen.

Bij loopbaanadvies is het de bedoeling dat je arbeidscontract intact blijft en dat de bugs uit jou, uit de situatie waar je in zit of uit je loopbaan worden gehaald, zodat je lekkerder functioneert. Een loopbaanadviestraject duurt meestal tussen 3 en 6 maanden.

Bij outplacement is het de bedoeling dat je arbeidscontract wordt beëindigd en dat je wordt begeleid naar je volgende baan. Een outplacementtraject duurt langer; tussen 6 en 12 maanden.

Uniek aan loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) bij LoopbaanRegisseur

LoopbaanRegisseur heeft in Heerenveen (Friesland) al 17,5 jaar ervaring met loopbaanadvies. De eigenaar -Bodo Agterhof- heeft zelfs meer dan 25 jaar en mag met recht een zwaargewicht loopbaanprofessional genoemd worden.

We hebben er vele jaren over gedaan om het prachtige succesgarantie van 95% te bereiken.

We hanteren bij loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) dezelfde aanpak als in Heerenveen (Friesland). En dat is dezelfde aanpak, die ons in Friesland zo succesvol heeft gemaakt.

Wij zetten samen alles op alles om jouw traject te laten slagen. Daarom begeleiden we je standaard Net zo lang als nodig is, om antwoord te krijgen op alle vragen die je aan het begin van het traject had. Een maandje extra daar doen wij niet moeilijk over. Begin je te snappen, waarom onze cursisten zo enthousiast zijn over onze aanpak?

Wanneer mislukt het?

Je werkgever kan een loopbaanadviseur inhuren, omdat er een onwenselijke situatie aan het ontstaan is tussen jou en je werkgever. In het verleden heb ik soms gezien, dat beide partijen een geheime agenda erop na kunnen houden.

In dat geval zal loopbaanadvies eerst een beetje verlichting kunnen geven, maar op enig moment wordt de patstelling sterker, waardoor je allebei nog verder van huis bent.

Wanneer loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht)?

Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) is effectief als je in je loopbaan vastloopt, als je niet weet welk werk bij je past, als je al werkervaring hemt maar je loopt rond met de vraag "Wat ga ik doen als ik groot ben?"

Als je al een poos solliciteert en er maar niet in slaagt een leuke baan te vinden is het een goed idee om een loopbaanadviseur in te huren. Het is net als met een auto. Met de handleiding erbij kun je de meeste mankementen wel verhelpen, maar met een expert erbij gaat het een stuk sneller en snap je at er aan de hand is, zodat het niet nog een keertje gebeurt.

Talent is wat je bent

Bij loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) wordt veel tijd en aandacht besteed aan het in kaart brengen van je talenten. We zijn met name benieuwd naar je verborgen talenten, zodat er er een nieuw veld aan mogelijkheden open gaat. 

Elke mens heeft talenten. Je kunt ze ontdekken met een psychologische test. Sommige testen zijn zelfs gratis. Maar de beste manier om je talenten te ontdekken is in een groepstraining. Je herkent makkelijke talenten bij een ander, dus die ander herkent ook makkelijk talenten bij jou. Ik heb gemerkt dat de talenten die anderen noemen veel specifieker en unieker zijn dan de talenten die uit een test komen. 

Wat ik ook heb ontdekt is, dat je sommige talenten van je vader en sommige talenten van je moeder hebt. Maar je hebt ook een aantal talenten die tot geen van beiden zijn te herleiden. Elk mens heeft ook een unieke en grote gave, die niet tot één van de ouders is te herleiden. Dat is de gave die jou uniek maakt. Het is je geschenk aan de mensheid, waarmee je de ander en jezelf gelukkig maakt.

Testen, gesprekken, groepstrainingen en workshops

Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) vindt vaak plaats op individuele basis, maar er zijn ook testen, groepstrainingen en allerlei workshops.

Loopbaancoaches werken met allerlei verschillende gesprekstechnieken en oefeningen. Er zijn grofweg 2 soorten instrumenten: de wat meer vrouwelijke en de wat meer mannelijke instrumenten.

Bij de meer vrouwelijke vormen ligt het accent op harmonie en samen. Bij de meer mannelijke vormen wordt meer geconfronteerd. Je wordt dan meer aan het wankelen gebracht, zodat je steviger op je eigen benen gaat staan. Vaak super effectief, maar je moet wel tegen een stootje kunnen.

Het kan natuurlijk ook zijn, dat je erop uit beng om confrontatief gecoacht te worden, gewoon omdat dat super veel oplevert. Mijn cursisten zijn niet voor niets zo super enthousiast.

Je loopbaan op het filmdoek

Wat eigenlijk een loopbaan? Probeer je voordat je verder leest eerst zelf een definitie te formuleren? Kijk je ook even op Google? Wat je daar leest is iets met de achtereenvolgende banen die je hebt.

Zelf heb ik een voorkeur voor lekker eenvoudige jip- en janneketaal. Komt ie ok?

Hiervoor had je een baan, nu heb je een baan en straks heb je een volgende baan. Dat bij elkaar opgeteld is je loopbaan. Veel mensen die bij me aankloppen, zoeken de rode draad in hun loopbaan. Bovendien hapert hun loopbaan.

Wat mij betreft is je loopbaan het projectiescherm van je innerlijke patronen. Als je loopbaan hapert, haperen er enkele patronen aan de binnenkant. Om die te fixen: that's my core business.

Familie- en loopbaanopstellingen

Technieken als familie- en loopbaanopstellingen kunnen pittig zijn, maar ik ken geen enkele techniek waarbij je zo enorm doeltreffend en op een rake manier tot de kern komt.

Elke ziel heeft een eigen plattegrond. Net als je talenten krijg je een deel van je innerlijke routekaart mee van je moeder, een deel van je vader en een deel is voltrekt uniek en hoort alleen bij jou.

In het gezin waar je opgroeit, leer je telkens een bepaalde route op je innerlijke plattegrond te lopen. Als je inziet wat jouw innerlijke plattegrond is en welke routes je telkens loopt, ga je beseffen welke routes handig zijn en welke niet, wanneer je juist wel of niet een goede shortcut pakt en of er handigere routes zijn.

Op deze manier kun je telkens handigere routes kiezen, zodat je sneller en makkelijker in je leven en in je beroepsleven van A naar B gaat. Je wordt er innerlijk koersvast van en dat merkt je (volgende) werkgever meteen. Je kunt eerder en met meer gemak obstakels en weerstand omzeilen en het levert zo veel meer op!

Werken met hart en ziel?

De grap is, dat iedereen een ziel heeft, allen bijna niemand weet hoe ziel en bezieling werken.

De meeste mensen willen een baan met hart en ziel uitoefenen.

Hoe wil je dat bereiken, als je je niet eerst verdiept in hoe je ziel in elkaar steekt?

De technieken waar ik mee werk, richten zich op de diepere, onbewuste lagen in je ziel. Daar zit je grootste en je krachtigste potentie. Daar zitten ook je obstakels. Als we samen wat van die obstakels verwijderen (allemaal is wel heel erg optimistisch), komt die potentie in jou vanzelf vrij en gaat energie weer volop stromen.

Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) een 9,3

Dit is exact de reden, dat mijn cursisten mijn trainingen met gemiddeld een 9,3 beoordelen. Ze zijn zo tevreden, dat ze graag een video-testimonial met me en voor me opnemen. Dat doen ze niet, als ze tevreden zouden zijn met een zesje of met een zeventje. Je wilt alleen een paar jaar op YouTube en op een website staan als je echt knallend super tevreden bent toch?

En het werken met deze technieken zorgt ervoor,  dat 95% van alle trajecten bij LoopbaanRegisseur succesvol afgesloten worden. That's where the magic meets results.

Het resultaat is een loopbaankoers, die voor de komende 10 jaar helder en shockproof is.

Kun je zelf het initiatief voor loopbaanadvies nemen?

Meestal neemt een werkgever het initiatief voor loopbaanadvies, maar jazeker, ook jij als werknemer kunt het initiatief nemen. Niemand schiet ermee op als je je al een poos amper staande houdt, toch nog door je hoeven zakt en je ziek moet melden.

Een werkgever kan aan zijn water voelen, dat er wat aan de hand is met je en er behoorlijk tegenop zien om met jou het gesprek te openen over loopbaanadvies. Daarom draaien ze er soms  maanden lang omheen.

Als jij dan het initiatief neemt, kunnen ze daarom verrassend positief reageren, omdat je ze verlost van 'een pain in the je weet wel waar' dossier ofwel van een 'hoofdpijndossier'.

Professioneel verder kijken dan je neus lang is

Als je kiest voor loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht), krijg je meer antwoorden en je wordt tegelijkertijd koersvast en wendbaar in je loopbaan. Daarom is het handig om verder te kijken dan je neus lang is.


Centraal staat de vraag waarom welke koers het beste bij je past. Wil je deze 2 vragen beantwoorden, zul je eerst de volgende loopbaanvragen moeten beantwoorden:
  1. wie ben je, 
  2. wat kun je, 
  3. wat doe je nu, 
  4. wat zou je kunnen doen, 
  5. waar haal je plezier uit,
  6. welke baan zou je met hart en ziel uitoefenen,
  7. hoe ga je dat voor elkaar krijgen?
Met andere woorden; wat wil je nou eigenlijk precies of wat ga je doen als je groot bent?

Loopbaanadvies is op verschillende momenten in je loopbaan de moeite waard. Je kunt prima voor loopbaanadvies kiezen als je net met succes een studie hebt afgerond.

Je kunt ook kiezen voor loopbaanadvies als je best een leuke baan hebt, maar toch wilt onderzoeken wat andere mogelijkheden kunnen zijn. En uiteraard als je een frisse emmer water over de stoep van je loopbaan wilt.

Je solliciteert, maar je vindt geen nieuwe baan

Ook als je een carrièreswitch overweegt, kan het inschakelen van een professional die je loopbaanadvies kan geven zeer lucratief zijn.

Wat ook veel voorkomt is dat je al een tijdje solliciteert, maar dat het niet lukt om een nieuwe baan te vinden. De coach zal je een spiegel voorhouden en je vooruithelpen, zodat je de bal die immers al voor het doel ligt gewoon keihard met een welgemikte schop het doel in ramt.

Loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht) met bezieling

LoopbaanRegisseur heeft 17,5 jaar ervaring met loopbaanadvies; het succespercentage is 95%.
Iedereen heeft een ziel, maar weinigen weten hoe de ziel werkt.

Toch zoeken de meeste mensen een baan met hart en ziel.
Daarom is het handig op zoek te gaan naar je bezieling.
Da's onze core business en daarom van die hoge cijfers..

Interesse in loopbaanadvies in Nieuwegein (Utrecht)?

De koffie en thee zijn warm en parkeren is gratis.
Je bent van harte welkom!
Klik op Afspraak maken.
Reactie plaatsen