Tips bij het hebben van een burn-out
Tips bij het hebben van een burn-out

Tips bij het hebben van een burn-out

Tips bij het hebben van een burn-out

Het hebben van een burn-out is nooit fijn en om deze reden hebben wij een aantal tips opgesteld zodat jij beter met een burn-out kunt omgaan. Hierdoor zul je de burn-out periode beter doorkomen en kun jij sneller weer genieten van je vrijheid.

Natuurlijk zullen deze tips een burn-out niet kunnen voorkomen, maar het zal je wel helpen sneller te herstellen van een vervelende burn-out.

Neem gas terug

Als je te maken hebt met een burn-out, geeft men altijd het advies om rust te nemen. Dit betekent niet dat je continue in bed moet liggen en niets moet doen. Het hebben van een burn-out zal wellicht leiden tot veel behoefte aan slaap. Het is daarom belangrijk bepaalde activiteiten en verplichtingen te laten voor wat het is.

Natuurlijk wil je niet zomaar opgeven op je werk, maar je kunt er ook voor kiezen om slechts een aantal uur op wekelijkse basis te werken. Hierdoor krijg je toch nog de rust die je op dat moment nodig hebt en laat je jouw werkgever niet in de steek.

Daarnaast is het ook goed om te kijken of vrienden of familie jou kunnen ondersteunen bij bepaalde huishoudelijke taken. Hierdoor neem jij gas terug en kun je meer rust nemen, deze heb je echt nodig voor een soepel herstel.

Luister naar je energie

Dagelijks doe je handelingen, waarbij de ene handeling energie kost en de ander energie vraagt. Wanneer je in een burn-out zit, is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je niet overprikkeld raakt.

Om deze reden is het goed om inzichtelijk te krijgen welke activiteiten in je dagelijks leven zorgen voor een energieverlaging. Schrijf deze op en probeer deze activiteiten te elimineren uit je dagelijkse routine. Natuurlijk zal het voorkomen dat er taken zijn die je niet uit de weg kunt gaan, maar het is wel van groot belang om deze taken te elimineren.

Durf nee te zeggen

Mensen die een burn-out hebben vinden het lastig om nee te zeggen. Waarschijnlijk herken je dit bij jezelf. Hierbij is het altijd goed om na te denken over waarom je altijd ja zegt en waarom geen nee.

Het opeenstapelen van verplichtingen zal leiden tot het erger worden van je burn-out. Om deze reden is het goed om nee te zeggen tegen zaken die je enerzijds geen energie geven en anderzijds niet verplicht / nodig zijn. Dit kan in het begin lastig zijn omdat je iedereen in zijn behoefte tegemoet wilt komen, maar geloof het of niet, nee zeggen zal leiden tot sneller herstel!

Ontspan maximaal

Het hebben van een burn-out heeft voornamelijk te maken met het feit dat je teveel stress ervaart op zowel privé als zakelijk gebied. Maximale ontspanning is dus erg belangrijk.

Doe je dit niet, dan krijgt je lichaam en geest niet voldoende tijd en mogelijkheden om tot rust te komen. Hierdoor zal je niet snel van je burn-out afkomen.

Hierbij is het bijvoorbeeld aan te raden om je telefoon voor een korte periode uit te zetten zodat je niet geprikkeld wordt door je directe omgeving. Daarnaast kun je leuke dagen organiseren met vrienden om zodoende je maximale  spanning te ervaren. Een leuk voorbeeld van een ontspannende dag kan bijvoorbeeld een dagje wellness zijn.

Lichaamsbeweging bij burn-out

Lichaamsbeweging is cruciaal bij een burn-out. Het is de kunst te onderzoeken welke vorm van lichaamsbeweging het beste bij je past.

Dat kan gewoon wandelen zijn, zwemmen, skeeleren, hardlopen of zelfs marathons. De ene dieselt liever en de andere sprint liever. Begin 2 keer per week en voer op naar 5 keer per week of dagelijks.

Opknappen van burn-out in Heerenveen en Nieuwegein

LoopbaanRegisseur beschikt over specifieke technieken om je te begeleiden bij herstel van je burn-out. Ook Tineke knapte enorm op van haar burn-out. Kijk zelf maar eventjes.


LoopbaanRegisseur begeleidt je met familie- en met loopbaanopstellingen. Dat gaat over de psychologie van de ziel. Dat werkt echt anders dan de psychologie van de persoonlijkheid. Het is erg krachtig, zodat je er snel weer bovenop bent.

Cheers,
Bodo
Reactie plaatsen