Woon je in Friesland en wil je raak 🎯 solliciteren met je CV?
Woon je in Friesland en wil je raak solliciteren met je CV?

Woon je in Friesland en wil je raak 🎯 solliciteren met je CV?

Woon je in Friesland, wil je raak 🎯 solliciteren met je CV?

Woon je in Friesland en wil je raak 🎯 solliciteren met je CV? Met Bodo's 💁‍♂️ tips voor je curriculum vitae word je wèl 👏 uitgenodigd!


Solliciteer je? Slecht nieuws!

Als je solliciteert, heb ik slecht nieuws voor je. Er wordt maar één persoon aangenomen. Grote kans, dat jij dus wordt afgewezen. 

Nou is een keertje afgewezen worden geen drama, dat komt voor in de beste families. Als je solliciteert, wil je juist aangenomen worden, liefst meteen bij je eerste sollicitatie. Hoe krijg je dat voor elkaar? 

Hoe solliciteer je raak?

Als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek, heb je blijkbaar een Uitnodig-CV. Meestal worden er pakweg 5 sollicitanten uitgenodigd. Blijkbaar maken de meeste sollicitanten dus een Wegwerp-CV

Er is op Google giga veel info te vinden over hoe je een Uitnodig-CV maakt. Toch maakt blijkbaar elke sollicitant een Wegwerp-CV

Wat je nodig hebt, is inside info. Heel specifieke info, hoe een selecteur jouw CV beoordeelt. Heb je die info niet, dan solliciteer je om linea recta afgewezen te worden en gaat jouw CV met één druk op de delete-knop door de digitale shredder,

Hoe solliciteer je in 1 keer raak met je CV?

Eén van de klanten die ik heb begeleid, is Dolf. Hij vindt het trouwens dikke prima, dat ik hem met naam en toenaam noem. Al een paar jaar had hij helder in het snotje, wat zijn droombaan is, dus da's een dikke plus.

Een paar jaar geleden kwam die droombaan voorbij. Hij stuurde zijn CV + motivatiebrief en ontving niet eens een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Niet eens voor een kennismakingsgesprekje. 

Hij durfde eerst niet. Na wat dagen treuzelen en drentelen belde hij me: "Bodo, met een kleine week wil ik mijn CV en motivatiebrief mailen, maar deze keer wil ik in 1 keer keihard raak schieten! Wil je me helpen"?

And guess what? Dolf werd meteen uitgenodigd. Hij presenteerde zich ijzersterk en werd meteen aangenomen. Kijk zelf maar eventjes en Klik hier op het filmpje van Dolf. 

Hoe word je wèl uitgenodigd met je CV?

Hoe krijg je een perfecte pizza? Met een perfecte bodem! Wat de bodem voor de pizza is, dat is je elevator pitch voor je sollicitatiegesprek en Curriculum Vitae.

De meeste pitches zijn wer-ke-lijk do-de-lijk saai. Meestal wordt het CV opgedreund en verschijnen wat talenten in balkjes aan de zijkant van het filmpje. De meeste filmpjes zijn niet zo nietszeggend als de meeste profielen op Tinder. 

Hoe produceer je dan een pitch die wèl pakt? Door je gevoel door te laten klinken. Daar heb ik een speciale opbouw voor ontwikkeld. Da's het geheime recept van de kok. Juist met deze korte presentatie koppen al mijn sollicitanten die bal er keihard in. Ze glimmen erover als ze het vertellen. Kijk zelf maar even en Klik op Wat is Bodo's Deal?

Bodo's 💁‍♂️ tips voor je curriculum vitae

Met de goede pitch pak heb je meteen je passie te pakken. Dan is het wel zo makkelijk om die passie van je door te laten klinken in je CV, motivatiebrief, LinkedIn-profiel en in je sollicitatiegesprek. 

De meest gestelde vraag in het sollicitatiegesprek is: "Vertelt u eens wat meer over uzelf"? Dit is het perfecte moment om te pitchen. Sta je meteen met 1 - 0 voor i.p.v. met 0 - 1 achter. Dit is de manier, waarop mijn klanten hun droombaan te pakken krijgen. 

LoopbaanRegisseur

Inmiddels begeleid ik kleine 30 jaar werkzoekenden op de arbeidsmarkt naar hun droombaan. De 1e 20 jaar lag het succespercentage op 80%. Sinds 10 jaar werk ik met familie- en loopbaanopstellingen. Daardoor steeg dat percentage tot mijn eigen verbazing naar 95%. 

Het werken met opstellingen is een techniek op zielsniveau. Wel zo handig, als je een baan zoekt met hart & ziel. Het is geen quick hit & run techniek. Wel is het confronterend, erg helend en je komt er goed van in je vel te zitten. De passie hangt aan je kont. Zo word je als sollicitant super charismatisch. 

Raak solliciteren met je CV in Friesland

Wil je met jouw CV raak solliciteren en woon je in Friesland? Wedden dat jij met maar 3 sollicitatie ook die droombaan te pakken krijgt? Je bent welkom op mijn kantoor in Heerenveen naast het station. 

Wil je liever voor 7,- leren solliciteren vanuit je luie stoel? Dat kan! Klik op Het Recept hoe je in 7 Stappen je droombaan verovert.

Als je wat slimmer bent, volg je de hele online cursus lekker comfy achter je laptop. Da's een echt alles erop en eraan cursus voor 47,-. Klik op dit Buitenkansje: De online CV Masterclass. Da's inclusief alle inside tips voor succesvol solliciteren.

De regie over je loopbaan voeren in Utrecht

Ben je te porren voor een 1-daagse intensieve en super doeltreffende sollicitatietraining? Krijg je in 1 dag voor 147,- live alles mee om super easy en super succesvol te solliciteren. Klik op De Loopbaan BoostCamp in Nieuwegein bij Utrecht voor trefzeker solliciteren.

Deze masterclass vindt plaats op mijn super mooie kantoor in Nieuwegein bij Utrecht. Je bent van harte welkom!

Zie ik je daar,
Bodo

Reactie plaatsen