Page content

Burn-out

Burn-out

Burn-out. Alles over burn-out. Wat zijn de symptomen, hoe krijg je een burn-out, hoe ga je ermee om, wat zeg je tegen een ander, hoe kom weer in je kracht.

De term burn-out staat voor uitgeblust zijn, of zoals de naam al zegt; je bent letterlijk opgebrand. Het is hard werken om weer in je kracht te komen.

Burn-out

Burn-out

Een burn-out is een proces; een lijn van bewuste en onbewuste gewoontes die botst met alledaagse situaties en uitdagingen. En die tenslotte leidt tot een verstoring in het functioneren.

Burn-out

In grote lijnen is overspannen te lang te veel hooi op je vork nemen en te weinig nee zeggen.

Een burnout gaat een flinke stap verder dan overspannenheid, omdat de persoonlijkheid verdwijnt en men minder in de gaten heeft wat er nou eigenlijk gebeurt.

Burn-out

Een burnout wordt vaar minutieus opgebouwd in pakweg 7 jaar tijd.

Heel zorgvuldig wordt een muur gemetseld met hard werken, doorgaan tot het laatste gaatje, de persoonlijkheid wordt poreus, het werk gaat in alle gaatjes zitten en op het laatst weet je niet meer wie je nou eigenlijk bent.

Hoe kom je weer in je kracht?

Als je er echt flink doorheen zit, dan is er eerst strikte rust nodig. Voldoende rust totdat je weer een boodschappenlijstje met minimaal 10 items kunt maken en je met deze 10 items uit de supermarkt thuis komt.

Daarna kun je onderzoeken of je een burn-out hebt gekregen door je takenpakket, door de sfeer bij je werkgever, door de sfeer bij jou thuis of wellicht andere oorzaken.

Bij de kern

Het is aan te bevelen om nar je kern te gaan. Naar je diepste en onbewuste patronen. Als je ontdekt wat je niet handig doet, kun je dat loslaten.

Als je erachter komt wat je levensopdracht is, je missie, dan kun je van daaruit de lijn doortrekken naar je beroepsopdracht. Zo kom je weer right on track.

Wil je je energie terug?

Wil je je energie terug? Wil je weer focus? Wil je je loopbaan weer right on track hebben? Dan is de Loopbaan BoostCamp echt iets voor jou.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Voor meer info en om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces, 

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Burn-out

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.