Hoe zijn dames werkloos?
Hoe zijn dames werkloos?
Werkzoekend
Bodo Agterhof
Werkzoekend
05/14/2024
2 min
0

Hoe zijn dames werkloos?

05/14/2024
2 min
0

Hoe zijn dames werkloos?

Gedragen mannen zich anders als ze werkzoekend zijn dan vrouwen? Deze video gaat over: "Hoe zijn dames werkloos?" Volgende week komen de heren aan bod.


Hoe zijn heren werkloos?

Laatst begeleidde ik Hans. Hans werd de laan uit gebonjourd. Kreeg gedoe met zijn leidinggevende. Zijn baas hield wel van powerplay, dat pikte Hans niet en het werd contract werd beëindigd met wederzijds goedvinden, zoals dat heet.

Het liefste stiefelde Hans naar de zolder om zijn cv in elkaar te zetten en zijn LinkedIn-profiel te updaten. Kwestie van gaan met die banaan. Ik adviseerde hem eerst rustig aan te doen, wat bij te komen, vooral te genieten van zijn betaalde sabbatical om zo de batterij weer op te laden. Hoe zijn heren werkloos? Zeg maar een beetje bokkig. Hoekig zo je wilt.

Hoe komen dames aan een baan?

Een dame die ik laatst begeleidde is Esther. Bij het intakegesprek vroeg ik haar hoe ze aan haar huidige baan was gekomen. Dat kon ze zich niet meer zo goed herinneren. Via-via dacht ze.

Zo kwam ze toevallig ook aan haar volgende baan. Via-via dus. Netwerkend. Out of the blue werd ze gebeld door een kennis. Bij zijn huidige werkgever zochten ze een stevige professional. Of ze zin had in een kopje koffie om bij te kletsen?

Dames zijn geboren netwerkers

Meestal regelen dames het grootste gedeelte van het huishouden, meer dames dan mannen doen de boodschappen en vaker dan vaders brengen moeders de kids naar school om ze daar ook weer op te pikken.

Daarom hebben dames doorgaans een groter sociaal netwerk dan heren. Dat was ook zo bij Marja. Zij had echt een droombaan en dacht dat ze nooit meer een droombaan zou vinden. Wel dus en alweer netwerkend.

Mannen zijn geboren jagers

Van oudsher trekken mannen erop uit om een beest te killen om zo hun gezin van eten te voorzien. Als ze zeg maar een groot beest schieten zijn ze tevreden. Als de man happy op zij werk is, is hij happy thuis.

Als hij ongelukkig op zijn werk is, is hij ongelukkig thuis. Dan zetten ze innerlijk een knop om en het jachtseizoen naar vacatures is geopend. Dat ging ook zo bij Dolf. Hij belde. me met een super spoedklus. Tuurlijk lukte het, ook hij scoorde zijn droombaan.

Hoe selecteren dames?

Maar weet je wat the bottleneck is? De meeste selecteurs zijn dames. Kijk maar eens om je heen. Bij uitzendbureaus werken voor het grootste gedeelte dames. Dat geldt ook voor werving- en selectiebureaus. Je ziet het ook op de afdelingen HRM: merendeel dames.

Daarom moet je snappen hoe dames anders waarnemen dan heren. Tuurlijk kijkt een P&O-dame of de inhoud van je CV matcht met de functie-eisen. Maar bovenal voelt ze tijdens het sollicitatiegesprek of jouw energie matcht met wat je zegt.

Matcht jouw energie als sollicitant met wat je zegt?

Wil je je droombaan scoren? Dan help ik je graag een CV te maken, waarmee je geheid uitgenodigd wordt. We updaten je LinkedIn-profiel, zodat je vanzelf uitnodigingen van recruiters in je mailbox ontvangt. En het belangrijkste van alles: samen zorgen we ervoor, dat jouw uitstraling synchroon loopt met je sollicitatiegesprek. Beetje hulp nodig? Klik op

👉    Ja Bodo ik wil die droombaan met 95% succesgarantie!   👈

Ik zie je graag in Nieuwegein of in Heerenveen,
Bodo

Reacties
Categorieën