Hoe narcistisch is jouw werkgever?
Hoe narcistisch is jouw werkgever?
Burn-out
Bodo Agterhof
Burn-out
07/08/2024
2 min
0

Hoe narcistisch is jouw werkgever?

07/08/2024
2 min
0

Hoe narcistisch is jouw werkgever?

Ze miste het 10 jarig jubileum-horloge en donderde in een giga sinkhole. Hoe narcistisch is jouw werkgever en hoe herstel van je burned-out?


Sterk leiderschap of narcisme?

"Deze coachingsruimte wordt mede mogelijk gemaakt door Kleenex" lijkt me soms een heel toepasselijk naambordje voor mijn werkplek. Meestal gaat het als volgt. We kletsen wat en dan is er die ene o zo onschuldig bedoelde opmerking van mijn kant en pats, daar vloeien de tranen.

Is het sterk leiderschap of narcisme en waar ligt de grens? Hoe meer tranen er vloeien, hoe dieper de pijn blijkt te zitten, hoe meer het narcisme blijkt te zijn. "Shut the forck op or else . . . " kun je ook leiderschap noemen, maar het is allesbehalve dienend leiderschap.

Energie stofzuigende managers

Ik spreek regelmatig werknemers die op zo'n manier over hun baas klagen, dat ik denk van 'heb je nou echt niets in de gaten?' Ik zweer het je, afgelopen week was het weer raak. Hans werkt inmiddels 15 jaar bij zijn werkgever en ineens ontvangt hij geen relevante info meer van de directeur.

Hans doet navraag en hoort in de wandelgangen dat de directeur een nieuw 'dreamteam' aan het formuleren is. Hans pist naast de pot en dat doet zeer. Energie stofzuigende managers spelen verdeel en heers door relevante info juist wel of niet te delen of met opzet te delen met de verkeerde personen om mensen tegen elkaar uit te spelen. Dat is hun spel.

Giga sinkhole

Carla werd met huid en haar verslonden door een sinkhole. Jankend sleepte ze zich van haar werk naar huis, jankend van uitputting hoorde ze in de rechtszaal aan hoe de arbeidsovereenkomst zogenaamd met wederzijds goedvinden werd beëindigd en jankend zit ze er bij mij over te vertellen.

Haar afdeling krimpte als een wollen pullover gewassen op 60 graden van 6 personen naar 2 personen en ze werkte zich op haar werk en thuis de rambam. Ze kreeg een ingeving en stuurde alle mail door naar de directeur, kijk dat vind ik stoer! Daarna bleef ze er plichtgetrouw werken.

Hoe herstel van je burned-out?

In maart adviseerde ik haar minimaal tot en met de zomervakantie niet te werken, waarbij ze me aankeek of ze via die sinkhole uitkwam in Australië. Die betaalde sabbatical incl. uitkering blijkt hard nodig. Ze was werkelijk waar doodop en nu krijgt ze langzaam aan weer blosjes op haar wangen.

Hoe herstel je van een burned-out? Door voor elk levensjaar 1 laagje af te pellen. Haar ouders zijn emotioneel verdwaald in het leven. Ze praten over de Geraniums die in de aanbieding zijn om er vervolgens achter weg te duiken. Onbewust heeft Carla dat patroon overgenomen. Nu is ze innerlijk goed wakker aan het worden. Hoogste tijd voor een baan en baas die bij haar passen in plaats van omgekeerd.

Heb jij een narcistische baas en wil jij ook een baan en baas die bij jou passen? Klik dan op:

👉  Ja doe mij een gratis intakegesprek in Heerenveen of Nieuwegein!  👈

Ik schenk graag koffie of thee voor je in
en geef je 95% succesgarantie!
Bodo

Reacties
Categorieën