Page content

Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen

Als je voor jezelf wilt beginnen, is ontslag een zegen

FreelancerTe veel risico, werk en privé gaan door elkaar lopen, geen opdrachten kunnen krijgen, slapeloze nachten, financiële zorgen, geen sociaal leven meer. Je kunt waarschijnlijk tig redenen noemen waarom je niet voor jezelf zou moeten beginnen.

Maar ondanks als deze onzekerheden voelen nog steeds veel mensen zich aangetrokken tot het ondernemerschap. Zeker omdat er minstens evenveel, zo niet nog meer redenen zijn om de sprong te wagen en voor jezelf te beginnen. Hieronder lees je waarom.

Vrijheid blijheid

Doen wat je wilt, wanneer je wil en met wie je wilt. De vrijheid die het ondernemerschap oplevert wil je nooit meer kwijt. In het begin zal je, omdat je in de opbouwfase bent, waarschijnlijk meer uren maken en minder verdienen. Het kan dus even duren voordat je dit bereikt hebt. Maar als je het goed aanpakt, dan word je baas over je eigen agenda.

New stuff!

Als je niet oppast word je baan een routine die je afdraait en waarin je niets nieuws meer leert. Het wordt een heel ander verhaal als jij aan het stuur zit. Op het moment dat je voor jezelf gaat beginnen, of misschien wel daarvoor al, heb je de tijd en gelegenheid om jezelf af te vragen: wat wil ik nu echt?

Voor jezelf beginnen staat gelijk aan altijd nieuwe uitdagingen tegenkomen en nieuwe ervaringen opdoen. Dan is het wel belangrijk om te weten wat je wilt.

Eigen baas

Als ondernemer heb je de zekerheid in de zin dat je je eigen baas bent. Het is jouw feestje en je hoeft je geen zorgen te maken over loslaten. Als je ontslagen wordt of boventallig bent verklaard, dan heeft iemand anders bepaald dat je geen werk meer hebt.

Fiscale voordelen

Informeer bij je boekhouder of bij de belastingdienst voor welke fiscale voordelen je in aanmerking komt. Ondernemers hebben diverse belastingvoordelen. Je hebt vele aftrekposten waar je gebruik van kunt maken en eerste jaren krijg je aanmoediging in de vorm van startersaftrek en/of kleine ondernemersaftrek.

Risico’s

Te veel risico, werk en privé gaan door elkaar lopen, geen opdrachten kunnen krijgen, slapeloze nachten, financiële zorgen, geen sociaal leven meer. Je kunt waarschijnlijk tig redenen noemen waarom je niet voor jezelf zou moeten beginnen.

Maar ondanks als deze onzekerheden voelen nog steeds veel mensen zich aangetrokken tot het ondernemerschap. Zeker omdat er minstens evenveel, zo niet nog meer redenen zijn om de sprong te wagen en voor jezelf te beginnen. Lees dus verder.

Nalatenschap

Je eigen bedrijf kun je nalaten, dit geeft veel mensen een trots gevoel. Je hebt het immers zelf gecreëerd! Als je arts, loodgieter of buschauffeur bent, dan is het niet zo gemakkelijk om wat je in je loopbaan opgebouwd hebt aan je dierbaren na te laten. Met een eigen bedrijf kun je dit wel doen.

Jij bent een expert!

Als ondernemer heb je niet alleen je expertisegebied, maar leer je overigens al gaande weg ook veel vaardigheden over het runnen van je eigen bedrijf. Ongeacht wat jij als zelfstandige oppakt, als je er energie in blijft steken en doorzet, dan word je er echt goed in.

Als je ze niet leert en toepast ga je kopje onder, dus je moet wel! Je kennis en vaardigheden groeien enorm. Grote kans dat mensen je op je expertise zullen aanspreken, dat je erover kunt schrijven je boodschap wereldkundig kunt maken.

Doorzetten

Doorzettingsvermogen hebben we nodig in allerlei aspecten van het leven. Wil je als ondernemer succesvol zijn, dan helpt het enorm om door te zetten. Ook ervaren veel mensen hierdoor hoe ze een betere ouder, vriend, zus of mentor worden. Hun doorzettingsvermogen als ondernemer helpt ze om gelukkiger te zijn.

Financieel onafhankelijk

Het geld voor je laten werken, in plaats van dat jij voor je geld werkt. Om eerlijk te zijn is dit een van de voornaamste redenen voor veel mensen m een eigen bedrijf op te zetten. Genoeg geld verdienen, zodat je op een gegeven moment niet meer hoeft te werken.

Jouw reden

Bovenstaande redenen laten zien waarom het voor jezelf beginnen leuk en goed kan zijn. Wat is jouw eigen reden? Waarom begin je voor jezelf? Laat het de loopbaanregisseur weten!

Kennismaken met Ondernemerschap?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Hoera je bent ontslagen. Tijd om voor jezelf te beginnen

    Plaats een reactie


    *