Langzaam leeglopen
Langzaam leeglopen
Burn-out
Bodo Agterhof
Burn-out
06/10/2024
2 min
0

Langzaam leeglopen

06/10/2024
2 min
0

Langzaam leeglopen

Van langzaam leeglopen naar burned-out een betaalde sabbatical. Ze draaide haar sjoelbak systeem radicaal om. Zo pakte ze regie over haar loopbaan.


Eventjes geen zin in haar burned-out

Deze werkgever had geen zin in haar burned-out. Toen ze zich ziekmeldde, werd haar te verstaan gegeven dat dat klink klare nonsens was. "Just get your ass over here!" zeiden ze.

Ze heeft er 18 jaar gewerkt. Lief is ze, heeft het hart op de goede plek, ze is zorgzaam en een harde werker. Tuurlijk werkt ze bij een zorginstelling. Ze zijn knettergek, dat ze haar hebben laten lopen.

Met wederzijds goedvinden bij de rechtbank

De spanning liep al een paar jaar op. Er werkten eerst 6 personen op haar afdeling. Eén collega meldde zich ziek en bleef langer ziek dan gedacht. Een andere collega promoveerde zich naar boven in de organisatie en nog een collega nam ontslag en werd niet vervangen.

Voordat er een collega met zwangerschapsverlof ging, trok ze al aan de bel en daarna ramde ze op de bel. Ze werd met allerlei uitvluchten afgewimpeld. Dan maar de noodrem en ze stuurde alle afdelingsmails door naar de directeur. Het werd einde arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden bij de rechtbank.

Betaalde sabbatical

"Relaaax, met je ontslagvergoeding en uitkering heb je een betaalde sabbatical" zei ik. Gelukkig heeft een geld verdienende hubby, dus wat minder inkomen kunnen ze wel dragen. "Je pas na de zomervakantie werken" zei ik in februari.

"Ben je gek geworden" vroeg ze? "Jaja je hebt nu nog geen idee hoe je deze tijd gaat vullen"? We zijn de ui in stapjes gaan afpellen en vandaag pakken we de kern.

Van langzaam leeglopen naar burned-out

Plenty energie toen ze er begon te werken. Hier en daar viel er een gaatje in het rooster en een extra weekenddienst vond ze geen probleem Het werden 7 weekenddiensten achter elkaar. Het 8e weekeinde kon ze niet, omdat ze met haar vriendinnen haar vrijgezellenfeestje vierde.

"Eigenlijk was het systeem toen ook al zo lek als een mandje" zegt ze nu. "Toen ging ik al van langzaam leeglopen naar burned-out, maar jong en naïef als ik was had ik nog niets in de gaten".

Ze draaide haar sjoelbak systeem radicaal om

De hele tent hangt als los zand aan elkaar. Vandaag ontdekten we, dat dat vroeger thuis ook zo was. Haar ouders werden verliefd op elkaar, trouwden, kregen 2 kids en draaiden de tent als een BV. De liefde en verbondenheid verdwenen langzaam.

"Hoeveel heb je ervoor over om ergens bij te horen?" vraag ik mijn cliënte. De tranen knalden meteen tegen haar brillenglazen aan en ik pak de tissues. "Dus nu niet meer met je laten sjoelen. Vanaf nu bepaal jij wie jij toestaat te gaan sjoelen. Ze draaide haar sjoelbak systeem radicaal om en pakt nu de regie over haar loopbaan.

👉 Sijpelt de energie tussen je vingers weg en ben je toe aan een flinke portie regie over je loopbaan? 👈

Ik spreek je graag voor een gratis kennismaking in Heerenveen of Nieuwegein.
Bodo

Reacties
Categorieën