Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen?
Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen

Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen

Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen? Als je ervaring en aantoonbare resultaten hebt kan ontslag bedoeld zijn om voor jezelf te beginnen.

Er zijn 1.000.000 ZZP-ers. Eén miljoen zelfstandigen zonder personeel. Daarmee zijn ZZP-ers de grootste beroepsgroep in Nederland. Zij gingen je voor.

Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen?

Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beinnen?

Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen?

Als je niet oppast word je baan een routine die je afdraait en waarin je niets nieuws meer leert. Het wordt een heel ander verhaal als je zelf aan het stuur zit.

Voor jezelf beginnen staat gelijk aan altijd nieuwe uitdagingen tegenkomen en nieuwe ervaringen opdoen. Dan is het wel belangrijk om te weten wat je wilt.

Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen?

Doen wat je wilt, wanneer je wilt en met wie je wilt. De vrijheid die het ondernemerschap oplevert wil je nooit meer kwijt.

In het begin zal je, omdat je in de opbouwfase bent, waarschijnlijk meer uren maken en minder verdienen. Het kan dus even duren voordat je dit bereikt hebt. Maar als je het goed aanpakt, dan word je baas over je eigen agenda.

Eigen baas

Als je ontslagen wordt of boventallig bent verklaard, dan heeft iemand anders bepaald dat je geen werk meer hebt.

Als ondernemer heb je de zekerheid in de zin dat je je eigen baas bent. Het is jouw feestje en je hoeft je geen zorgen te maken over loslaten. je bent ook geen tijd meer kwijt aan geroddel.

Wel zul je een manier moeten vinden om aan opdrachten te komen.

Waarom voor jezelf beginnen?

Te veel risico, werk en privé gaan door elkaar lopen, geen opdrachten kunnen krijgen, slapeloze nachten, financiële zorgen, geen sociaal leven meer. Je kunt waarschijnlijk tig redenen noemen waarom je niet voor jezelf zou moeten beginnen.

Maar ondanks als deze onzekerheden voelen nog steeds veel mensen zich aangetrokken tot het ondernemerschap.

Zeker omdat er minstens evenveel, zo niet nog meer redenen zijn om de sprong te wagen en voor jezelf te beginnen.

Laat je ervaring niet voor de baas, maar voor jou werken

De basis voor ondernemerschap is ervaring. Het zijn de resultaten die tellen. Wat is jouw track record?

Je minimaal 5 jaar ervaring nodig, 5 jaar aan aantoonbare resultaten om als professional gezien te worden.

Na 5 jaar kun je werken aan de rol van expert. Wat kun jij dat de ander niet kan?

Jij bent een expert!

Wat een ondernemer doet is niet zo belangrijk. Hoe een ondernemer dat voor elkaar krijgt is ook niet zo belangrijk. De website die opent met "hartelijk welkom, fijn dat je op mijn site kijkt" levert ook bepaald geen energie op.

Resultaten, het zijn de resultaten die tellen. Een expert ie iemand die ook onder uitzonderlijk moeilijke omstandigheden garant kan staan voor het beloofde resultaat.

Je bent ook all-round

Als ondernemer heb je niet alleen je expertisegebied, maar leer je overigens al gaande weg ook veel vaardigheden over het runnen van je eigen bedrijf. Ongeacht wat jij als zelfstandige oppakt, als je er energie in blijft steken en doorzet, dan word je er echt goed in.

Als je ze niet leert en toepast ga je kopje onder, dus je moet wel! Je kennis en vaardigheden groeien enorm. Grote kans dat mensen je op je expertise zullen aanspreken, dat je erover kunt schrijven je boodschap wereldkundig kunt maken.

Fiscale voordelen

Informeer bij je boekhouder of bij de belastingdienst voor welke fiscale voordelen je in aanmerking komt.

Ondernemers hebben diverse belastingvoordelen. Je hebt vele aftrekposten waar je gebruik van kunt maken en eerste jaren krijg je aanmoediging in de vorm van startersaftrek en/of kleine ondernemersaftrek.

Nalatenschap

Je eigen bedrijf kun je nalaten, dit geeft veel mensen een trots gevoel. Je hebt het immers zelf gecreëerd!

Als je arts, loodgieter of buschauffeur bent, dan is het niet zo gemakkelijk om wat je in je loopbaan opgebouwd hebt aan je dierbaren na te laten. Met een eigen bedrijf kun je dit wel doen.

Doorzetten

Doorzettingsvermogen hebben we nodig in allerlei aspecten van het leven. Wil je als ondernemer succesvol zijn, dan helpt het enorm om door te zetten.

Ook ervaren veel mensen hierdoor hoe ze een betere ouder, vriend, zus of mentor worden. Hun doorzettingsvermogen als ondernemer helpt ze om gelukkiger te zijn.

Financieel onafhankelijk

Het geld voor je laten werken, in plaats van dat jij voor je geld werkt. Om eerlijk te zijn is dit een van de voornaamste redenen voor veel mensen m een eigen bedrijf op te zetten.

Genoeg geld verdienen, zodat je op een gegeven moment niet meer hoeft te werken.

Wat is jouw reden?

Bovenstaande redenen laten zien waarom het voor jezelf beginnen leuk en goed kan zijn. Wat is jouw eigen reden?

Waarom begin je voor jezelf? Laat het de LoopbaanRegisseur weten!

Kennismaken met Ondernemerschap?

Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen? Als je zicht wilt krijgen op het ondernemerspad, dan nodig ik je van harte uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

[embedyt]
[/embedyt]

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk, leer jezelf optimaal te Presenteren, Solliciteer trefzeker ... 0f ...

Of word ondernemer en leer hoe je dat aan kunt pakken. Ik heb al 15 jaar ervaring met ondernemen en een toolkit vol met kennis en ervaring.

Voor meer info en om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Reactie plaatsen