Match made in heaven?
Met welk werk ben je match made in heaven?
ander werk zoeken
Bodo Agterhof
ander werk zoeken
07/01/2024
2 min
0

Match made in heaven?

07/01/2024
2 min
0

Match made in heaven?

Na mijn allereerste baantje was ik drie dagen lang gebroken. Ik draaide het om en vond mijn droombaan! Met welk werk ben je match made in heaven?


Wat overal doorheen schreeuwt

Om half vijf `s-ochtends schreeuwden die Pauwen in de nog nachtelijke stilte als het loeiharde maandelijkse luchtalarm wat overal doorheen schreeuwt.

Je weet dat die maandelijkse sirenes elke 1e maandelijkse maandag om 12.00 uur oorverdovend loeien en toch stink je er elke keer weer in haha. Zo verging het mij ook met die krijsende beesten, tsjeeehtje zeg, ze krijsen nog erger dan de meest moordlustige schoonmoeder op maandagmorgen.

Mijn allereerste baantje

Het was mijn allereerste baantje in de zomer. Ik was nog maar 13 onbedorven jaartjes jong en vooral lekker bleu. Een echt baantje, dat mocht pa vanaf mijn 16e en zo lang wilde ik niet wachten.

Het is heul lang geleden hoor, zeg maar ergens ver in de vorige eeuw en het was in een verrekte ver land, zeg maar ergens in Brabant waar ik als kiddo woonde. Worden er trouwens nog steeds aardbeien geplukt in Breugel bij Son, weet iemand dat?

Dat werkte als een trein!

Dus stond ik keivroeg op (hedde gij in de gaten, da da keibrabants is?) om naar die aardbeienvelden te fietsen. Achteraf gezien lekker belachelijk om als avondmens zo vroeg uit de veren te klimmen.

Dan smeerde ik thuis boter op wat boterhammen, strooide er wat suiker op en stopte ik in mijn broodtrommeltje. Hoefden er alleen nog maar wat van die lekkere superverse zongerijpte aardbeien tussen, dat werkte als een trein!

Zomerkoninkje

Wat niet zo goed werkte, was het aardbeien plukken zelf. Haha nu herinner ik het me ineens weer. Als de zon scheen, verbrandde mijn gezicht en werd ik knalrood. Werd ik uitgemaakt voor zomerkoninkje.

Aardbeien plukken in de regen met zo'n regenpak aan waarmee je na 2 uur aan de binnenkant net zo nat bent als aan de buitenkant is ook niet echt fijn. Maar die aardbeien worden er toch lekker zwaar van kan ik je vertellen, dus dat verdiende dan weer een stuk beter met dat slechte weer.

Drie dagen lang gebroken

Weet je wie met dat aardbeien pukken geld als water verdiende? Mirjam is haar voornaam. Als stevig gebouwde boerendochter verdiende ze er een complete fiets mee en ook nog geld om op vakantie te gaan, what a badass!

Daar kon ik met mijn Pinokkio lichaam never nooit niet aan tippen. Eén keertje sloofde ik me X-tra uit en verdiende ik op een dag bijna evenveel als zij. Daarna was mijn rug drie dagen lang gebroken.

Met welk werk ben je match made in heaven?

Zo ontdekte ik, dat zwaar lichamelijk werk en ik geen match match made in heaven zijn. De zomervakantie daarna heb ik alles gewoon omgedraaid. Ik plaatste een speudertje om voor mensen met zomervakantie hun tuin, vissen en katten te verzorgen.

Dat bleek een gouden greep. Verdiende ik lekker bij en ik kon zelf mijn tijd indelen. Ik kende het woord toen nog niet, maar da's nog eens loopbaanregie. Zoek jij de regie in je loopbaan, maak dan een afspraak voor een gratis regiegesprek in Heerenveen of Nieuwegein en klik op

👉 Ja ik wil de regie over mij loopbaan pakken, Bodo met welk werk ben ik match made in heaven? 👈

Ik zie je graag, koffie, thee en parkeren zijn gratis,
Bodo

P.s. Dit artikel is luchtig geschreven.
Mijn aanpak is alles behalve luchtig.
Als loopbaancoach ben ik een zwaargewicht.
Halen we samen het onderste uit de kan ok?

Reacties
Categorieën