Loopbaanadvies in Heerenveen (Friesland)
Loopbaanadvies in Heerenveen (Friesland)

Loopbaanadvies in Heerenveen (Friesland)

Loopbaanadvies in Heerenveen (Friesland)

Loopbaanadvies in Heerenveen (Friesland) helpt je je loopbaan weer op de rit te krijgen als je baan bij je wegloopt. Wat zeg ik? Soms rènt je loopbaan zelfs bij je weg!

Soms weet en voel je gewoon, dat er meer inzit. De kunst is om te ontdekken wat de deksel erop houdt, zodat je deze op een gepaste manier eraf kunt halen. Dan blijft jouw potentieel niet onbenut maar wordt er wat mee gedaan, waar je zelf de meeste vruchten van plukt,

Je komt dan niet meer chagrijnig en uitgeblust thuis, maar je hebt nog energie over. Je hoeft niet meer bij elkaar geveegd en opgelapt te worden, maar je inspireert juist anderen. En meestal is dat ook nog eens verdienstelijk voor je portemonnaie.

Wat houdt het in?

Bij loopbaanadvies in Heerenveen (Friesland) onderzoek je samen met je loopbaancoach waar er en kink in de loopbaankabel zit, hoe en wanneer die erin is gekomen en hoe je die er weer uit kunt halen. 

Er kunnen testen ingezet worden, coachingsgesprekken en groepstrainingen, huiswerkopdrachten en online e-learning.

Sommige trajecten zijn mee on line met een coach op afstand. Bij andere trajecten krijg je meer live gesprekken en trainingen. Het is de moeite waard om te onderzoeken of jouw coach tijdens het traject ook per mail, telefonisch en met whatsapp bereikbaar is.

Soms is dat niet bij de prijs inbegrepen en soms wel. Sommige loopbaanprofessionals zijn ervaren en gemotiveerd en kun je bij nood ook buiten kantooruren benaderen.

Het doel is, dat jij jouw wensen, mogelijkheden en kwaliteiten ontdekt die belangrijk zijn voor de rest van jouw carrière. Op zijn minst is je loopbaan voor de komende 10 jaar shockproof.

Liever geen loopbaanadvies in Heerenveen (Friesland)

Soms is loopbaanadvies juist niet handig is, zoals bij verborgen agenda's. Dit kan het geval zijn bij zoals werkgever als werknemer. Als een werkgever de werknemer niet ziet zitten, vindt de werkgever het prettig als het loopbaantraject gestart wordt met psychologische testen en een assessment. 

. Je werkgever kan een loopbaanadviseur inhuren, omdat er een onwenselijke situatie aan het ontstaan is tussen jou en je werkgever. In het verleden heb ik soms gezien, dat beide partijen een geheime agenda erop na kunnen houden.

In dat geval zal loopbaanadvies eerst een beetje verlichting kunnen geven, maar op enig moment wordt de patstelling sterker, waardoor je allebei nog verder van huis bent.


Mannelijke en vrouwelijke manier van trainen en coachen

Er zijn in Nederland wel 15.000 loopbaancoaches. Da's pakweg 1.000 per provincie. Sommige coaches werken vanuit huis en parttime. Er zijn ook coaches die fulltime werken en er speciale bedrijfsruimte voor huren, kijk, da's serious business!

Er worden heel verschillende coachingstechnieken gebruikt, zoals motiverende coaching, NLP, oplossingsgericht coachen, mindfullness, transactionele analyse, familie- en loopbaanopstellingen.

Een invalshoek waarvan je waarschijnlijk minder gehoord hebt is coaching op een meer mannelijke of vrouwelijke manier. De vrouwelijke manier is meer gericht op samen, harmonie en nieuwe inzichten. Doel is te groeien door sterker te maken wat al sterk is en het zwakke te verminderen.

De mannelijke manier kan meer hoekig zijn en confronterend. Doel is om je juist uit evenwicht te brengen, zodat je gaat wankelen als aanzet om echt op jouw eigen benen en op je eigen krachten te vertrouwen, ook in mogelijk turbulente tijden. Juist door het ervaren en aankijken van je fuck-ups ga je het de volgende keer anders aanpakken.

Wanneer loopbaanadvies?

Je kunt loopbaanadvies overwegen als je in je loopbaan vastloopt en je weet niet goed welk werk bij je past, als je plannen hebt voor een carrièreswitch, als je al een poos solliciteert en er niet in slaagt een leuke baan te vinden of als je net afgestudeerd bent en niet weet wat je volgende stap zou moeten zijn.

Uiteindelijk moet je zelf de antwoorden vinden, maar de coach helpt je om die antwoorden ook echt boven tafel te krijgen, zodat je loopbaan je minder frustrerende energie kost en veel meer positieve energie geeft.

Individuele gesprekken, groepstrainingen en workshops

Loopbaanadvies vindt vaak op individuele basis plaats, maar je kunt ook groepstrainingen, workshops en allerlei testen afleggen.

Technieken als confrontatief coachen, familie- en loopbaanopstellingen kunnen pittig zijn, maar leveren extreem veel op. Je krijgt eye-openers,  beter inzicht in wat jouw kwaliteiten zijn, welke ambities je nog hebt en wat precies jouw drijfveren zijn. Daaruit kun je zeker conclusies trekken.

Zit jij nog wel op de juiste plek of wil je nu toch echt een nieuwe werkgever gaan zoeken? Al deze inzichten helpen je nadrukkelijk bij het nemen van beslissingen en bij het maken van een volgende stap.

Bij goede loopbaanbegeleiding is je loopbaankoers voor de komende 10 jaar helder en shockproof.

Aandacht voor je inzetbaarheid

Het is een trend, dat steeds meer werkgevers het belang van loopbaanadvies erkennen en bereid zijn om hier voor hun werknemers in te investeren. Op die manier weten ze dat ze gemotiveerde medewerkers aan het werk hebben.

Niemand heeft er iets aan, als je eigenlijk toe zit te werken naar frustraties, conflicten op het werk, overspannenheid of een burn-out. Bovendien is het belangrijk aandacht te blijven geven aan je eigen inzetbaarheid. Op die manier blijf je interessant voor werkgevers.

Dit kan je eigen werkgever zijn, maar we kunnen amper een jaar vooruit kijken, dus je toekomst kan zomaar elders liggen. Bovendien kan een loopbaan wel 30 tot 40 jaar duren en soms heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig.

Leer jezelf beter kennen

In de regel bestaat loopbaanadvies uit gesprekken die je voert met een specialist op het gebied van loopbanen. Door die gesprekken merk jij dat jij jezelf veel beter leert kennen en ontdek je waar precies jouw grenzen & beperkingen liggen en je mogelijkheden & kansen.

De professional kan je eveneens bijstaan met de problemen waar je tegenaan loopt en hulp bieden bij het   solliciteren naar een nieuwe functie bij een andere werkgever. Als het je op gebied van werk steeds net niet lukt, kun je altijd bij de coach terecht.

Daar waar je in je eentje telkens in dezelfde cirkeltjes ronddraait, kun je nu samen met je coach gewoon raak schieten.

Aanpassingen in je huidige werkomgeving

Het is goed om op een rijtje te hebben wat de coach bij loopbaanadvies dan precies doet. In eerste instantie is dat vooral met jou in gesprek gaan. Het onderwerp kan de zoektocht naar een nieuwe baan zijn of aanpassingen binnen je huidige werkgebied.

Daarbij kiest de professional graag voor een resultaatgerichte aanpak. Dat wil zeggen dat er altijd een concreet en helder plan moet liggen om de doelstellingen ook echt handen en voeten te geven.

De coach gaat steeds uit van jouw kwaliteiten in het streven om alles uit jouw potentieel te halen.

Doel is dat jij je loopbaan actief vormgeeft

Uiteindelijk is het de bedoeling van loopbaanadvies om je eigen loopbaan actief vorm te geven. Dit kan onder meer door het voeren van zogenaamde reflectieopdrachten. Deze gesprekken moeten leiden tot een goed zelfinzicht. Er ken ook gewerkt worden met testen, loopbaanankers en competenties.

Soms wordt confrontatieve coaching ingezet om je te laten ervaren welke doodlopende straten je inloopt. Dit kan -het woordje zegt het al- pittig zijn, maar bij de goede coach heb je ook regelmatig de slappe lach.

Bijzonder is de inzet van familie- en loopbaanopstellingen. Dat gaat over de psychologie van de ziel in plaats van de psychologie van de persoonlijkheid.

De grap is, dat iedereen een ziel heeft, maar bijna niemand weet hoe de ziel werkt. Dat kun je leren met familie- en met loopbaanopstellingen, zodat je een baan vindt met hart en ziel die je veel voldoening schenkt.

Loopbaanadvies is niet rustig achterover leunen, maar een kwestie van analyseren, trainen en heel veel leren. Tijdens de coachingsgesprekken komen eventuele blokkades aan de orde en hoe je een vrije passage creëert.

Loopbaanadvies eindigt met kraakhelder rapport

Andere elementen bij loopbaanadvies kunnen het maken van een zoekprofiel en arbeidsmarktbenadering zijn, het maken van een cv, het volgen van netwerktrainingen, verdieping in social media en het op de juiste wijze voeren van een sollicitatiegesprek.

Uiteindelijk draait het erom dat jij tijdens een traject als loopbaanadvies uitvindt waar jouw kracht ligt, wat jouw loopbaankoers voor de komende 10 jaar is en welke banen, branches, bazen en beloningen het beste bij jou passen.

De coach zal geen kant en klare antwoorden hebben, want die staan in Google en de loopbaan-FEBO bestaat niet. De antwoorden zitten in jouzelf. Het is aan de coach om de antwoorden naar boven te halen. Daarvoor heeft de coach allerlei gesprekstechnieken, werkvormen en huiswerkopdrachten ter beschikking.

Aan het einde van het traject krijg je een rapportage van de coach. Dat rapport moet je belangrijke inzichten geven en antwoorden op de vragen die jij over je loopbaan had.

Verder kijken dan je neus lang is

Je krijgt echt meer antwoorden als je kiest voor loopbaanadvies en je wordt wendbaarder in je loopbaan. Daarom is het handig om verder te kijken dan je neus lang is.

Centraal staat de vraag welke job het beste bij je past. Wil je die vraag beantwoorden zul je eerst de klassieke loopbaanvragen moeten beantwoorden:
  1. wie ben je,
  2. wat kun je,
  3. wat doe je nu,
  4. wat zou je kunnen doen,
  5. waar haal je plezier uit,
  6. welke baan zou je met hart en ziel uitoefenen,
  7. waar liggen jouw kansen?
Met andere woorden; wat wil je nou eigenlijk precies of wat ga je doen als je groot bent?

Loopbaanadvies kan interessant zijn op verschillende momenten in je loopbaan. Je kunt prima voor loopbaanadvies kiezen als je net met succes een studie hebt afgerond, maar ook als er sprake is van outplacement na ontslag. Je kunt ook kiezen voor loopbaanadvies als je best een leuke baan hebt, maar toch wilt onderzoeken wat andere mogelijkheden kunnen zijn.

Je solliciteert, maar je vindt maar geen nieuwe baan

Ook als je een carrièreswitch overweegt, kan het inschakelen van een professional die je loopbaanadvies kan geven zeer interessant zijn.

Wat ook veel voorkomt is dat je al een tijdje solliciteert, maar dat het niet lukt om een nieuwe baan te vinden. De coach zal je een spiegel voorhouden.

Daarnaast kan het net dat laatste zetje in de juiste richting zijn en dat kan je de rest van je leven helpen.

Loopbaanadvies met bezieling

LoopbaanRegisseur heeft 17,5 jaar ervaring met loopbaanadvies; het succespercentage is 95%.
Iedereen heeft een ziel, maar weinigen weten hoe de ziel werkt.

Toch zoeken de meeste mensen een baan met hart en ziel.
Daarom is het handig op zoek te gaan naar je bezieling.
Da's onze core business en daarom van die hoge cijfers..

Loopbaanadvies in Utrecht en Friesland

Woon jij in Utrecht of in Friesland? Dan ben je hier precies aan het juiste adres voor loopbaanadvies, dat slaagt met 95% zekerheid.

Wij begeleiden je tot en mét optimaal functioneren in je huidige of in je volgende baan. De cursisten waarderen onze dienstverlening met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10.

Heb je interesse loopbaanadvies in Nieuwegein of Heerenveen?

De koffie en thee zijn warm en parkeren is gratis.
Je bent van harte welkom!
Klik op Afspraak maken.

Reactie plaatsen