Page content

Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

Treuzel je, Loop je of Sprint je naar je Baan?

LoopbaankoersHoe langer ik mensen begeleid in hun loopbaan, hoe meer ik vermoed dat een loopbaan misschien niet eens bestaat. Iedereen kent het woord "Loopbaan", maar wat is eigenlijk een Loopbaan?

Ja, je had een vorige baan, nu heb je een baan en straks heb je een volgende baan. Dat bij elkaar opgeteld is je loopbaan.

Welke baan je ook hebt, wat je wilt is werken met passie, met hart en ziel. In dit artikel ontdek je hoe je het voor elkaar krijgt om te werken met hart en ziel, zodat jij optimaal van je baan geniet.

Wat is een Loopbaan?

Ja wat is een loopbaan eigenlijk? Loopbaanbegeleiding kent vaak 3 vaste onderdelen:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat wil ik?

Wie ben ik gaat over je Drijfveren en Talenten. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen als je Authentiek & Krachtig bent. Drijfveren en Talenten zijn heel concreet te maken en dat werkt wel zo prettig.

Wat kan ik heeft te maken met je kennis en expertise. Kennis gaat over je opleidingen en cursussen. Expertise gaat over je werkervaring en welke resultaten je kunt bereiken voor en werkgever. Kennis en Expertise beslaan het grootste gedeelte in je Curriculum Vitae en zijn dus ook heel concreet.

Wat wil ik gaat over je Loopbaankoers. Voor veel mensen is het een hele kunst om hun loopbaankoers helder te krijgen en samengevat in één zin. Liefst op zo'n manier dat de ander jouw loopbaankoers ook vóelt als kloppend. Kippevel in je Loopbaan

Een wensberoep of een koers is snel geformuleerd. Dat is het probleem niet. Alleen hoe krijg je het nou voor elkaar dat de ander meteen denkt en voelt: "yep, DAT beroep is precies wat je bent".

Dit werkt ook zo bij selecteurs, leidinggevenden en P&O-ers. Ze voelen aan hun water of jij gemaakt bent uit één blok. Of je één bent met je drijfveren, talenten, kennis, expertise en koers.

Wat levert één zijn met je drijfveren, talenten, kennis, expertise en koers op?

Eerst kijken wat dat nou oplevert, waarom is het handig om deze onderwerpen lekker op een rijtje te hebben? Je hebt dan de meest overtuigende sollicitatiemix die er bestaat!

Namelijk authenticiteit, charisma, kracht, kennis, ervaring, en koers. On top of that heb je wapenfeiten: de resultaten die je de afgelopen jaren hebt behaald en die je voor je komende werkgever gaat behalen. Dat maakt je haast onoverwinnelijk.

Hoe word je één met je drijfveren, talenten, kennis, expertise en koers?

Helaas, het is jammer, maar dat lukt je meestal niet met ratio. Als je loopbaan nu knelt, dat is dat waarschijnlijk al een poosje aan de gang. Grote kans, dat je dan al een poosje aan het piekeren bent. En helpt het piekeren?

Als het één zijn met niet in je hoofd zit, dan zit het in je buik. Buik -gevoel- heeft een makkelijke en een moeilijke kant. De makkelijke kant is het hart. Je voelt namelijk meteen of je iemand wel of niet mag. Je voelt wel of je je werk wel of niet leuk vindt en waar `em dat in zit.

De moeilijkere kant van het gevoel is de ziel. De ziel werkt niet met grote ANWB-borden die je de weg wijzen, de ziel roept en schreeuwt ook niet. je ziel is het grootste levens- en loopbaaninstrument dat je altijd bij je hebt, alleen het heeft geen meegeleverde TomTom.

Eén worden met je bezieling is ... jij op nummer één!

Ik op nummer 1Je kunt werken voor je brood, maar dan loop je het risico dat je ook alleen brood op de plank hebt, dus geen kaas, wordt of chocolade hagelslag.

Je kunt ook werken voor ... niet voor je baas ... nee niet voor je brood ... maar voor jezelf! Gewoon omdat je het waanzinnig leuk vindt wat je doet.

Niet je baas komt op de 1e plaats in je leven, niet je salaris maar jijzelf toch? Jij, omdat je getalenteerd bent, omdat je gemaakt bent voor een specifieke taak, voor specifiek werk, want daar heb je nou net je talenten voor meegekregen.

En verder?

Je wordt bepaald door je persoonlijkheid, je talenten, je kracht en je levensopdracht. Dat is de essentie van de Personal Power Training. Deze training levert je op dat je er weer bent en dat je weer gelukkig bent.

Je wordt ook bepaald door het werk dat je doet, je kennis, ervaring en je beroepskoers. Dat is de essentie van de Professional Power Training. Deze training levert je op, dat je ontdekt voor welke baan je gemaakt bent. Dan ben je niet alleen met jezelf gelukkig, maar ook in je werk. En anderen zij dan gelukkig met jou.

De onderstaande video is een klein stukje uit de Professional Power Training. Vier minuten, alsof je er zelf even bij bent.

Een Voorbeeld: Jeanne

Afgelopen week gaf ik SollicitatieTraining. De oorspronkelijke groep begon met 10 personen aan het TotaalTraject met BestemmingsGarantie. Vier personen waren verhinderd, omdat zij hun baan en bestemming gevonden hebben, dus er waren 6 aanwezigen.

Eén van de deelnemers -Jeanne- is leidinggevende geweest bij een transportbedrijf, waar ze werd weggeorganiseerd. Ze heeft drie trainingen bij me gevolgd en wil dolgraag wiskundelerares worden. Ze heeft wel een Academische graad in wiskunde, maar geen docentenopleiding.

Al netwerkend had ze een gesprek geregeld met een universiteit bij haar in de buurt. Bleek, dat Jeanne al 4.000 uur wiskunde gestudeerd had ... en nog maar een jaar hoefde te studeren voor haar Masters en dan ... hoppa dan heeft ze haar 1e graad en mag ze wiskunde les geven een HAVO en VWO.

Uuuh U zei???!!!???

De universiteit bood aan, dat ze de opleiding na het behalen van haar Masters mag terugbetalen. Uuuhhh U zei???!!!???

Jeanne heeft een uitdagend traject achter de rug. Wel - niet - wel - niet - eerst toezeggen - toen weer traject afzeggen - een jaar later bellen en vragen of ze toch nog mee mocht doen.

Dat was een moment dat ik zei: "uuuh U zei???!!!??? Ik bewonderde dat moment in Jeanne. Ze besloot te stoppen met haar boosheid en ze koos voor zichzelf & haar vooruitgang. Applaus!!!

En kijk, dit is het resultaat: als je synchroon loopt met hart, ziel en koers, dan buigt het veld met resultaten zich een beetje naar je toe.

Afstand of Nabijheid

Na het lezen van dit artikel heb jij de keuze: ga je afstand of nabijheid scheppen tussen jou en gelukkig zijn? De trainingen van LoopbaanRegisseur geven jou de regie over je leven en je loopbaan. Ja ik weet het, ik schep hoge verwachtingen, kijk en luister anders even naar wat anderen zeggen.

Als je net als Jeanne kiest voor de kortste weg naar loopbaangeluk, klik dan op TotaalTraject met BestemmingsGarantie.  De deal is dan dat is je net zolang begeleid als nodig is, zodat jij arriveert op je plek van bestemming. Werkbestemming wel te verstaan.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

P.S.: Wat vind jij? Bestaat er zo iets als een loopbaan? Hoe kijk jij daar tegenaan?

Comment Section

0 reacties op “Bestaat er eigenlijk wel zo iets als een Loopbaan?

Plaats een reactie


*