Waarom loopbaanopstellingen?
Waarom loopbaanopstellingen?

Waarom loopbaanopstellingen?

Waarom Loopbaanopstellingen?

 In het verlengde van familieopstellingen worden tegenwoordig bij problemen rondom het werk loopbaanopstellingen gebruikt om tot een oplossing te komen. Als je loopbaancoaching krijgt, wordt een dergelijke oplossing soms ter verdieping georganiseerd.

Er zijn diverse soorten opstellingen, waaronder familie-, loopbaan-, zzp- en organisatieopstellingen. De koepelnaam, oftewel de verzamelnaam is systemisch werk. Loopbaanopstellingen kunnen je enorme systemische eye-openers geven, omdat ze de dynamiek van onderliggende pijnpunten op je werk in beeld brengen. 

Voor mensen die aan de vooravond van een carrièreswitch staan, kunnen loopbaanopstellingen een aanrader zijn, omdat het de onderliggende, de verborgen krachten laat zien hoe het komt dat je loopbaan stokt en waar openingen naar de toekomst zijn.

Redenen om loopbaanopstellingen te overwegen

Er zijn meer dan genoeg redenen om loopbaanopstellingen te overwegen. Meestal zijn er 2 redenen: 
  1. In de kern loopt het een soort van re-de-lijk lekker, maar bekeken vanuit je ziel verveel je je. Je ziel  vindt het al een poosje verrekte saai. Maar ja, je hebt ook een ego en je hebt natuurlijk brood op de plank nodig. Deze stress van het ego weerhoudt sommige mensen om een laagje dieper; dus op zielsniveau te onderzoeken wat er aan de hand is. Als je lang genoeg niets doet, kom je waarschijnlijk vanzelf uit bij reden no. 2;
  2. Het gaat nu echt een grens over. Dat uit zich in het je niet lekker voelen op je werk, merken dat de energie uit je lichaam stroomt als je werkt of als je frequent vermoeid thuiskomt van je werk. Je voelt aan je water, dat je met één been in een burn-out staat, d.w.z. dat je ziel doodop is en echt rust nodig heeft. 
Als je loopbaan zwabbert, als je niet weet waar jij precies binnen een organisatie staat, als je loopbaan niet meer vooruit noch achteruit kan, zijn loopbaanopstellingen een zeer effectief middel om in no time helder zicht te krijgen op waarom je loopbaan stokt en hoe je loopbaan op een positieve manier verder kan lopen.

Ook als je op de rotonde telkens dezelfde rondjes aan het rijden bent, als je zo onderhand het talent hebt om precies de verkeerde afslag te nemen en als na enige tijd je carrière weer onder je vingers afbrokkelt, leg je met een loopbaanopstelling als het ware het vergrootglas op je loopbaan.

Inzichtelijk krijgen wat je precies wilt met je werkzame leven

Vaak worden loopbaanopstellingen één op één gehouden. Er kan dan dieper verbinding gemaakt worden om een goed beeld van jouw arbeidssituatie te krijgen en om inzichten te krijgen over wat je graag zou willen.  

Met loopbaanopstellingen kun je prima inzichtelijk maken hoe je werkzame leven tot dan toe is gelopen. Je stelt de elementen van je loopbaan op en kijkt er zelf vanuit een bepaalde positie naar. Door van een afstandje naar je eigen situatie te kijken, krijg je een veel beter inzicht.

De volgende stap in je loopbaan

Tijdens een opstelling staat een vraagstuk over je werk centraal. Je leert de antwoorden door te kijken naar je eigen situatie die voor je opgesteld staan. Zo kijk je als het ware naar je eigen innerlijke systeem en je eigen worstelingen. maar nu van een afstand.

De sessie gaat in principe net zo lang door tot er een beter evenwicht gevonden is en de blokkades die er zijn weggenomen zijn. Net als bij familieopstellingen geldt dat er vaak iets magisch gebeurt al tijdens de sessie.

Soms ook borrelt er het een en ander op na de sessie. Je leert er altijd van en die inzichten kunnen je helpen een volgende stap in je loopbaan te maken of om bepaalde zaken heel anders te doen op de werkvloer.  

Loopbaanopstellingen verrassend

De problemen en de oplossingen die zich aandienen zijn vaak verrassend. Het zijn zaken die je niet zelf had kunnen bedenken maar die wel hout snijden. Dat maakt loopbaanopstellingen een perfecte tool om daadwerkelijk een volgende stap te maken.

Vaak trekken problemen op de werkvloer een te zware wissel op iemands leven en heeft het grote gevolgen voor het functioneren van iemand, ook in de privésituatie. te vaak te chagrijnig thuiskomen is voor niemand leuk.

Dat maakt een loopbaanopstelling tot een manier om snel weer op te knappen. Maar . . . je wordt niet meer de oude, zoals ze dat zeggen. Je hervindt een nieuw evenwicht met jezelf.

Op zoek naar informatie over loopbaanopstellingen?

Dan ben je hier aan het juiste adres, omdat je met een loopbaanopstelling zicht kunt krijgen op een element in je loopbaan waarnaar je al lang op zoek bent.

Ik ben opgeleid aan het Bert Hellinger Instituut te Groningen en heb bij Bert Hellinger verspreid over meerdere jaren zo'n 20 dagen aan seminars gevolgd.

inmiddels heb ik de afgelopen 10 jaar meer dan 2.500 familie- en loopbaanopstellingen begeleid. Het werken met opstellingen is verankerd met de dienstverlening van LoopbaanRegisseur. Bijna elke cursist heeft meerdere dagen met opstellingen doorlopen.

Stel je loopbaan op in Nieuwegein of Heerenveen

Wil je je loopbaan opstellen in Nieuwegein of Heerenveen? Dat kan! je kunt er zo wel familie- als loopbaanopstellingen doen. Het is juist door het werken met deze techniek, dat de cursisten mijn dienstverlening beoordelen met een 8, een 8 of een 10.

Hun nieuwe baan beoordelen ze zelfs met een 9 of een 10. Ongeacht hun leeftijd, ze vinden allemaal een nieuwe en beter passende baan. Ook met een leeftijd van 50 jaar of hoger. Kijk maar naar het filmpje van Bob.


Welkom voor familie- en loopbaanopstellingen in Nieuwegein en Heerenveen

je bent van harte welkom voor familie- en loopbaanopstellingen in Nieuwegein en Heerenveen. Dat geeft je de kans om zowel je leven als je loopbaan lekker op de rit te krijgen.

Als je je leven op de rit wilt krijgen, zou je training 1 t/m. 4 volgen. Klik voor meer info op De 7 trainingen van LoopbaanRegisseur. 

In training 4 zitten behalve familieopstellingen ook loopbaanopstellingen. Ale je je loopbaan weer stevig op de rit wilt krijgen, maak je bij LoopbaanRegisseur 95% kans op die andere super fijne baan die je geen energie kost, maar die je juist weer energie oplevert. In dat geval hebben we het over alle 7 trainingen, zodat ik je kan begeleiden tot en MET je volgende baan.

Voor meer info vraag naar de mogelijkheden. De koffie is gratis en warm.
Uiteraard kunnen we ook Skypen en Zoomen.

Graag tot ziens.
Bodo
Reactie plaatsen